Królowa śniegu w sensie nazwy odmianowej (snow queen)?
Pod Jesionem cz. 4
- 
				Jurek
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pod Jesionem cz. 4
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Sabinko! Moje przyszły za wcześnie i nie było mowy o wsadzeniu do gruntu. Ba! nawet początkowo stały w domu!   

Ale są w niezłej kondycji i powinno ładnie się przyjąć.
Tosieńko! Ok. H już podpórki skręcił i pomoże powsadzać. Ja sierota nawet szpadlem nie mogę pracować. Mam nadzieję, że się spotkamy na spokojnie!
 Mam nadzieję, że się spotkamy na spokojnie!   

Marysiu! U mnie przez ostatnie kilka lat nie było clemków, bo co kupiliśmy to padało... i poddałam się,... aż do tej wiosny (w zeszłym roku jeszcze się opanowałam, ale teraz kilkanaście na raz).
Jureczku! W sensie szaleństwa . Ta odmiana to Guernsey Cream. ,,Królowa śniegu", była u nas w tylu wersjach, że teraz każda duża biała to Królowa Śniegu.
 . Ta odmiana to Guernsey Cream. ,,Królowa śniegu", była u nas w tylu wersjach, że teraz każda duża biała to Królowa Śniegu.   

Mój Tatuś tak kocha białe wielkokwiatowe clemki, że kupiłam również właściwą Snow Queen , ale to już całe moje ustępstwo w tym kolorze (chyba...).
 , ale to już całe moje ustępstwo w tym kolorze (chyba...).

Ale są w niezłej kondycji i powinno ładnie się przyjąć.
Tosieńko! Ok. H już podpórki skręcił i pomoże powsadzać. Ja sierota nawet szpadlem nie mogę pracować.
 Marysiu! U mnie przez ostatnie kilka lat nie było clemków, bo co kupiliśmy to padało... i poddałam się,... aż do tej wiosny (w zeszłym roku jeszcze się opanowałam, ale teraz kilkanaście na raz).
Jureczku! W sensie szaleństwa
 . Ta odmiana to Guernsey Cream. ,,Królowa śniegu", była u nas w tylu wersjach, że teraz każda duża biała to Królowa Śniegu.
 Mój Tatuś tak kocha białe wielkokwiatowe clemki, że kupiłam również właściwą Snow Queen
 , ale to już całe moje ustępstwo w tym kolorze (chyba...).
 , ale to już całe moje ustępstwo w tym kolorze (chyba...).pozdrawiam Renata  Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!   
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...
 )Nadzieja umiera ostatnia...

Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
 )Nadzieja umiera ostatnia...- renzal
pozdrawiam Renata  Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!   
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja )Nadzieja umiera ostatnia...

Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
 )Nadzieja umiera ostatnia...- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Reniu, ale pomarzyć można! 

- renzal
Oj Marysiu! Można, można...    Cudna alejka, aż się chciało usiąść na tej ławeczce.
 Cudna alejka, aż się chciało usiąść na tej ławeczce.
U mnie to raczej byłyby na tej ścieżce kretowiska i psie wykopki! A i o mleczach zapomniałam
 A i o mleczach zapomniałam  

Cudna alejka, aż się chciało usiąść na tej ławeczce.
 Cudna alejka, aż się chciało usiąść na tej ławeczce.U mnie to raczej byłyby na tej ścieżce kretowiska i psie wykopki!

)Nadzieja umiera ostatnia...- cyganka77
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
Reniu to ja też o takiej alejce będę marzyć. Dobrze, że za to się nie płaci   . U mnie za to za krótko  i zielsko też sobie dobrze radzi.
 . U mnie za to za krótko  i zielsko też sobie dobrze radzi.

. U mnie za to za krótko  i zielsko też sobie dobrze radzi.
 . U mnie za to za krótko  i zielsko też sobie dobrze radzi.- 
				Marginetka
- 500p 
- Od: 28 sty 2013, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzień dobry Renatko   .
 .
Piękna pogoda do nas nadciągnęła i nie widać w planach majowych nocnych przymrozków... oby .
 .
Posadziłaś już pomidorki w tunelu? Ja się jeszcze wstrzymuję ale może w weekend coś już posadzę.
Śliczne zdjęcie wstawiłaś, piękny ogród. U mnie na kwasoluby bez szans, nie lubią mojej ziemi.

.
 .Piękna pogoda do nas nadciągnęła i nie widać w planach majowych nocnych przymrozków... oby
 .
 .Posadziłaś już pomidorki w tunelu? Ja się jeszcze wstrzymuję ale może w weekend coś już posadzę.
Śliczne zdjęcie wstawiłaś, piękny ogród. U mnie na kwasoluby bez szans, nie lubią mojej ziemi.
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj Reniu - mogłabym się podpisać pod Twoim marzeniem z poprzedniej strony!
Ale to nie realne, jestem zbyt chaotyczna i niekonsekwentna w działaniu

Ale to nie realne, jestem zbyt chaotyczna i niekonsekwentna w działaniu

- renzal
Asiu! Dobrze, że u Szmita można oko nacieszyć, to człowiek naładuje baterie optymizmem i nie dołuje się jak do domu wraca.   

