Rośliny Marzeny77 cz.1 i cz. 2
- Biedronka641
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Rośliny Marzeny 77 cz.2
Chętnie zobaczę co takiego fajnego Marzenko zakupiłaś?
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Ja juz Marzenko w takie miejsca nie zaglądam, bo boję się samej siebie!
A w zasadzie wszystko już mam, ale na pewno bym coś kupiła, nawet pelargonie, choć serca do nich nie mam, ale ładne są bestie!

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
- 500p
- Od: 6 lip 2014, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ja zaglądnęłam bo potrzebowałam na schody dwie doniczki zrobić.Szukałam pelargonii o trójbarwnych liściach ale nie było.Lilie 4szt ale nazw nie spisywałam i 4 mieczyki Passo(zobaczymy czy będą takie jak na obrazku )i dalia ma być niebieska
Oto moje zakupy mieczyki po 2 zł za 10 szt.zdjęcia trochę nie wyraźne bo robione w piwnicy

Odętka różowa

Lobelia,koleusy,petunia lub surfinia

Floks szydlasty ,mamy gloksynia

i mięta cytrynowa i jabłkowa

Oto moje zakupy mieczyki po 2 zł za 10 szt.zdjęcia trochę nie wyraźne bo robione w piwnicy

Odętka różowa

Lobelia,koleusy,petunia lub surfinia

Floks szydlasty ,mamy gloksynia

i mięta cytrynowa i jabłkowa

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Marzenko
Piękna otoczka oczka,kwitnących floksików
Orliki masz szybsze, moje sa jeszcze w głębszych pakach.
Mieczyki bardzo ładne wybrałaś . Moje niektóre już zaczynają wystawiać kiełki z ziemi
Koleusiki sa tak cudne, kolorowe,ze aż trudno im sie oprzeć, wszystkie chce sie je mieć

Piękna otoczka oczka,kwitnących floksików

Orliki masz szybsze, moje sa jeszcze w głębszych pakach.
Mieczyki bardzo ładne wybrałaś . Moje niektóre już zaczynają wystawiać kiełki z ziemi

Koleusiki sa tak cudne, kolorowe,ze aż trudno im sie oprzeć, wszystkie chce sie je mieć

-
- 500p
- Kontakt:
Dzięki u mnie jakoś wszystko szybko kwitnie czosnki już rozkwitają ,goździki też .Mieczyków miałam nie kupować ale nie mogłam się oprzeć mam dodatkowe miejsce (na jednej rabacie usunęłam kamienie) i obok wiśni tata pozwolił zasadzić bo zostało wolne miejsce.Moje niektóre mają już po 7cm nie wiem gdzie im się tak spieszy.Dziś chce posadzić cynie muszę poczytać czy nie boją się zimnych ogrodników
Ja zawsze mam problem z wyborem a jak stoi obok mama to dopiero bo ona co innego ja co innego ale dogadujemy się.

-
- 500p
- Kontakt:
Dzisiaj sporo pracy wykonałam.Posadziłam cynie 3 rodzaje,aksamitki 4 rodzaje,astry 3 rodzaje (4rośnie),nagietki,czarnuszkę i jedne które nie wiem jak się nazywają (jutro wstawię zdjęcie może ktoś rozpozna). Zostały jeszcze szałwie ,lwia paszcza (siana drugi raz i też na razie z 8 siewek) ,smagliczka, aster.Wysiałam też pierwiosnka storczykowego zobaczymy czy coś wyjdzie
Czosnki zaczęły kwitnienie

Czosnki zaczęły kwitnienie

-
- 500p
- Kontakt:
W nocy popadało .zrobiłam parę fotek .Trzykrotka już kwitnie,georginia lada dzień rozwinie kwiatka ,druga też mimo małego wzrostu ma pąki(nie pamiętam jaką tam posadziłam)ostróżka też pędzi z kwiatostanem i liliowce .Jedną dalie poobgryzała mi gąsienica taka zielona w zeszłym sezonie były na orlikach.Bratki powoli kończą kwitnienia .Szpak aksamitki pourywał a miałam mało ,może odbiją

-
- 500p
- Kontakt:
Pięknie wszystko rośnie dalia zaczyna kwitnąć

Jakieś gąsienice zielone objadły mi dwie dalie i cynie .Dzwonek skupiony już rozkwita,lwia paszcza co sama się rozsiała lada dzień rozkwitnie (dwa razy siałam w folii lwie paszcze i wyszło 4 szt),mieczyki ciągną w górę i irys żółty w wodzie kwitnie

