Ogród Różą malowany

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Różą malowany

Post »

Całe szczęście, że ja nie przywiązuję wagi do nazw.
Mnie jest wszystko jedno, byle kolorystycznie pasowało, czyli, żeby nie było, że między rózowymi tulipanami nagle pojawi się czerwony.
Posadziłaś 300 cebul na skrawku 1/2 metry?
A ja chciałam kupić jesienią 100 cebulek i wydawało mi się, że to bardzo dużo
Trzeba chyba zweryfikować plany
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witajcie Kochani ;:167
Po deszczu wszystko zaczęło tak szybko rosnąć - dosłownie w oczach! Niestety, chwasty też :evil: Pierwsze tulipany zaczynają już przekwitać ;:145 Dzisiaj zainaugurowałam ogławianie. Na szczęście wiele odmian jeszcze w pełnej krasie, a taki np. Rem's Favourite albo Angelique z dnia na dzień coraz piękniejsze i mocniej wybarwione :tan
Dziękuję za Wasze serdeczne wpisy, są dla mnie bardzo ważne ;:196

Madziu - Pashmina
tak, w każdej formie jest piękny, zobacz jaki jest dzisiaj!

Sabinko - nifredil, Aniu-aneczka1979, Jolu-jol_ka, Aniu - Annes77 dziękuję ;:196

Wandziu - wanda7 tak, Fancy Frills są cudne, nawet się cieszę z tej pomyłki. Nadal próbuję zidentyfikować Twoje "malinówki" ;:219

Dorotko - dorotka350 ha, w ogrodzie masz jeszcze sporo miejsca, byłam i widziałam ;:306 Dla portfela rzeczywiście to niedobrze, ale jaka uczta dla ducha ;:215

Aniu-anabuko1 też już się nie mogę doczekać jesieni i planowania nowych nasadzeń ;:65

Ewciu - Ewka42 coś faktycznie musi być nie tak z Twoimi Angelique :( Obstawiam liche cebule... Były duże? Wielkość cebul ma znaczenie.
zestawienie prawie czarnego fioletu z żółtawym kremem
Tak, też uważam, że jest super ;:215

Grażynko- Kogra niemożebna jesteś z tym fioletem :wink:
Budyniowe owszem, ale też w zestawie z fioletami.
Ubawiłam się ;:306

Jolu - April
i kto tu mówi o rujnacji? Kto mnie zaraził Amanogawą? Teraz kombinuję jak ją nabyć...
A Van Ejik występuje w 5-ciu odmianach kolorystycznych - od bladawców, po ciemne.

Gosiu - Margo2 hm, im więcej cebul, tym lepszy efekt! Teraz planuję nasadzenia jesienne na nowej różance i wychodzi mi, że powinnam kupić co najmniej 500 cebul ;:oj

Jeszcze "gorące" foty z dzisiaj:
Sesja cudnej Angelique
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ice Cream całkiem się otworzył
Obrazek

Obrazek
Rem's Favourite
Obrazek
Zaczęły Marylin
Obrazek

Obrazek

I takie tam...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Elwi powiem Ci szczerze, że jak dla mnie, masz najpiękniejszy zestaw tulipanowy. I to jest wzór do którego będę dążyć. A w Anguelique jestem zakochana!
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Elwi Angelique w Twoim zestawieniu bajka,czym więcej tym lepiej :uszy
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

No i masz ci babo placek :evil: wmówiłam sobie że ten Angelique nie jest aż tak atrakcyjny. Że przesadzacie...no i zobaczyłam twoje zdjęcia Obrazek źle na mnie działasz, kupię jesienią co najmniej setkę i mąż dokona na mnie czynów karalnych Obrazek za zubożenie rodzinnych dochodów...
Znów nigdzie na urlop nie pojadę....Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aprilku u mnie będzie to samo. Najwyżej... obie gdzieś wyjedziemy... pewnie do psychiatryka. ;:306
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

OOO taaak, fantastyczny. Ale dzisiaj moje ;:167 mocno ścisła Angelique. Aż się w głowie kręci po tej sesji. Cudowna. Chyba poczekam ze sporządzeniem jesiennej listy chciejstw do sierpnia. Wtedy odwiedzę Twój wątek i bezczelnie wszystko zgapię.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

