Nie zwróciłam uwagi na stan, bo przede wszystkim chodziło mi o sam układ budowli;)gulek pisze:pewnie chodzi Ci o oborebo stodoła to jest w opłakanym stanie
Mój ogród -gulek-
- alana
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Popieram w zupełności...sama też mam.Zresztą zimą....liście oblecą .KDanuta pisze:Grzesiu pnącz wbrew obiegowej opini że niszczą budynek
w efekcie go zabezpieczają gdyż chronią przed zmiennymi
warunkami atmosferycznymi , liście osłaniają i tworzą bariere
tak że ściana jest sucha, a efekt wspaniały

- gulek
- 200p
- Od: 16 mar 2008, o 18:29
Mam do Was pytanie.
Chciałbym jeszcze w tym miesiącu poprzycinać świerki, bukszpan i jeszcze kilka krzewów.
Czy dobrze zrobie jeśli potraktuje je nożycami w listopadzie, czy lepiej poczekac do początku wiosny, a może zrobic to w maju po pierwszych przyrostach?
Chciałbym zeby świerki sie troszke zagęściły bo juz zaczynają sie z nich robic takie "drapaki"
Co na ten temat sądziecie ?
Chciałbym jeszcze w tym miesiącu poprzycinać świerki, bukszpan i jeszcze kilka krzewów.
Czy dobrze zrobie jeśli potraktuje je nożycami w listopadzie, czy lepiej poczekac do początku wiosny, a może zrobic to w maju po pierwszych przyrostach?
Chciałbym zeby świerki sie troszke zagęściły bo juz zaczynają sie z nich robic takie "drapaki"

Co na ten temat sądziecie ?
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Witaj Grzesiu, po wizycie u Ciebie - ogródek śliczny , i co roku będzie piękniejszy.Odnośnie twojego pytania, bukszpany-tak, świerki?- a dlaczego chcesz ciąć świerki? One mają naturalny pokrój i nie specjalnie lubią cięcie .Przecież Ty masz tam mnóstwo miejsca.A inne krzaki to zależy jakie.Te które kwitną wczesną wiosną tniemy pod koniec zimy. Te które kwitną latem tniemy po kwitnieniu, więc może być i teraz. To w bardzo dużym skrócie.
- gulek
- 200p
- Od: 16 mar 2008, o 18:29
Chce je przyciąć zeby były bardziej gęste. Tak jak pisałem wczesniej robią sie juz tak jakby rzadkie. Z góry raczej ich nie będę przycinał ale po bokach chciałbym. Wiem że po przycięciu powinny zagęścić się.iga23 pisze:Witaj Grzesiu, po wizycie u Ciebie - ogródek śliczny , i co roku będzie piękniejszy.Odnośnie twojego pytania, bukszpany-tak, świerki?- a dlaczego chcesz ciąć świerki? One mają naturalny pokrój i nie specjalnie lubią cięcie .Przecież Ty masz tam mnóstwo miejsca.A inne krzaki to zależy jakie.Te które kwitną wczesną wiosną tniemy pod koniec zimy. Te które kwitną latem tniemy po kwitnieniu, więc może być i teraz. To w bardzo dużym skrócie.
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
No tu bym się trochę nie zgodziła z cięciem bukszpanu.Stanowczo za póżno.Bukszpany tniemy wczesną wiosna i w połowie lata..ale nie póżniej niż sierpien ..wrzesień.Przycięcie teraz pobudzi roślinę do wzrostu. Wykonane cięcie w sierpniu jest odpowiedniejsze, gdyż młode przyrosty zdążą zdrewnieć przed nadejściem mrozów.iga23 pisze:Witaj Grzesiu, po wizycie u Ciebie - ogródek śliczny , i co roku będzie piękniejszy.Odnośnie twojego pytania, bukszpany-tak, świerki?- a dlaczego chcesz ciąć świerki? One mają naturalny pokrój i nie specjalnie lubią cięcie .Przecież Ty masz tam mnóstwo miejsca.A inne krzaki to zależy jakie.Te które kwitną wczesną wiosną tniemy pod koniec zimy. Te które kwitną latem tniemy po kwitnieniu, więc może być i teraz. To w bardzo dużym skrócie.