Mój kawałek na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój kawałek na ziemi

Post »

asma pisze: jak się nazywa ten seledynek koło szczawika? ;:223
Nie bij że się tak mocno ;:oj ;:196
To wilec ziemniaczany :D
A sieczkarnia też mi się podoba, w myślach bardziej bo ładniej obrośnięta. Na początku nie myślałam o obsadzaniu jej ale bylismy rok temu na weselu i tam wszędzie stały różnego rodzaju narzędzia rolnicze zaadaptowane do ogrodu w fajny sposób...spodobało mi się to więc sieczkarnia została zaadaptowana ;:215 Myślę żeby z domu rodzinnego jeszcze coś przywlec ;:224 ....tylko nie wiem czy mi brat da ;:204 ;:306

Kokoryczka i pierwiosnek vialli
Obrazek Obrazek

Wścibska kura i kot, który zdaje się mówić...."no przecież pilnuje jak rośnie" ;:306
Obrazek Obrazek

Marysiu jeszcze dwa pytania mam .......?
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Kasiu :wit troszkę ci pozazdroszczę kamasji ;:131 bo śliczna jest i w moim ulubionym kolorze, zimuje w gruncie?
Sieczkarnia super pomysł ;:63
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p

Post »

Aniu ja kamasję kupiłam chyba 4 lata temu, jedną cebulkę. Zimuje w gruncie i pięknie się mnoży ;:215 zeszłego lata ją wykopałam bo wyczytałam że co trzy lata trzeba dzielic bo słabo kwitnie i faktycznie tamtej wiosny miała mniej kwiatów ;:222 a cebulek było bodajże 13 :D
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Sieczkarnia piękna.A jak się rośliny rozrosną,to będzie super.
Napisy na patyczkach się ''wgryzają''.Bo patyczki drewniane.Ale zobaczymy jak szybko wypłowieją.Ale czuję,że będzie łatwiej rozczytać niż na plastiku.

Cudeńka masz od Marysi ;:215 .Ale z nazwami nie pomogę ;:224
A moja kamasja kwitła może z raz.Jak ją tu mam u siebie 10 lat,to chyba ani razu ;:224 .W zeszłym roku się wkurzyłam i przesadziłam.I teraz widzę,że na kilka cebulek- jest (na razie) 1 pąk :evil:
Moje bzy jeszcze w pąkach.I niestety chyba po kwitnieniu będę musiała się porzegnać z fioletowymi.Za bardzo się rozrosły i grożą,że nam elewację odkleją od ścian ;:223 .
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O Kamasja rozkwitła.Moja taki sam chyba ma kolorek.ale jeszcze nie rozkwitła, :roll:
Ja swojej kamasji.Nie wykopuję .Mam już chyba z pięć lat.Kwitnie pięknie. a rozrosła się chyba ze 300 % więcej
pierwiosnek vialli bardzo ładniusi, taki inny :)
I pani kociankowa,śliczna jest .I widzisz pożyteczna, strażnik roślin ;:306
Bodziszek ciemny śliczny :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kasiu wpisz na Al TABLICZKI - ETYKIETY DO ROŚLIN - PALUSZEK 100 szt. !
Sieczkarnia rewelacyjna i ładnie odnowiona
Teraz rośliny bordowe liście - tojeść orzęsiona, te pstre liście nie pamiętam ;:oj to ode mnie?
żółty kwiatuszek to pełnik europejski a to pierwsze ....też ode mnie :;230
Żywokost to ten http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 770&hilit= żywokost#p3872770
Tych roślin co nie pamiętam muszę poszukać w ogrodzie ;:306
A kamasje jeszcze u mnie nie kwitną ;:145
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Kasiu,sieczkarnia super odnowiona taką samą miała moja babcia i krązałam na niej koniczynę,,może i jest jeszcze ,albo kuzynki wyrzuciły ,bo nic chyba nie uprawiają i nie chowają ,bo też bym taką chciała,ale bym nawet nie poprosiła ,pięknie u Ciebie wszystko kwitnie ,kamasje mam dopiero w pączkach ,ale szpaki już pół pączków kwiatowych oberwały,panoszą się w ogrodzie ogromnie,może w Twoim ogrodzie nie ma takich złośliwych ptaków,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p

Post »

