"Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr jak zimno , 9 stopni , wiatr jak w Kieleckim , nikogo nie urażając ale tak się u nas mówi "
A u nas, trochę bardziej na wschód od Ciebie Moniko, mówimy: wiatr ...... jak w Kieleckim Dzięki za kolor czerwony.
Takich tulipanowych pól, jeszcze na tym forum nie widziałem.
Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
Moniko jakbym widziała swój ogródek po otrzymaniu paczki od Stasi moja połowa mówi kobieto a kiedy to posadzisz ale gdzie diabeł nie może tam kobieta zdąży .Teraz pogody odpowiedniej dla roślin życzę.
Moniczko to u mnie dziś było 17st ale co godzine padało, słońce i tak cały dzień. Między deszczami posadziłam co nieco ale nie wszystko Pracowicie - tyle sadzenia Piękne roślinki a jeszcze bagażnik cały W Mai dziś pokazywali judaszowiec - za 2tyg w Chorzowie na wystawie może dorwę
Moniś i ja w tym tygodniu dostanę dłuuuuugo wyczekiwaną paczkę z BR. Też zamówiłam tę jarzmiankę Moulin Rogue. Świecznicę mam też od nich, od zeszłego sezonu, jestem nią oczarowana. Uwielbiam ją! A świerzbnicę macedońską miałam sobie zamówić ale zapomniałam. Rok temu byłam na nią poważnie napalona. Teraz stwierdzam, że może i lepiej, bo kolorystycznie nie całkiem by mi pasowała. Nie mniej jest śliczna!
Moniś
Cudne tulipany Rodki już sie cudnie rozwinęły.
A te czerwony bardzo mi się spodobała.Jeszcze takiego nie widziałam
ale zaszalałaś z nowymi roślinkami. .Suuper odmiany żurawek wybrałaś.Połowę tych wymienionych mam.Piękne są
Moniko oj miałaś co robić,ale efekty cudne.Tyle roślinek do posadzenia to jest mega wyzwanie,ale za to teraz jest co podziwiać.Ja też już pokupowałam do doniczek na balkony mimo,że zimno ma być jeszcze,ale chyba nie aż tak zimno ,żeby im coś było.Magnolia żółta,ach jaka cudna
Pięknie kolorowo
Moniko u mnie już też kwitnie roduś Nova zembla, a jarzmianka ta sama z BR sadzona w ub.roku w sierpniu nie dość że kwitła do października to teraz jest już 2 razy większa. Jutro ma być ciepło
O ho ho, ale masz tego dobrodziejstwa do wysadzenia
Jutro postaram się obfocić moje zawciągi. Kwiatki w tych trzech mają takie same kształty, tylko kolor inny, a variegata ma pasiate liście.
A co do powojników, też nie mam do nich szczęścia. Pomimo Aneczkowych rad (nadmanganian, wióry, banan, czosnek) i tak jednego już dopadł uwiąd
Pozdrawiam, Zuza ---------------------------- Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemiI,II,III
Moniczka ale poszalałaś z zakupami Ja w tamtym roku miałam focha na tulipany i nic nie dosadzałam jesienią ,ale jak zaglądam do ogrodów takich jak twoje to widzę ile straciłam muszę się poprawić z jarzmianek dokupiłam sobie variegatę,śliczne listeczki
Moniś, normalnie powaliłaś mnie na kolana ilością zakupów Nie po raz pierwszy zresztą...Żurawki, ostróżki i cała reszta Jak te wszystkie cudeńka zakwitną, to się będzie działo...
A taras ukwiecony wygląda pięknie