Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Post »

Dzięki Tobie skorygowałem nazwę mojego irysa. Też mam 'Gingerbread Man' ale nazwa była niewłaściwa. 'Firestrorm' też piękny!
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

witaj..wspaniala wiosna kolorowa ...te iryski tez bardzo mi sie podobaja..ja mam tylko jeden kolor obiecalam sobie ze kupie ich wiecej...dziekuje serdecznie I pozdrawiam..
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Dorotko ja bardzo lubię miniaturki ,ale one są jak występy fajnego zespołu ,który ma rozgrzać publiczność przed wejściem na scenę prawdziwej gwiazdy :D To wysokie ,cudnie falbaniaste zawróciły mi w głowie :D W ubiegłym roku dokupiłam tylko pięć nowych miniaturek i trzydzieści odmian wysokich...to mówi chyba wszystko :D

Obrazek
Boo
Obrazek
Trochę zmaltretowany przez deszcze debiut Mikey Likes It
Obrazek
Obrazek
Little Bucaner
Kasiu za to twoje to pięknie rozrośnięte kępy w porównaniu do moich mikrusów :D
Obrazek
Clandestino
Obrazek
Nieśmiało zaczyna Vino Rosso
Jacku witam w moich skromnych progach :D Jeśli pomogłam to się cieszę ,ale jest troszkę tych odmian w kolorze musztardowym a zdjęcia nie zawsze oddają szczególy :wink:
I zapowiedż zmiany koloru w ogrodzie :D
Obrazek
Czerwone i żółte tulipany pomału kończą kwitnienie ,a w ich miejsce pojawiają się drobne i delikatne jak kwiaty elfów liliokształtne :D
Obrazek
Bez-dla tego zapachu wybaczam mu nawet liczne rozłogi ;:167
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p
Od: 18 sty 2013, o 19:05

Post »

Śliczności , będę musiała dziś też swoim sesję zrobić. Super, że Little Saphire taki już rozrośnięty u ciebie, bo nie wiem czy mojego gryzonie nie zjadły ;:174 ;:145 A paulownia ci przezimowała. U mnie przetrwały obie - z tym, że mniejsza odbija od korzenia, a większa ładnie listki wypuszcza z łodygi.
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Beatko, ale ładne te iryski, u mnie tylko te fioletowe miniaturki kwitną, ale za to istna burza, jak nigdy (wstawiłam u siebie zdjęcie, niestety nazwy nie znam)
Bzom można wiele wybaczyć, dlatego w tym roku wsadziłam do ziemi dwa dodatkowe ;:224 teraz tylko czekać rok czy dwa na kwitnienie :roll:
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu kochana minełyś my się z postami ;:196 internet to jednak cudowny wynalazek ,nawet kiedy jesteś na wyjeździe ,daleko ,możemy się odwiedzać :D Ogród ci nie ucieknie,a może za rok to córka z wnuczkiem przyjadą do ciebie :D Najlepszy czas na irysowe zakupy to sierpień,ale ja właśnie posadziłam cztery nowe ,które przyszły od Danusi ktoś :D plus moje pierwsze epimedium i jarzmiankę variegatę :D
Kasiu aż pobiegłam fotkę zrobić :D
Obrazek
tak szaleje paulownia ,która zimowała na nieogrzewanym strychu,do gruntu pójdzie dopiero po zimnych ogrodnikach :D druga spędziła zimę w foliaku i jest trochę mniejsza ,ale też już zieloniutka :D Irysek od ciebie duży ,bo dużo mi ukopałaś :D jak twoje padły ,to będziemy znów dzielić :D
Obrazek
Pomału realizuję też inne zielone marzenia -do brunery Silver Wings dołączyła w tym roku Variegata :tan
Sabinko ja poszalałam z jaśminami ,nowymi krzewuszkami i hortensjami ,teraz....tylko czekać ,aż zakwitną :;230
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p
Od: 18 sty 2013, o 19:05

Post »

