Mój ogród- nie tylko lawenda.
- ZENOBIUSZ
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: bo lubię kwiatki
Witaj Ula
czy już pierwsze oznaki zbliżającej się wiosny pojawiły się w Twoim ogrodzie? , u mnie zakwitły przebiśniegi ,a krokusy wychodzą z ziemi.
W dniu dzisiejszym byłem na działce i korzystając z ładnej pogody rozpoczełem prace porządkowe, udało mi się wygrabić z trawy igliwia sosnowego. W kolejnych dniach o ile pogoda dopisze planuję cięcie krzewów.
czy już pierwsze oznaki zbliżającej się wiosny pojawiły się w Twoim ogrodzie? , u mnie zakwitły przebiśniegi ,a krokusy wychodzą z ziemi.
W dniu dzisiejszym byłem na działce i korzystając z ładnej pogody rozpoczełem prace porządkowe, udało mi się wygrabić z trawy igliwia sosnowego. W kolejnych dniach o ile pogoda dopisze planuję cięcie krzewów.
Pozdrawiam Zenek
-
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
Re: Mój ogród- nie tylko lawenda.
Witam Wszystkich serdecznie, szczególnie osoby, które zaglądały i zostawiły wpisy, a nie dostały odpowiedzi
Minęło trochę czasu, ale ten czas był mi potrzebny, aby pomyśleć czym jest mój ogród, jaki ma być i jakie ma być moje ogrodowanie, aby mieć więcej przyjemności, zamiast ciągłych frustracji. Ogród jest duży i wymaga baardzo dużo pracy, a co za tym idzie, również dużo czasu, którego ciągle mi brakuje.
Teraz na nowo mam ochotę dzielić się z Wami moimi ogrodowymi zmaganiami, dzisiaj leje od rana, więc wstawię zdjęcia z ubiegłego tygodnia, zacznę od koron bo od nich się zaczęło

Minęło trochę czasu, ale ten czas był mi potrzebny, aby pomyśleć czym jest mój ogród, jaki ma być i jakie ma być moje ogrodowanie, aby mieć więcej przyjemności, zamiast ciągłych frustracji. Ogród jest duży i wymaga baardzo dużo pracy, a co za tym idzie, również dużo czasu, którego ciągle mi brakuje.
Teraz na nowo mam ochotę dzielić się z Wami moimi ogrodowymi zmaganiami, dzisiaj leje od rana, więc wstawię zdjęcia z ubiegłego tygodnia, zacznę od koron bo od nich się zaczęło

- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Uleńko miło że wróciłaś, i pokazałaś wiosenkę u siebie
Ula podziwiam właścicieli tak dużych ogrodów gdzie nakład pracy w pielęgnacje jego jest ogromny
ja jako właścicielka niecałych trzech arów mam stale niedosyt miejsca
no i zawsze ta trudna decyzja co wybrać na co się zdecydować gdy wszystko śliczne nawet gdy nie kwitnie
Miłego popołudnia
Ula podziwiam właścicieli tak dużych ogrodów gdzie nakład pracy w pielęgnacje jego jest ogromny
ja jako właścicielka niecałych trzech arów mam stale niedosyt miejsca
no i zawsze ta trudna decyzja co wybrać na co się zdecydować gdy wszystko śliczne nawet gdy nie kwitnie
Miłego popołudnia

- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Ulka jaką masz ogromną kępę epimedium
Ja zaszczepiona tymi roślinkami w ubiegłym roku przez Iwonkę teraz zwracam na nie szczególną uwagę.
Korony imponujące niestety próbowałam z nimi trzy razy i nie wyszło i teraz chętnie oglądam je u innych.

Ja zaszczepiona tymi roślinkami w ubiegłym roku przez Iwonkę teraz zwracam na nie szczególną uwagę.
Korony imponujące niestety próbowałam z nimi trzy razy i nie wyszło i teraz chętnie oglądam je u innych.
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Ula
to epimedium chyba musiałaś focić w pozycji horyzontalnej
Taką magnolię mam na zdjęciu opakowania. Rośnie u mnie już 4 rok i zero kwiatów - natomiast rośnie jak na drożdżach. Co zrobić żeby zakwitła tak pięknie?

Taką magnolię mam na zdjęciu opakowania. Rośnie u mnie już 4 rok i zero kwiatów - natomiast rośnie jak na drożdżach. Co zrobić żeby zakwitła tak pięknie?
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ula fajnie, że powróciłaś do swojego zapomnianego wątku.
Twoje szachownice także pięknie u mnie kwitły.
Epimedium kilka posadziłam tej wiosny, ale czy będą takie piękne jak Twoje?
Okrywasz je na zimę?

Twoje szachownice także pięknie u mnie kwitły.

Epimedium kilka posadziłam tej wiosny, ale czy będą takie piękne jak Twoje?
Okrywasz je na zimę?

- ZENOBIUSZ

Ogród przybiera coraz więcej barw, pięknie kwitnie magnolia, a jak tam Twoje buki ?
Pozdrawiam Zenek
-
Jakie miłe powitanie, dopiero teraz do mnie dotarło jak mi Was brakowało, bez wątku czuje się jak intruz jakiś, mam nadzieję teraz nadrobić. Wkleję jeszcze zaległe zdjęcia, na nowe trzeba czekać do soboty, żeby tylko nie padało

Ula
jak się cieszę z pierwszego Gościa, ja widzę że Ty już zdecydowałaś na co przeznaczysz najwięcej miejsca, róż masz już niezłe ilości, ja ostatnio już nie kupowałam, ale uparcie szukam miejsca. Widzisz, w dużym ogrodzie nie zawsze jest więcej miejsca na rośliny, ja mam dużo dużych drzew.

