Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr jak zimno

, 9 stopni , wiatr jak w Kieleckim , nikogo nie urażając ale tak się u nas mówi
Narobiłam ci ja się wczoraj , proszę Ciebie jak głupia a wszystko wina Iwonki , pojechałam grzecznie , w piątek , w odwiedziny do Iwonki a ona zapakowała mi całe auto zielskiem , jak to mój Misio raczy powiadać . Calutki bagażnik a i z tyłu napchane

no mówię Wam ta kochana kobieta nie ma umiaru - Iwonko
Sadziłam i sadziłam i sadziłam - calutki dzionek a i jeszcze to co w doniczkach było nadal czeka na soją kolej , a oprócz tego przyszła , długo wyczekiwana paczka z BR a w niej ;
Ostróżki ; Red Caroline , Dark Blue , , Pure White
Tiarella Timbuktu
żurawki ; Hercules , Midnight Rose , Bronze Beauty , Southern Comfort , Sashay , Black Beauty , Cherry Cola , Belta Dawn , Green Spice , Lime Marmelade Rico i zamiast Gold Zebra dostałam Stoploght , Mojito , Lime rufles i Fire Frost , całkiem niezła zamiana za jedną cztery
do tego miskant olbrzymi ( marzenie Misia )
kokoryczka sierpowata Variegatum
Świecznica Black Negligee
piwonia wąskolistna ( koperkowa )
lewizja liścieniowa Regenbogen
Orlik Woodsite Variegated
dzwonek Pink Octopus
srzbica macedońska Thunder and Lightning
jagodowiec wielkokwiatowy
jarzmianka większa Moulin Rouge
liliowiec ogrodowy free Wheelin

i gratisik - kto mi powie co to ?

dodatkowo kupiliśmy z Misiakiem surfinie i petunie do obsadzenia tarasu , 10 donic w każdej po 4 roślinki + dwie wiszące doniczki , dobrze że Misio dzielnie pomagał obsadzić - jak on to mówi - nasz tarasik piwny , niestety aparat trochę przekłamuje kolory
Aneczko - kochana nie mam pojęcia jak nazywają się te tulipanki , kupiłam je jesienią na targach a że kupiłam całe mnóstwo a czas miałam bardzo ograniczony , nie zapisywałam nazw bo często nawet nie było jak
Grażynko - a mnie wciąż mało i już zaplanowałam dokupić jesienią kolejnych , muszę tylko jakoś pozaznaczać gdzie siedzą obecne by jesienią przy dosadzaniu tych nie uszkodzić , wiesz jak to jest , jak coś kopiesz zawsze się dokopiesz nie tam gdzie trzeba
Beaby 
przekwitną tulipanki będzie czas na lilie , ja bardzo nie lubię pustych miejsc , dlatego tak mieszam

magnolia jest żółta , nie mam pojęcia czemu dwa pierwsze zdjęcia mają przekłamany kolor , a o ziółkach na wysokościach myślę już od pewnego czasu i przyjedzie w końcu marzenia zrealizować
Dorotko 
ja też planuję dokupić tulipanków

, ja mam gotowe skrzynki - to takie nadstawki na palety - kupione za grosiki , w razie draki można je łatwo zdemontować i przenieść na inną miejscówkę , co już raz miało miejsce
Aniu- Annes - żółtą magnolię dostałam dwa lata temu od Misia na urodziny , on nie ma kłopotu co mi kupić , zabiera mnie do ogrodniczego - ja wybieram on płaci
Monia - mój

, wykonanie też moje , na początku eksperymentowałam z truskawkami w beczce ale łamały im się gałązki pod ciężarem owoców , a że poziomki mają mniejsze owocki to doniczki więc piętrowo i jest , w tym roku dostały nawet nowe doniczki pod kolor

, roślina na obwódce jak podpowiada Zuzia to zawciąg , mam tylko różowy , ale jest jeszcze biały i może jakieś inne kolorki też są - chcesz ?
Zuziu - zapodaj zdjęcia fioletowej i białej - takie same ma kwiatki ? Pergole pod powojniki - zarzekam się że ostatni raz próbuję - bo nie mam szczęścia do tych roślinek , ale tym razem zrobiłam wszystko co radziła Aneczka , w Li...lu patrzyli na mnie jak na wariatkę gdy targałam wióry rogowe

, a w aptece pani nie mogła wyjść z wrażenia na co mnie tyle nadmanganianu
Karolinko - tak to Yellow Bird - ma jeszcze kilka pąków całkiem zamkniętych , cuuudna jest
Aniu - Pulpa magnolii mam w sumie 6 , może nawet siedem bo kilka dni temu zauważyłam pod jedną , małą sadzonkę i nie wiem - wysiała się
Anetko -

, jak Cię dawno nie było

, u ciebie pogoda ? U mnie zimnica straszna więc korzystaj z uroków działeczki
Iwonko - sprawczyni całego zamieszania

, został klonik i kilka niezidentyfikowanych doniczek
Elu - u mnie pogoda taka sama , zimnooooo i pada co chwilkę , cóż ogrodniki
Aniu - Anabulko żółta magnolia rośnie osłonięta , w dodatku zima była łagodna , zobaczymy co będzie dalej
i parafrazując ; co tam panie w .... ogrodzie słychać ;