Chałaputkowo-dwa

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Chałaputkowo-dwa

Post »

Moniś co za tulipany! ;:oj Dwa ostatnie! ;:oj Znasz ich nazwę? ;:oj
;:180
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Aniu - Pulpa magnolie jeszcze są , zdjęcia z dzisiaj , w poprzednim była żółta teraz Suzan i nn
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Zuziu - niestety nie mam na zdjęciu ogórkowej konstrukcji , ale jeśli przyjrzysz się zdjęciu w drugiej skrzynce po lewej stronie są ogórki , w dwóch rogach skrzynki wbite były dość wysokie tyczki a między nimi siatka budowlana z grubymi oczkami i to właśnie tam , po tej siatce lazły ogórki :;230
Obrazek

Gosiu - skoro podobają Ci się tulipankowe pola ( na jesień mam zamiar jeszcze dokupić ;:209 )
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dorotko - polecam warzywnik w skrzynkach , jak dla mnie same plusy , zastanawiam się jeszcze nad tym rozwiązaniem na zioła , mniejsza i na nóżkach , mobilna ? Na kółeczkach ;:215
Obrazek Obrazek

Mati - jest i Chałaput ;ale nie oddam bo by mi się Misio na śmierć z tęsknoty zapłakał ;:306
Obrazek

Iwonko - do zobaczenia jutro ;:196
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Elu - pomysł z nakryciem owszem był , ale przy -5 n a nic się nie zdał ;:145

Dorotko ;:196 , Aneczko ;:196 Beatko ;:196 Aniu ;:196 i Ewuniu ;:196

Starczy o mnie teraz pędzę Wasze wiosenki oglądać :tan
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tulipanów niczym na polach w Holandii ;:oj
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Ślicznie wyglądają tulipany w takiej gromadce. Odmiany ich też masz piękne ;:215
Ale te lilie pomiędzy nimi też dodają uroku tej cudnej rabacie.
Zioła na podwyższonych? Wg mnie jak najbardziej - mam i wiele ziółek to uwielbia (nie dałam tam jedynie bazylii i oryginalnej włoskiej maggi bo nie chcą rzekomo pełnego słońca patelnianego).
Zachwycam się też tą Twoją kremową magnolią ;:167
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Moniś obejrzałam wszystkie zdjęcia tulipanów i szczęka mi opadła do samej ziemi ;:oj ;:oj ;:oj Cudnie i kolorowo...spać nie będę mogła z nadmiaru wrażeń :wink: Na jesieni dosadzam więcej tulipanów. Na szczęście cebulki są nie duże, więc wszędzie się zmieszczą :)
A Chałaputek jak zawsze ;:215
Skrzyneczki już pokazałam eMusiowi. Będzie miał zadanie na przyszłą wiosnę :)
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Moni co Ty masz za bogactwo kwiecia ;:oj Tulipanowy szał ciał ;:215 Piękne widoki ;:167
Żółta magnolia powala swoją urodą,przypomnisz ile ma lat? U mojej dojrzałam wczoraj jeden jedyny kwiat i jak dziecko się cieszyłam :tan
Świetny pomysł z piętrowymi doniczkami ;:215 Trzymam kciuki za truskawki i inne owoce,byś miała co chrupać w późniejszym czasie.
Chałaputek leży na skoszonej trawie i pilnuje włości Pani :D

Miłego piątku :wit
x-M-k
---
Od: 23 maja 2014, o 23:33

Post »

Ten stojaczek na poziomki genialny ;:138 To Twój pomysł? Bo jeżeli tak, to sprawdzi się moja teoria, że Moniki to wyjątkowo kreatywne dziewczyny ;:306 ;:306 ;:306
I korzystając z okazji chciałabym zapytać co to za roślinka, która rośnie pod irysami i pięknie u Ciebie kwitnie na różowo: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4a6 ... 0f32e.html
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Ależ masz łany tulipanowe ;:215
Obwódka z zawciągu śliczna, lubię tą bezproblemową roślinkę ;:108 Mam fioletową, różową i ostatnio dokupiłam białą. A jakiś czas temu trafiła mi się i variegata :tan
Warzywniczek masz pierwsza klasa ;:333
A co będzie się wspinało po kratkach na rabatach?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Jaki cudny Chałaputek :lol: a jakie Ty masz tulipany, biją wszystko na głowę ;:oj piękne kolory, kształty ;:63 ;:138 Piękna magnolia żółta, pewnie Yellow Bird , kwitnie trochę później i ma bardziej żółty kolor niż River ( którą ja mam ) u mnie Susan też jeszcze kwitnie :) Oj piękny ogród ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

To ile masz razem magnolii?. Są piękne, a żółta 'odlotowa' ;:63 .
Tulipanów zatrzęsienie - nie musisz się gimnastykować, bo tyle zrobisz skłonów przy sadzeniu, że na rok wystarczy :;230 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Moniczko troszkę mnie nie było ale już jestem ;:196 Kwitnąca łąka tulipanowa - bardzo w stylu Keukenhof ;:138 Żółta magnolia ;:oj Wpadłam z szybką kawką bo pogoda sie powoli jakaś robi więc działeczka a wieczorem mam materiały do pracy ogarnąć i się muszę dobrze nastroić :;230 Zapraszam na spacerek do mnie i do podróżniczego, będzie też więcej jak "bukiet" przestanie dziwaczeć :roll:

