Moje zielone zakręcenie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje zielone zakręcenie

Post »

Julciu już się poddałam, bo w pobliskim lesie mam konwalie więc jak mi się zachce to pójdę pozbierać. Dziękuję ;:196
Podlało mi i mam tyle pracy, bo chwasty rosną na potęgę! naręczami noszę moim kurkom :lol:
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu, jak to zrobić aby Twoje kurki mogły i moje zielone zagospodarować. ;:224 W jednym kompostowniku zgromadzony zdobyczny obornik, w drugim prowizorycznym już też mało miejsca przez usuwany trawnik ;:223 Złoto samo się robi ale gdzie to składować.
A kurek na działce nie będzie , niestety miałyby zbyt dużo właścicieli i żadna by się nie ostała.
Lucynko też bardzo lubię taką dłubaninę , bardzo wtedy odpoczywam psychicznie , bo praca siedząca ;:108
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu nie polecam kurek w tej sytuacji ;:185 Jedna z forumek jak likwiduje trawnik to układa na pryzmę odwracając i na tej pryzmie sieje dynie ...z życiu nie widziałam tyle dyń co u niej :shock: Ale u Ciebie nie ma miejsca na pryzmę też :D
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu nie tylko na kolejną pryzmę nie ma miejsca , z tego samego powodu dyń nie sieję, a kabaczki tylko krzaczaste.
Za to zebrałam część szpinaku obrodził wspaniale :heja i mam miejsce na zagonek ogórków. Nie ma to jak obornik zaraz widać różnicę w plonie ;:108 szkoda tylko, ze nie będę miała w tym roku korzeniowych warzyw , ale nie lubią świeżego obornika.
Może posieję troszkę buraczków czerwonych na jesienną botwinkę, zobaczymy.
Niestety chyba przedobrzyłam z obornikiem pod folią ,bo wypadło mi kilka krzaczków pomidorów ;:174 ,jak pogrzebałam w ziemi okazało się że pod spodem grudy obornika, chyba wypaliło, muszę więcej podlewać aby szybciej rozłożyło się to złoto ogrodnika ;:224
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26

Post »

Julio my do foli dajemy obornik jesienią,przekopujemy i on do wiosny dobrze się rozłoży i pomidorkom wtedy dobrze ;:306
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu, właśnie tak zrobiłam, ale dałam za dużo ;:223 a przez zimę pod folią sucho więc się nie rozłożył.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Julio - ja też daję obornik do tunelu jesienią, a przez całą zimę M wsypuje tam śnieg, a jeśli nie ma śniegu, leje wodę. Dzięki temu do maja nawóz się rozkłada. Chociaż może każdy naturalny działa inaczej. My mamy gołębie guano. ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No właśnie tak mi się zdawało, że dawałaś obornik przed zimą i powinien się rozłożyć ;:oj Julciu ciekawa jestem jak u Ciebie, bo u mnie po oborniku buraki nie chciały róść ;:185 Piszą że w drugim i trzecim roku po oborniku powinny być siane :wink:
Nie mogę się odrobić z zaległościami wątkowymi ;:223
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu w tym roku skupiłam się na warzywach liściowych , nawet pietruszkę posiałam naciową ,więc nie mam marchwi i buraczków, za to mam kapustę której już od kilku lat nie miałam :lol:
Doskonale rozumiem brak czasu, też właściwie zaglądam na forum częściej w wolnych chwilach w pracy :oops: niż w domu, gdzie właściwie nawet nie włączam komputera.
Na szczęście mimo lodowatego zimna udało mi się wyrwać na działkę , co prawda króciutko ale zawsze :heja mogłam pooglądać co się zmieniło.
Mój pierwszy irysek zakwitł
Obrazek
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zakwitł tez mak wschodni okazał się jednak koralowo czerwony
Obrazek
Zakwitły orliki
Obrazek Obrazek
zakwitły też inne Obrazek Obrazek
Niestety przez zawirowania w życiu działeczka jest rzadziej odwiedzana co niestety widać zielsko rośnie na potęgę i bardzo dorodnie , a nie dopilnowanym różom bruzdownica pożarła większość pąków :twisted: agrest niesystematycznie pryskany sodą załapał mączniaka , jednak ogród jest wymagający. szczególnie systematyczności ;:145 a tego ostatnio bardzo mi brak.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26

Post »

Julciu nie wiem gdzie ty masz to zielsko.
Masz piękny zadbany ogródek i tyle roślinek kwitnie. ;:50
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu ogród jest wśród działek innych i dlatego łapie różne choroby, po prostu przechodzą. Nie martw się przecież sytuacja się zmieni i nie będzie trwać wiecznie. Rób to co najpilniejsze, a resztę nadrobisz jak czas pozwoli ;:168
Życzę Ci dobrego tygodnia ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu zdjęcia robione tak aby zielska nie było widać :lol: a jak większe samo pchało się w kadr to było wyrwane :wit
Marysiu doskonale to wiem ale innymi laty udawało mi się zapanować nad tym naturalnymi środkami ;:145 , chyba w tym roku sięgnę po chemię choćby na różyczki ;:223 , bo trochę ich mam i chciałabym aby cieszyły wyglądem a nie straszyły.
Synowa już w domku , ale z diagnozą zupełnie inną i właściwie nie wiadomo co robić dalej jak poszukać dobrego psychiatry i w jaki sposób pomóc, bo właściwej informacji brak ;:223
Niestety u mnie zimno , troszkę zazdroszczę ciepełka w Twojej okolicy, ale pocieszam się ,ze przynajmniej ogród tak szybko nie wysycha :wit
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Julciu ciepło jest ale wieczory rześkie, a grządki podlewałam bo wywiało wilgoć i wyglądają piaskowo :;230
Na pewno synowa dostała wskazania do dalszego leczenia i ważne, żeby go podjęła to będzie dobrze ;:168
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu niby dostała skierowanie do innego ośrodka, ale tam jej nie przyjęli stwierdzając ,ze z takim rozpoznaniem nie ;:185 na razie próbujemy ambulatoryjnie dlatego ważne aby dobrze trafić na specjalistę. ;:223
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”