Leśne ranczo nad wodą.
- Elwi
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lis 2013, o 19:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Leśne ranczo nad wodą.
Nie martw się, jeszcze lokatorzy się znajdą. Kto by nie poleciał na taką fajną miejscówkę?Lokatorzy w domku się nie zadomowili.
Gratuluję zakupu hamaka

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Soniu pewnie tak będzie, no ale nie zawsze się pracuje. Godzina mi wystarczy
. Zwłaszcza jak mam książkę która mnie niesamowicie wciąga. Wtedy jak już wszystko w ogrodzie zrobię, to mogę leżeć i czytać. A a propos chwastów. OMG! Nie było mnie 6 dni tylko. A nie poznaję swojego ogrodu. Tak wszystko zarosło chwastami i trawskiem jakbym miesiąc nie dbała o to.
Jola coś wiem o tej każdej sekundzie
. No ale hamak marzył mi się od dawna. Może znajdę chwilę? Wczoraj na działkę zajechałam wieczorem. Obchód zrobiłam, potem się rozpakowałam i chociaż na 10 minut usiadłam na huśtawce. Także może na hamaku też się uda
. Zwłaszcza że ma daszek więc się schronię w te upalne dni kiedy ciężko nogę za nogą stawiać.
Anetka kogo ja widzę. Tak myślałam że w rozjazdach jesteście. Byłam pewna że na festiwal tulipanów pojedziecie. A wyjazd Walentynkowy do Budapesztu Wam nie wypalił? My na razie myślimy wyłącznie o działce. Jak się sezon skończy to będziemy myśleć . Oglądam to biuro. Suuuperowe. Dużo wycieczek. Większy wybór niż wiesz gdzie. Dzięki za namiar. Widzę , że mimo wycieczek to czas na zakupy ogrodowe też masz. Mam nadzieję, że zdjęcia już u Ciebie są. Zaraz pójdę zobaczyć.
Ela troszkę jeszcze musisz poczekać
.
Elwi dziś za bardzo nie ma co focić, tzn obiekt się znajdzie. Ale deszczowo i pochmurno...
.
Czekałam i czekałam. I wreszcie się doczekałam! Pąki i to w sporej ilości na EDEN ROSE!
. To pierwsza róża którą obejrzałam. Jakże się ucieszyłam widząc pączusie. No ale na tym koniec. Na pozostałych na razie nic nie ma
.

Jola coś wiem o tej każdej sekundzie

Anetka kogo ja widzę. Tak myślałam że w rozjazdach jesteście. Byłam pewna że na festiwal tulipanów pojedziecie. A wyjazd Walentynkowy do Budapesztu Wam nie wypalił? My na razie myślimy wyłącznie o działce. Jak się sezon skończy to będziemy myśleć . Oglądam to biuro. Suuuperowe. Dużo wycieczek. Większy wybór niż wiesz gdzie. Dzięki za namiar. Widzę , że mimo wycieczek to czas na zakupy ogrodowe też masz. Mam nadzieję, że zdjęcia już u Ciebie są. Zaraz pójdę zobaczyć.
Ela troszkę jeszcze musisz poczekać

Elwi dziś za bardzo nie ma co focić, tzn obiekt się znajdzie. Ale deszczowo i pochmurno...

Czekałam i czekałam. I wreszcie się doczekałam! Pąki i to w sporej ilości na EDEN ROSE!

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Madziu gratuluję pączka różanego i to Edenki mojej ukochanej
Hamak to dobry zakup,oj pohuśtałabym się na nim w takiej scenerii jak Twoja
Miłej niedzieli

Hamak to dobry zakup,oj pohuśtałabym się na nim w takiej scenerii jak Twoja

Miłej niedzieli

Madziu
Edenka pierwsza zakwitnie, pozostałe też zakwitną jak przyjdzie odpowiednia pora
Dzisiaj znalazłam uszkodzone paki kwiatowe przez bruzdownicę, drugi rok plaga atakuje...wczoraj wszystkie róże opryskałam, może pozostałe przetrwają i zakwitną.
o hamaku pamiętam pisałaś już w tamtym roku, marzenie się spełniło 