Chryzantemom i floksom już liście schną mimo oprysków (może choroba siedzi na iglakach sąsiada a on nie pryska)niektóre goździki brązowieją nie wiem czy choroba czy kot obsikał
I różyczka żółta ale pąki były czerwone

Jakieś gąsienice zielone objadły mi dwie dalie i cynie .Dzwonek skupiony już rozkwita,lwia paszcza co sama się rozsiała lada dzień rozkwitnie (dwa razy siałam w folii lwie paszcze i wyszło 4 szt),mieczyki ciągną w górę i irys żółty w wodzie kwitnie

Chryzantemom i floksom już liście schną mimo oprysków (może choroba siedzi na iglakach sąsiada a on nie pryska)niektóre goździki brązowieją nie wiem czy choroba czy kot obsikał

- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Dalia już Ci kwitnie? Moje nie wszystkie jeszcze wsadzone, bo pada już dość długo i w miejscu gdzie mają rosnąć woda stoi.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19

Piękne czosnki

O kurcze dalie już masz kwitnące ??

I takie różyczki

-
- 500p
- Kontakt:
anabuko1Czosnki w pełni kwitnienia
slila1Dalie 2 wsadziłam do doniczki w marcu i do folii.jedna już kwitnie druga ma pąki.Na dworze wsadzone do ziemi pięknie rosną jedna ma już pąki (2 zjadły gąsienice i jedna dopiero wychodzi kupiona w Łosiowie). Niestety mimo coróż padającego deszczu jest strasznie sucho.Chryzantemy więdną muszę je dodatkowo podlewać .Wczoraj na spacerze znalazłam chyba złocienia białego wykopałam i do ogródka .U nas często przy działkach można znaleźć ciekawe rośliny których pozbywają się działkowcy,czasem przy wysypiskach (dzikich) też fajne roślinki są, ostatnio przyniosłam orliki różowe i ciemny niebieski.Dziś trochę pada poprzesadzałam bratki co same się nasiały,posiałam niezapominajkę mieszankę kolorów i aksamitki champion-czerwono-brązowa dosadzę tam gdzie szpak powyrywał
Fasola ogórki już na wierzchu .jedynie pietruszka i pasternak nie zeszły posiałam jeszcze raz zobaczymy.
slila1Dalie 2 wsadziłam do doniczki w marcu i do folii.jedna już kwitnie druga ma pąki.Na dworze wsadzone do ziemi pięknie rosną jedna ma już pąki (2 zjadły gąsienice i jedna dopiero wychodzi kupiona w Łosiowie). Niestety mimo coróż padającego deszczu jest strasznie sucho.Chryzantemy więdną muszę je dodatkowo podlewać .Wczoraj na spacerze znalazłam chyba złocienia białego wykopałam i do ogródka .U nas często przy działkach można znaleźć ciekawe rośliny których pozbywają się działkowcy,czasem przy wysypiskach (dzikich) też fajne roślinki są, ostatnio przyniosłam orliki różowe i ciemny niebieski.Dziś trochę pada poprzesadzałam bratki co same się nasiały,posiałam niezapominajkę mieszankę kolorów i aksamitki champion-czerwono-brązowa dosadzę tam gdzie szpak powyrywał

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Marzenko skoro u Ciebie sucho to Ci podeślę deszczyku.U mnie pada od tygodnia imam zbyt mokro już w ogrodzie.
W tym sezonie pierwszą kwitnącą dalię widzę u Ciebie.
W tym sezonie pierwszą kwitnącą dalię widzę u Ciebie.

-
- 500p
- Kontakt:
Alu dziękuje za deszczyk
U nas niby pada ale jak się rozgrzebie ziemię to sahara .Dziś słoneczko wyszło,siostra wczoraj przywlokła irysy żółte .Wsadziłam przy malinach bo teraz nie mam na nie miejsca dopiero jesienią jak jednoroczne wylecą.Widziała też orliki na brzegu drogi ale na razie wstrzymam się z zabraniem ich bo posiałam swoje.

-
- 500p
- Kontakt:
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Marzenko, czy to jest kalina? Wygląda niesamowicie efektownie. Czy prowadzisz ją na pieńku? Ile ma lat? Czy bardzo oblegają ją mszyce, bo słyszałam, że jest z tym problem.