Beatko, ja dopiero w tym roku upolowałam Krasawicę

. Sadzonka nieduża, ale zawiązała kilka kwiatostanów. Widzisz, ja również po raz pierwszy zobaczę kwiaty na swoich jaśminowcach (właściwie na jednym był rok temu pęczek kwiatków). Pączków jest bardzo dużo, więc jest na co czekać.
Gosiu, nie wiem, czy chociaż jeden wierzchołek pędu kielichowca podmarzł po zimie. Pięknotka za to ścięta prawie do ziemi. Pachnie delikatnie octem jabłkowym, ale przyjemnie.
Aniu, już nie będę mieszała, więc jeżeli coś zobaczysz, to z pewnością moje

.
Miejsca mam dużo, jeszcze cały sad z pasieką, gdybym poczuła niedosyt. Z krzewami mi idzie nadspodziewanie szybko, tylko widać to będzie za parę lat. Rabaty bylinowe to już dłuższa historia, ale za to szybciej widać efekt.
Teresko, oglądając zdjęcia właśnie pomyślałam, że te tulipany wyglądałyby lepiej na tle jasnej kamiennej ściany. Podobno służy im zmienianie miejsca, więc kto wie... Wszystkie cebulowe mam w donicach, bo to ja weszłam na teren nornic, więc nie mam złudzeń.
Kielichowiec mnie zaskoczył szybkim wzrostem. W tym roku już nie będzie wyglądał, jak patyk.
A widzisz
Stasiu, co to jednak znaczy światły umysł

. Nie skojarzyłam, że on miał zaburzony fotoperiodyzm. Właściwie oni, bo przecież to były dwie solidne sadzonki i posadziłam obok siebie.
Owszem, naprawiłam telefon, mimo to możesz wydzwaniać do M, jeśli masz ochotę. On lubi sobie pogadać

.
Na marginesie: kurier i tak do mnie nie dzwonił, więc nic mi po telefonie. Ale to już historia, która się dobrze skończyła

. Rośliny sporo urosły w paczce, ale sadziłam w deszczowy dzień, więc nawet nie miały wielkiego szoku. Stopniowo nabierały mocniejszej, zielonej barwy.
Aniu, ja też czekam na Twoją piwonię.
Oj, wiosną to u mnie kolorów aż nadto. Nietrudno pojąć, co mam na myśli.

Na studni bukszpany, które dostałam od cioci. Umawiałyśmy się na sadzonki, ale raczej spodziewałam się piętnastocentymetrowych

.
Aniu, miło mi Ciebie gościć. Miałam nadzieję na spotkanie u Janusza i Krysi, ale u M cała niedziela pracująca.
Tak, wiosną nawet zieleń jest wyjątkowa, piękniejsza i pełna odcieni.