Miłeczko, też uwielbiam hosty. Jeśli bym miała cienisty ogród, to chyba bym miała hostowe arboretum

Nawrot fajna, bezproblemowa roślinka na słońce. Ma taki głęboki, błękitny piękny kolor jak kwitnie
Iwonko, też lubię ten nawrot za jego głębie koloru. Na żywo pięknie wygląda, zdjęcia nie oddają głębi jego błękitu.
Aniu-aneczka1979, moje hosty sadzone w 2012 już w zeszłym roku były ogromne. Tak więc w drugim roku po wysadzeniu już pokazują swoje piękno

A kiedy sadziłaś swoje?
Ewciu, masz rację, rośliny pięknie się prezentują na zielonym tle iglaków

Najważniejsze to zachować równowagę, aby nie przegiąć ani w tę ani w drugą stronę
Aniu-Annes 77, mój bez też dopiero pierwszy raz kwitnie i nie ma tych kiści zbyt wiele. Ale i tak mam ekscytację

Hosty uwielbiam
Jolu, ja agrowłókninę mam wyłożoną tylko na zagajniku z iglakami. Jeśli masz jakieś byliny które idą rozłogami - tam się ona nie nadaje

Zanim ją wyłożyłam, wyczyściłam ziemię z chwastów i korzeni, aby nie wyrastały, bo mogą ją przebić i wyjść. Wtedy ciężko je usunąć. Agro pomaga jak pod spodem nie ma chwastów - wtedy zapobiega wrastaniu tych z zewnątrz. Nie nadaje się na rabaty z cebulami, bylinami i roślinami "niepiennymi" - tam lepiej wysypać korą.
Beato, kochana - TAK, to właśnie ta roślinka - a ja myślałam, że to dynia. Wygooglowałam i podpatrzyłam nasiona i siewki echinocysta, są identyczne jak u mnie. Zaraz ją wywalam, dziękuję
Moniko,
Izolek, u Forumek hosty już były spore, a u mnie nic. Już się bałam, ale wreszcie są

Uwielbiam ten stan kiełkowy
Karolcia, już nie mogę się doczekać na pełno kwitnienia różaneczników. Mam ich 6, spektakl dają cudowny
-----------------------------
A dziś mam zamiar zabrać się za mój przedogródek, przedpłocie czy jak zwał tak zwał. Mam tam kilka młodych trzmielin, które obecnie zaniknęły pod kupą chwaściorów

Będzie znów sporo kopania i walki z korzeniami. Dosadzę trzmielinki otrzymane od Soni (
Soniu, przyjęły się wszyściutkie sadzoneczki) i wyściółkuję... hmmm... jeszcze nie wiem czym

I jakieś obrzeże by się przydało, bo samochody jak by mogły, to po samym płocie by mi jeździły

Będą improwizacje

Trzymajcie kciuki