Jolu a może jak byś tą kamasję dokarmiła, polewaj latem gnojówką ;:108
Bzy mam dwa białe, fioletowe mi się podobają ale jakos ich nie spotkałam, lubie bardzo ich zapach i obowiązkowo musi być bukiet :D

Aniu pierwiosnek vialli dopiero rozkwita, od dołu będzie fioletowy, od dawna go chciałm mieć, siałam z nasion ale ;:222 i w tym roku spotkałam kłącze, mam nadzieję że się ładnie rozrośnie :tan
A kot...czasem to mam wrażenie że pilnuje mnie ;:306

No Marysiu rosliny od ciebie...i ja miałam spamiętać skoro ty nie poznajesz ;:306 a to pierwsze było z tuneliku...może to ci cos podpowie, dałaś mi indygowiec i to ;:224
Żywokost ładnie już rosnie, kilka ślicznie wybarwionych listków puścił ;:215
A kamasja w ogóle ci nie kwitła, może ma pąki?
Znalazłam tabliczki :tan

Martuniu u mnie szpaków na ogrodzie nie ma, jest niezbyt kolorowo i chyba dlatego bo w poprzednich latach goniłam je ciągle bo do kurnika wlatywały i ziarno wybierały :evil:
A sieczkarnia od brata przywieziona, gospodarstwa takiego też juz nie ma, żadnej zwierzyny więc takich sprzętów zapomnianych jest sporo. Nawet niedawno pytał czy nie chce kół drewnianych bo jak nie to wywali, może bym i chciała tylko musze im się przyjrzeć ;:204
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Kasia sieczkarnia rewelacja. Już wygląda super, a co dopiero jak się wszystko rozrośnie. Z ciekawości - z jakiej części Małopolski jesteś:)?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kasiu przyglądam się i nijak nie mogę dopasować tych roślin do moich :;230 indygowiec?
A z tego pierwiosnka czerwonego to zbierz nasionka,...co? ;:180
Sadzenie kapustek było? :D
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

Kasiu, pierwiosnek nie wygląda na pierwiosnek ;:oj Nigdy takiego nie widziałam, bardziej przypomina mi szafirka Kokoryczka też ciekawa choć u mnie warunków nie ma dla takiej roślinki. No chyba, że za stodołą ale tam nikt by jej nie oglądał ;:306

I kota podrap za uszkiem bo śliczniutki jest ;:131
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p

Post »

Karolciu tez mam taka nadzieję..napisałam pw :D

Marysiu nie osłabiaj mnie :shock: na kartoniku mam napisane "indygowiec z tuneliku, doniczka" i wedłóg goog... pasuje, a to drugie to mi wygląda na bugenwille ...tylko nie mów że nie ;:306
Sadzenia kapustki jeszcze nie było ale myslę że za dwa tygodnie pewno tak, ładnie rosnie na razie, w sobotę eM zdjął folię z tunelu :D

Małgosiu ja na ten pierwiosnek "chorowałam" długo, dwa razy go z nasion siałam, raz kupowałam drugi raz dostałam, tylko nie pamiętam od kogo...ale nie urosło mi nic. Teraz wiosna spotkałam w Kielcach i mam :tan ponoc co trzy lata trzeba dzielić i przesadzać żeby nie zanikł ;:333
A kot został podrapany ...przez drugiego kota, dopierosmy go doprowadzili do porządku bo po marcowych charcach był w opłakanym stanie i znowu na noc nie przyszedł, rano wołam jest...łapa pogryziona, ucho rozerwane, nos podrapany i cała głowa ;:185 ;:222 Łobuz z niego straszny ;:124
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Urzekła mnie Twoja zagospodarowana sieczkarnia jest cudowna :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kasiu bugenwilli w życiu nie miałam ;:oj
Gdzie Ty byłaś dziewczyno :;230 Jak się roślinki rozrosną a przyjedziemy z Gosią to będziemy rozpoznawać :;230
Ja też z suchodrzewu zrobiłam grochodrzew :;230
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p

Post »

Trzynastko :wit Jak roslinki sie rozrosna bardziej to znowu pokarze.

Marysiu nie bugenwilla tylko budleja ;:223 oststnio taka jestem zalatana i zajeżdżona że mi się już miesza wszystko dokładnie ;:219
nawet czasu nie mam na spokojnie z aparatem wyjść i zrobic pare zdjęć a zauważyłam że habry zakwitły :tan latam jak z piórem a i tak dnia mi brakuje ;:145
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”