Witam, czy mogłabym prosić o rozpoznanie host? Nabyłam działkę, w kiepskim stanie i sa tam hosty, których nie umiem rozpoznać..... Pozdrawiam
Kilka zdjec jest z dzisiaj kilka z października.
Host nie rozpoznam, ale na 2 pierwszych zdjęciach obok hosty masz miodunkę (te pstre liście) - przesadź ją w inne, najlepiej cieniste miejsce, bo to wartościowa roślina. A na przedostatnim z lewej strony mam wrażenie, że to melisa.
Rośnie u mnie funkia już z 15-20 lat w ogrodzie i wielokrotnie ją próbowałem zidentyfikować co to za odmiana, przejrzałem setki stron i zdjęć i najbardziej mi pasuje do odmiany Christmas Tree proszę o potwierdzenie lub inne propozycje co to jest. Jak wyrastają liście to są żółtawe na krawędziach, latem przechodzą w biel podobnie jak na zdjęciach z tego linku, faktura liści też jest podobna.
to ja też z pytaniem - mam całe mnóstwo takich host, chyba dwie odmiany, bo jedne biało-zielone, a drugie całe zielone. przypuszczam, że to jakieś mega popularne odmiany - ale jakie?
Posadziłam jesienią takie hosty; gdzie są etykiety - nie mam pojęcia . Wszystkie trzy wyglądają na duże, a ja je upchnęłam na małym kawałku rabaty. Mogę poprosić o identyfikację? .
Ta pierwsza tworzy takie fajne miseczki - pewnie o to mi chodziło, ale nazwa wyleciała
Dziękuję pięknie .
1. Love Pat mam zidentyfikowaną i jest mniejsza. Czyli Abiqua Drinking Gourd - super!.
2. Dream Weaver - pasuje
3. Great Arrival - skąd ja ją mogę mieć , doprawdy nie wiem. To nieważne. Zmieniałam im miejscówki po dwa-trzy razy, to teraz mam .
Jak by nie patrzeć, następne trzy ślicznotki dostały imiona .