-
- 1000p
- Od: 1 sie 2014, o 14:59
Kurdę a ja w Holandii byłam w Listopadzie więc żadnych tulipanów nie zobaczyłam ale to jeszcze jak się zbytnio nie interesowałam ogrodem.
Eden rose piękna róża może kiedyś sobie taką sprawię. Gratuluje hamaczku
Eden rose piękna róża może kiedyś sobie taką sprawię. Gratuluje hamaczku

-
Aniu ja już róże pryskałam jakiś czas temu. Takim 2w1 na robaka i grzyba. Na razie widzę że działa, bo nic nie ma. Jak pojawią się jakieś plamki na pojedynczych liściach to będę urywać. Spryskam drugi raz jak pojawią się mszyce. No chyba że grzyb się zacznie bardzo panoszyć. A to, że pojawią się pojedyncze plamki to jest pewne. Zwłaszcza w takie pogody jakie ostatnio ciągle są. Deszcz i deszcz. Już wszystko podlane, trawa i chwasty urosły na potęgę. Także życzyłabym sobie troszkę słonka teraz.
Anitko Edenkę Ci szczerze polecam. Jest prześliczna. Nie wiem, jaka róża mogłaby być dla niej konkurencją pod względem urody.
Miałam poczekać na słonko i zrobić bardziej barwne zdjęcia, ale chyba się nie doczekam.
Percy Wiseman w kwiecie i pąku

Simona

Humbold

Abendsonne

Persil

cdn
Anitko Edenkę Ci szczerze polecam. Jest prześliczna. Nie wiem, jaka róża mogłaby być dla niej konkurencją pod względem urody.
Miałam poczekać na słonko i zrobić bardziej barwne zdjęcia, ale chyba się nie doczekam.
Percy Wiseman w kwiecie i pąku

Simona

Humbold

Abendsonne

Persil

cdn
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Madziu moje gratulacje
Pierwsze pączki na różach tak bardzo cieszą
I to na dodatek na Eden Rose
A moja Edenka na razie rośnie w siłę i o pączkach ani myśli...Ale poczekam cierpliwie, bo warto.
I ja czekam na zdjęcia hamaczka
Mówisz, że książeczka itd. Oj, coś mi się wydaje, że jak tylko się położysz to zaraz zobaczysz, że trzeba coś poprawić, wyplewić jakiś chwast, albo zrobić nowe zdjęcia. Ja nie mogę usiedzieć na leżaku, bo ciągle mnie coś odrywa....I tak leżak stoi pusty do wieczora
Oczywiście życzę Ci jak najwięcej odpoczynku z książką w ręku
Fotki rododendronów
U mnie na razie zakwitł tylko jeden...ale za to jak
Dzisiaj lub jutro wrzucę zdjęcie.

A moja Edenka na razie rośnie w siłę i o pączkach ani myśli...Ale poczekam cierpliwie, bo warto.
I ja czekam na zdjęcia hamaczka

Oczywiście życzę Ci jak najwięcej odpoczynku z książką w ręku

Fotki rododendronów

-
Dorotka szkoda że tylko Edenka ma pączki. Mam nadzieję że pozostałe się zaraz zreflektują. U mnie wszystko dużo później się dzieje. Nawet bym o tym nie wiedziała gdyby nie fo. Moje rodki na razie po jednym kwiecie. Bo tylko rok mają. A jeden jest taki co ma chyba ze 4 pąki. Malusie jeszcze są. Na hamaku pewnie długo nie poleżę. No ale marzenia trzeba spełniać. Wiecznie jest coś ważniejszego. W tym roku też są ważniejsze wydatki. Znalazły by się. No ale już tak długo czekałam na ten hamak że musiałam go w końcu kupić.
Kiedy przycina się migdałka? Przekwitły mi już wszystkie. Czy teraz mam je przyciąć? Na jaką długość?
Kiedy przycina się migdałka? Przekwitły mi już wszystkie. Czy teraz mam je przyciąć? Na jaką długość?
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Madziu rodki piękne,
jak się rozrosną, to będzie kwiecia.
Doczekałaś się pąka na róży,
muszę swoje obejrzeć.

- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Madziu Rodki mają śliczne kwiaty , nawet bez słońca. U mnie podobnie jak u Ciebie na działce - wszystko później , ale w tym roku pierwszą różą z pakami jest Louise Odier. Super cieszą te pierwsze pąki i kwiaty 

-
Soniu wiesz że ja mam maleństwa. A nawet z drogi widać te kwiatki. A jak wszystkie zakwitną...to dopiero będzie rajsko.
Szukaj pąków. Na pewno coś znajdziesz.
Beatko ja na LO też bardzo czekam. Wszyscy ją tak zachwalali to i ja ją kupiłam. Na razie buduje się w listkach. Mam nadzieję, że kwiatuszków się doczekam.
Czas świerków nadchodzi.
Póki co, Conica królują. Normalnie są takie ładniusie i milusie w dotyku.
Daisy White aż bije po oczach. Widać go z daleka, mimo że jest taki mały.

Glauca Globosa

Na pozostałe jeszcze czekam.
Bez biały Madame Lemoine

Syringa Sensation

U Was są ładny floksów a mnie zaszczyciły jednym kwiatkiem. Z czego to może wynikać?

Moje własne pomodorooo

Szukaj pąków. Na pewno coś znajdziesz.
Beatko ja na LO też bardzo czekam. Wszyscy ją tak zachwalali to i ja ją kupiłam. Na razie buduje się w listkach. Mam nadzieję, że kwiatuszków się doczekam.
Czas świerków nadchodzi.
Póki co, Conica królują. Normalnie są takie ładniusie i milusie w dotyku.
Daisy White aż bije po oczach. Widać go z daleka, mimo że jest taki mały.

Glauca Globosa

Na pozostałe jeszcze czekam.
Bez biały Madame Lemoine

Syringa Sensation

U Was są ładny floksów a mnie zaszczyciły jednym kwiatkiem. Z czego to może wynikać?

Moje własne pomodorooo

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Madziu
Piękne tulipanki
O i jakie pomidorki.A ja wtym roku ich nie siałam.Kupie trochę gotowych i już
wiem,, wiem satysfakcja ze swoich większa,,ale wyszło jak wyszło u mnie w tym roku

Piękne tulipanki

O i jakie pomidorki.A ja wtym roku ich nie siałam.Kupie trochę gotowych i już

wiem,, wiem satysfakcja ze swoich większa,,ale wyszło jak wyszło u mnie w tym roku

-
Daj spokój. Ja jestem wygodna. Jola- Jode ma takie piękne swoje pomidory. Mówiła mi rok temu " pewnie za rok będziesz chciała swoje z nasion". No i wykrakała. Wzięłam się za te z nasion. Ale nie wiem czy nie pierwszy i ostatni raz. Te pikowanie i wiecznie w ziemi parapety nie są dla mnie. No chyba że te pomidory mi tak zasmakują że zbiorę nasiona. A jak nie, to za rok kupię gotowe. W ogóle w tamtym roku warzywniak coś mi lepiej szedł. Ani marchwi nie widać, ani pietruszki, bób jakiś mały. 

- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Ja też wczoraj wysadzałam pomidory, a dziś bałam się, że mi je wietrzysko połamie. Na szczęście są całe.
Co do floksów to nie wiem, a są w słońcu? One lubią słońce.
U Ciebie jeszcze piękne tulipany. Ja dziś wyzbierałam płatki z ogrodu przez te wietrzyska i poogławiałam już większość
Bez biały Madame Lemoine
Miejmy nadzieję, że pójdą za ciosem i w przyszłym roku już pokażą szał ilościowy.
Świerk Daisy White piękny
Jak szybko i jaki duży urośnie?
A rodki i u mnie zaczynają
Na razie jedna odmiana, ale reszta już goni

Co do floksów to nie wiem, a są w słońcu? One lubią słońce.
U Ciebie jeszcze piękne tulipany. Ja dziś wyzbierałam płatki z ogrodu przez te wietrzyska i poogławiałam już większość

Bez biały Madame Lemoine

Świerk Daisy White piękny

A rodki i u mnie zaczynają