;:oj U mnie paulownia jeszcze nie rozwinęła tak listków. Super
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Beatko - iryski ;:167 - moje ulubione , znaczy się jedne z ulubionych - bo zależy co akurat kwitnie ;:306
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Piękny, duży bez u Ciebie. Moje maleństwo dopiero pierwszy rok zakwitło, a już zakochałam się w jego obłędnym zapachu ;:167
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Beatko, Twój podjazd jest zachwycający. Bardzo lubię skalniakowe obrzeża rabat. Niestety, u siebie nie potrafię zakończyć żadnej rabaty :oops: , więc i obrzeży nie mam. Iryski cudne, zwłaszcza Boo i ten jagodowy ;:167 . Rozglądałam się za wiązem ze strzępiastymi liśćmi, ale ostatnio unikam nawet wirtualnych sklepów z roślinami. Muszę najpierw wysadzić ze dwadzieścia krzewów z donic ;:124 . Najbardziej mi się u wiązu podobają te "szyszki".
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiulka kochana ty teraz musisz dbać o siebie za dwoje :D ogród poczeka :D Moje twoje paulownie miały u mnie w miarę cieplutko ,bo co to była za zima,prawdziwym testem będzie ten rok ,bo zamierzam zostawić je w gruncie i nie latać z donicami :D
Moniś ja uwielbiam tą zmienność w ogrodzie i nigdy nie narzekam ,że jakaś roślina krótko kwitnie,bo już za chwilkę kolejna gwiazda na scenie ;:oj a moje naj,naj ulubieńsze wysokie irysy dopiero przed nami :D
Zuziu ja poza białym bzem mam jeszcze bez ottawski ,ale ten łobuz testuje moją cierpliwość już trzeci rok i nie zamierza kwitnąć :twisted: marzy mi się jeszcze Krasawica i Sensation,ale chyba będę szukać szczepionych na pniu bo one nie wypuszczają tylu odrostów :evil: a przynajmniej tak słyszałam :wink:
Aneczko u mnie kamolce to nie problem,ale pod wiązem wymyśliłam sobie coś innego i chwilowo z powodu braku kaski stoję :( zakochałam się w tym roku w takich szczepionych drzewkach ,ale będę ich raczej szukała w okolicznych szkółkach nie w internecie :D bo mają duże okazy no i można pomacać i powybierać :D
Obrazek Obrazek
moje dwa nn i irysek ,który zachwycił mnie w tamtym roku więc musiałam go zaprosić do siebie
Obrazek
Captiv Sun
Obrazek
Bacicia i czekoladka na deser
Obrazek
I troszkę ozdobnych liściorów
Obrazek
Makleja ,żywokost a w tle lepiężnik i irys variegata :D
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Ten irysek, który zachwycił Ciebie, zachwyca i mnie - też bym mu się nie oparła :)
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Kolejne piękne kosaćce ;:333
nigdy nie narzekam ,że jakaś roślina krótko kwitnie,bo już za chwilkę kolejna gwiazda na scenie
Dobre podejście! Gdyby wszystko miało kwitnąć długo, wcale nie byłoby dobrze; wiele kwitnień "utonęłoby" w gąszczu i masie :idea:
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Zgadzam się z Jackiem. Lubię gdy ogród się zmienia.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku ja na początku widziałam tylko irysy i liliowce ,ale żeby nadążyć za tą zmiennością w naszych ogrodach zaczełam w tym roku przygodę z różami i daliami :D a tak się zarzekałam ,że nigdy nie będzie u mnie roślin które trzeba wykopywać na zimę :D chciałabym też mieć więcej takich wczesno wiosennych maluszków i jeszcze tulipany muszę dosadzić :D i jeszcze...parę chciejstw się znajdzie ;:306
Ewunia ;:196 cieszę się ,że zaglądasz więc specjalnie dla ciebie taka sesja dosłownie z przed chwili :D Wraz z wiosną zaczyna się stołować u mnie taki gość
Obrazek
Nie mój ci on niestety,ale piękny :D
Obrazek
Obrazek
I jak widać ogrodzenie nie jest dla niego najmniejszą przeszkodą
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”