Jolu
epimedia dostałam od elsi, rozrosły się trochę, ale to maleństwa są, przydałoby się kilka sztuk na dużą kępę. Koron mam dużo i chętnie się z Tobą podzielę, spróbuj jeszcze raz, będą kwitły.
Jagusiu, ty niedobra kobieto, tyle czasu Cię nie było, martwiliśmy się o Ciebie
Cieszę się że już jesteś, wątek jest otwarty? Super !
Jagusiu, ja nic nie robię mojej magnolii, nawet myślałam żeby jej się jakoś odwdzięczyć, korą podsypać. Czytałam, że banany lubi
zakop kilka albo daj jej trochę nawozu.

Teresko
nie okrywam epimediów, a trzeba? Nie bardzo się nimi interesowałam, bo to takie małe i niepozorne było, dopiero w tym roku w większej kępce zwróciły na siebie uwagę. Ładne jednak i liście mają dekoracyjne przez całe lato. Korony rosną u mnie jak mało co i lubię je szczególnie, to były pierwsze kwiaty które zapragnęłam mieć, widziałam je z samochodu w czyimś ogrodzie, potem zaczęłam szukać w internecie i tak do mnie przywędrowały
Cieszę się że i u Ciebie kwitną,łatwe są, prawda?
Zenobiuszu
Jakie miłe są powroty. A ja chciałam Twój ogród odwiedzić, a tu kłódka, kiedy otwarcie? Będę namolna
Buczki mają się coraz lepiej, nawet już wypuszczają listki, słabo rosły, ale może się ukorzeniały? Czy one lubią kwaśną ziemię? Teraz o tym pomyślałam, może podłoże ma znaczenia przy wybarwianiu, mało kolorowe były, zobaczymy w tym roku.

Ula

Jolu

Jagusiu, ty niedobra kobieto, tyle czasu Cię nie było, martwiliśmy się o Ciebie

Jagusiu, ja nic nie robię mojej magnolii, nawet myślałam żeby jej się jakoś odwdzięczyć, korą podsypać. Czytałam, że banany lubi

Teresko

Zenobiuszu

- wiewioreczka
- 500p
- Od: 11 maja 2012, o 23:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczne tulipany i magnolia
Pozdrawiam ciepło

Pozdrawiam ciepło

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Urszulo robisz fantastyczne zdjęcia ale co się dziwić jak modelki takie piękne
Pokazuj więcej bo oglądanie twojego ogrodu to wielka przyjemność

Pokazuj więcej bo oglądanie twojego ogrodu to wielka przyjemność

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ula, ale się cieszę, że wróciłaś na forumowe łono
Nam Ciebie też brakowało. Ciebie i Twojego ogrodu

Nam Ciebie też brakowało. Ciebie i Twojego ogrodu
-
Dzisiaj jest Dzień Piwonii, moich piwonii
Moje piwonie drzewiaste dzisiaj mają swoje święto, pocykałam im trochę zdjęć, żeby było co wspominać w zimie. Nie wiem czy wszystkie, ale moje kwitną krótko, max 2 tygodnie, a chciałoby się na nie patrzeć i patrzeć. Jedna jest różowa, pięknie wypełniona, napakowana
Miała być fioletowa, ale to nie ma znaczenia, piękna jest, druga skromniejsza, biała o delikatnych płatkach

Wiewióreczko, dziękuję
Byłam w Twoim wątku podróżniczym, wrócę 
anym, cała przyjemność kiedy ktoś chce oglądać, dziękuję Ci bardzo
Zdjęcia raz lepsze, raz gorsze, zależy ile mam czasu, ale modelki cierpliwe, zapraszam
Gosia, dzięki, cieszę się że mnie znalazłaś
Dzisiaj zamęczę piwoniami, a jak Twoja? Przyjdę zaraz sprawdzić

Moje piwonie drzewiaste dzisiaj mają swoje święto, pocykałam im trochę zdjęć, żeby było co wspominać w zimie. Nie wiem czy wszystkie, ale moje kwitną krótko, max 2 tygodnie, a chciałoby się na nie patrzeć i patrzeć. Jedna jest różowa, pięknie wypełniona, napakowana

Wiewióreczko, dziękuję

anym, cała przyjemność kiedy ktoś chce oglądać, dziękuję Ci bardzo

Gosia, dzięki, cieszę się że mnie znalazłaś

ULA, muszę Ci powiedzieć,że Twój ogród ma specyficzny urok i widać,że te rośliny dobrze się tam czują. Dlatego z przyjemnością ogląda się zdjęcia...
.
Podziwiam Twoje piwonie drzewiaste. My zakupiliśmy jedną i tak jesteśmy w nią wpatrzeni a ona... śpi. Być może musi się zaaklimatyzować w nowym miejscu...zobaczymy.
Ale wczoraj udało nam się kupić magnolię - taką, o jakiej marzliśmy.
Twoje piwonie są piękne. Kto dba ten ma...
Serdecznie pozdrawiamy.

Podziwiam Twoje piwonie drzewiaste. My zakupiliśmy jedną i tak jesteśmy w nią wpatrzeni a ona... śpi. Być może musi się zaaklimatyzować w nowym miejscu...zobaczymy.
Ale wczoraj udało nam się kupić magnolię - taką, o jakiej marzliśmy.
Twoje piwonie są piękne. Kto dba ten ma...

Serdecznie pozdrawiamy.

- IWONA1311
- Od: 28 mar 2011, o 12:10

- ZENOBIUSZ
Ula piwonie drzewiaste masz bardzo ładne i doskonale rozjaśniają ogród w ponure dni. Zawsze brakowało nam odwagi aby je kupić, bojąc się że nie sprostamy ich potrzebom
a Tobie się udało.
a Tobie się udało.

Pozdrawiam Zenek