aha...do psychiatryka chyba można na NFZ....niech się przyda to co tyle lat płacę. Przecież nikt nie zaprzeczy że z moją głową jest coś nie teges Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Prócz oczywiście Angelique spodobał mi się także Page Polka .Chyba nikt nie zwrócił na niego specjalnej uwagi .Cudowna tulipanowa sesja ;:180 sesja
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A właśnie, że ja zwróciłam uwagę na Page Polka lecz Anguelique szybko stłamsiła te chwilę swą urodą. ;:131
Aprilku z głowami większość ma tu nie ten teges... sorry ale taki mamy widocznie klimat. ;:306 To który kierunek świata obieramy na psychiatrykowe wczasy? Może odwyk się uda..? ;:224
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Elwi Angelique z pierwszej fotki wygląda prawie jak...róża :D Tak jakoś mi się kojarzy....
Aprilku u mnie będzie to samo. Najwyżej... obie gdzieś wyjedziemy... pewnie do psychiatryka. ;:306
Coś czuję, że do psychiatryka trzeba będzie zabrać całe FO :;230 bo tu każdy ma coś nie tego :;230 I wszyscy się wzajemnie jeszcze nakręcają ;:306
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Witaj
Jako że za oknem pochmurno, wybrałam się dziś w podróż do Twojego ogrodu i od razu zachwyciłam się pięknem krajobrazu, który Ty możesz podziwiać u siebie na co dzień ;:167 Jako, że zaczynam dopiero przygodę różaną, dobrze że trafiłam w Twoje progi ;:108
Będę czerpać inspiracje i na bieżąco oglądać budzące się obecnie do życia Twoje krzewy różane ;:138 Mój "instynkt posiadania" róż ostatnio bardzo się pobudził, a sądzę że z każdym otwierającym się pąkiem niedawno zakupionych będzie się stale podsycał :heja
A, no i nie mogę zapomnieć o pochwałach, piękny ogród, piękne zdjęcia ;:333 Będę częstszym bywalcem ;:215
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Dziewczyny, dobrze, że mamy racjonalnych mężów ;:306 ;:306 Ostatnio na zakupach już pełzłam w stronę działu ogrodniczego a mój eM: "przecież wiesz, że już nic nie upchniesz na rabatach. - dłuższa pauza, odpowiedni wzroczek -Nie. Nic nie zmieścisz.. idziemy po wiertła" :;230
Elwi, zdjęcia "takie tam" mistrzowski i nie zasługują na taki podpis. Cuda ;:167
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Dziewczyny Moje Kochane ;:167 Z psychiatrykiem to wcale nie jest zły pomysł ;:131 Mnie się przyda na pewno ;:108 bo tulipany jeszcze kwitną a ja już nóżkami przebieram, kiedy będzie można nowe cebule kupować ;:124
Mówicie, że na NFZ da radę? Może umówmy się gdzieś w jakimś jednym ośrodku, będzie nam raźniej? Tylko nie wiem czy ekipa tzw. "lecząca" zdzierży :;230
Jedynie Sabinka chyba z nami nie pojedzie, bo ma super racjonalnego męża, który sprowadza ją na prawidłowe tory :uszy
"Chodźmy po wiertła" ;:215

Co tam, RAZ SIĘ ŻYJE, więc czerpmy z niego ile się da!!!
Tulipany już Wam się znudziły :( więc kilka fotek ogólnych i relacja, co tam się w Ogrodziu dzieje

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ślimaki rozpoczęły inwazję - atakują nawet Pankracego vel Bonifacego :wink:
Obrazek

Brunnera zaprzyjaźniła się z paprocią
Obrazek
Kalina zaczyna popis
Obrazek
Lilaki pachną ;:170
Obrazek
Pączki na różach to już wszyscy mają, a...na hortensjach?
Obrazek
Ubiorek z wilczomleczem - genialne zestawienie ;:215
Obrazek
Zaczynają rododendrony :D będzie się działo!
Obrazek

Przyznajcie się - daliście się nabrać, że tulipanów nie będzie?
Przecież bym nie była sobą, jakbym ich nie wpakowała do wpisu
:;230
Angelika ;:167
Obrazek

Obrazek
Maluszek - pasikonik też zauroczony
Obrazek
Parrotki jeszcze się trzymają
Obrazek

Obrazek
A te - miały być Libretto Parrot, nie wiem jeszcze czy to one... dopiero zaczynają
Obrazek
Wczoraj rozwinęły się nareszcie tulipany Don Quichotte - piękny, amarantowy kolor
Obrazek

A tutaj - ło matulu ;:oj Jaki zapach!!! ;:167 odkryłam go przypadkiem, plewiąc w okolicy ;:14
Poleciałam od razu wąchać inne, ale niestety... pachnie tylko ten...
Obrazek
Marylin nadal czaruje
Obrazek
I zbiorówka :lol:
Obrazek

Za chwilę odpowiedzi i ...kolejne tulipany :;230
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elwi już miałam wymieniać, które to tulipany mi się podobają najbardziej, no ale musiałabym wymieniać po kolei WSZYSTKIE! Gadaj mi tu szybko, gdzie Ty je kupowałaś???
Zdecydowanie nadajesz się z nami do psychiatryka, bo ja mam to samo... aż się siebie boję... ;:179 ... chciałabym już jesieni, by kupować następne cebule. ;:111 Zdecydowanie muszę się leczyć! ;:124
Kochana nie byłabym sobą gdybym nie zachwyciła się jeszcze miejscem przeznaczonym na zegar słoneczny... kiedyś tam... te kule bukszpanowe... ech... marzą mi się... Ile lat rosły?
Czekam na kolejną porcję tulipanów. ;:65
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”