Pozdrawiam ciepło ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

I jak Monia, posadzone roślinki?
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Monika zdjęcia to Ty potrafisz robić ;:138 taki zestaw kolorów postawi każdego na nogi ;:108 ;:63 u nas leje
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniczko :wit
Przepiękne tulipanki. kilka odmian widzę mamy takich samych :)
żółta magnolia jest rzadsza w naszych ogrodach,ale widzę jest piękna.Susan jest podobna do mojej Ann ;:108
Lubię czas kwitnienia drzew owocowych .U mnie też sporo już kwitnie.Będą owocki ;:138
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr jak zimno ;:145 , 9 stopni , wiatr jak w Kieleckim , nikogo nie urażając ale tak się u nas mówi ;:108

Narobiłam ci ja się wczoraj , proszę Ciebie jak głupia a wszystko wina Iwonki , pojechałam grzecznie , w piątek , w odwiedziny do Iwonki a ona zapakowała mi całe auto zielskiem , jak to mój Misio raczy powiadać . Calutki bagażnik a i z tyłu napchane ;:185 no mówię Wam ta kochana kobieta nie ma umiaru - Iwonko ;:196
Sadziłam i sadziłam i sadziłam - calutki dzionek a i jeszcze to co w doniczkach było nadal czeka na soją kolej , a oprócz tego przyszła , długo wyczekiwana paczka z BR a w niej ;
Ostróżki ; Red Caroline , Dark Blue , , Pure White
Tiarella Timbuktu
żurawki ; Hercules , Midnight Rose , Bronze Beauty , Southern Comfort , Sashay , Black Beauty , Cherry Cola , Belta Dawn , Green Spice , Lime Marmelade Rico i zamiast Gold Zebra dostałam Stoploght , Mojito , Lime rufles i Fire Frost , całkiem niezła zamiana za jedną cztery
do tego miskant olbrzymi ( marzenie Misia )
kokoryczka sierpowata Variegatum
Świecznica Black Negligee
piwonia wąskolistna ( koperkowa )
lewizja liścieniowa Regenbogen
Orlik Woodsite Variegated
dzwonek Pink Octopus
srzbica macedońska Thunder and Lightning
jagodowiec wielkokwiatowy
jarzmianka większa Moulin Rouge
liliowiec ogrodowy free Wheelin
Obrazek
i gratisik - kto mi powie co to ?
Obrazek
dodatkowo kupiliśmy z Misiakiem surfinie i petunie do obsadzenia tarasu , 10 donic w każdej po 4 roślinki + dwie wiszące doniczki , dobrze że Misio dzielnie pomagał obsadzić - jak on to mówi - nasz tarasik piwny , niestety aparat trochę przekłamuje kolory
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Aneczko - kochana nie mam pojęcia jak nazywają się te tulipanki , kupiłam je jesienią na targach a że kupiłam całe mnóstwo a czas miałam bardzo ograniczony , nie zapisywałam nazw bo często nawet nie było jak ;:185

Grażynko - a mnie wciąż mało i już zaplanowałam dokupić jesienią kolejnych , muszę tylko jakoś pozaznaczać gdzie siedzą obecne by jesienią przy dosadzaniu tych nie uszkodzić , wiesz jak to jest , jak coś kopiesz zawsze się dokopiesz nie tam gdzie trzeba :;230

Beaby ;:196 przekwitną tulipanki będzie czas na lilie , ja bardzo nie lubię pustych miejsc , dlatego tak mieszam ;:306 magnolia jest żółta , nie mam pojęcia czemu dwa pierwsze zdjęcia mają przekłamany kolor , a o ziółkach na wysokościach myślę już od pewnego czasu i przyjedzie w końcu marzenia zrealizować

Dorotko ;:196 ja też planuję dokupić tulipanków ;:215 , ja mam gotowe skrzynki - to takie nadstawki na palety - kupione za grosiki , w razie draki można je łatwo zdemontować i przenieść na inną miejscówkę , co już raz miało miejsce

Aniu- Annes - żółtą magnolię dostałam dwa lata temu od Misia na urodziny , on nie ma kłopotu co mi kupić , zabiera mnie do ogrodniczego - ja wybieram on płaci :;230

Monia - mój ;:224 , wykonanie też moje , na początku eksperymentowałam z truskawkami w beczce ale łamały im się gałązki pod ciężarem owoców , a że poziomki mają mniejsze owocki to doniczki więc piętrowo i jest , w tym roku dostały nawet nowe doniczki pod kolor ;:306 , roślina na obwódce jak podpowiada Zuzia to zawciąg , mam tylko różowy , ale jest jeszcze biały i może jakieś inne kolorki też są - chcesz ?

Zuziu - zapodaj zdjęcia fioletowej i białej - takie same ma kwiatki ? Pergole pod powojniki - zarzekam się że ostatni raz próbuję - bo nie mam szczęścia do tych roślinek , ale tym razem zrobiłam wszystko co radziła Aneczka , w Li...lu patrzyli na mnie jak na wariatkę gdy targałam wióry rogowe ;:306 , a w aptece pani nie mogła wyjść z wrażenia na co mnie tyle nadmanganianu

Karolinko - tak to Yellow Bird - ma jeszcze kilka pąków całkiem zamkniętych , cuuudna jest

Aniu - Pulpa magnolii mam w sumie 6 , może nawet siedem bo kilka dni temu zauważyłam pod jedną , małą sadzonkę i nie wiem - wysiała się ;:202

Anetko - ;:168 , jak Cię dawno nie było ;:196 , u ciebie pogoda ? U mnie zimnica straszna więc korzystaj z uroków działeczki

Iwonko - sprawczyni całego zamieszania ;:196 , został klonik i kilka niezidentyfikowanych doniczek ;:306

Elu - u mnie pogoda taka sama , zimnooooo i pada co chwilkę , cóż ogrodniki

Aniu - Anabulko żółta magnolia rośnie osłonięta , w dodatku zima była łagodna , zobaczymy co będzie dalej

i parafrazując ; co tam panie w .... ogrodzie słychać ;

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”