Martuniu! U mnie jeszcze warzywka nie wysiane, a pomidory, to w najlepszym wypadku ok 16 maja Tatuś posadzi. Jedynie ogórki wysiane i podlane, ale nawet nie przykryte.
Zdjęcie to z mojej kolekcji zachwytów nad ogrodem pokazowym Szmita. Trzeba się tam koniecznie wybrać!
Marysiu! To takie marzenie - marzenie, które nie musi się spełnić! Ja też jestem zbyt chaotyczna, ale lubię czasem takie alejki!
  Ja też jestem zbyt chaotyczna, ale lubię czasem takie alejki!
Tak naprawdę moim największym marzeniem ogrodowym jest doprowadzić ogród do stanu, że będę mogła pomyśleć: Ok. zrobiłam wszystko, mogę poleżeć bez wyrzutów sumienia.

Martuniu! U mnie jeszcze warzywka nie wysiane, a pomidory, to w najlepszym wypadku ok 16 maja Tatuś posadzi. Jedynie ogórki wysiane i podlane, ale nawet nie przykryte.
Zdjęcie to z mojej kolekcji zachwytów nad ogrodem pokazowym Szmita. Trzeba się tam koniecznie wybrać!
Marysiu! To takie marzenie - marzenie, które nie musi się spełnić!
 Ja też jestem zbyt chaotyczna, ale lubię czasem takie alejki!
  Ja też jestem zbyt chaotyczna, ale lubię czasem takie alejki!Tak naprawdę moim największym marzeniem ogrodowym jest doprowadzić ogród do stanu, że będę mogła pomyśleć: Ok. zrobiłam wszystko, mogę poleżeć bez wyrzutów sumienia.

)Nadzieja umiera ostatnia...- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
U mnie z nasion jeśli chodzi o sasanki nie wychodzi nic...
Pozdrawiam!
LOKI

Pozdrawiam!
LOKI
- 
				plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P. 
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Reniu - alejka rzeczywiście malownicza, ale ja jednak takie cóś wolę w parku, co by sobie pospacerować i podumać o małości człowieka w obliczu siły i piękna natury. 
Może jeśli ktoś ma do zagospodarowania hektary nie ary, to ewentualnie mógłby się o takie cudo pokusić ...

Może jeśli ktoś ma do zagospodarowania hektary nie ary, to ewentualnie mógłby się o takie cudo pokusić ...

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Reniu, powojnik jest piękny. Bardzo podobają mi się takie o zaokrąglonych płatkach.
Widok u Szmita faktycznie cudowny, ale tak jak pisze Lucynka, to trzeba by mieć park, żeby mieć takie alejki.
W dodatku przeciez my kochamy bardziej rosliny, nie widoki, prawda?

Widok u Szmita faktycznie cudowny, ale tak jak pisze Lucynka, to trzeba by mieć park, żeby mieć takie alejki.
W dodatku przeciez my kochamy bardziej rosliny, nie widoki, prawda?

- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Renatko ja nawet o ty nie marzęrenzal pisze: Tak naprawdę moim największym marzeniem ogrodowym jest doprowadzić ogród do stanu, że będę mogła pomyśleć: Ok. zrobiłam wszystko, mogę poleżeć bez wyrzutów sumienia.

wręcz przeciwnie.
  wręcz przeciwnie.Czy Tobie też sprzęt szwankuje, bo mój tak

- renzal
Loki! Mnie z kupnych też średnio wychodziły, ale własne nasiona, nawet dwuletnie, to już co innego! Tyle, że mam problem z ziemiórkami, a one uwielbiają sasanki!   

Lucynko! Ja mam teoretycznie 20-sto arową i dodatkowo dość długą działkę, ale też nie zrobiłabym takiej alejki...choćby dlatego, że mój H nie lubi prostych linii. 

Gosiu! Ja nawet teoretycznie dałabym radę zmieścić teką alejkę, ale co miałabym zrobić z resztą moich roślin... 

Marylko! Mnie nie chodzi o takie długie ,,nic nie robienie"... Ot choćby przez jedno popołudnie. Ja kocham dłubać  w ogrodzie, ale mam za duże zaległości we wszystkim... O sprzęcie, to nawet nie będę pisać...
  Ot choćby przez jedno popołudnie. Ja kocham dłubać  w ogrodzie, ale mam za duże zaległości we wszystkim... O sprzęcie, to nawet nie będę pisać...  

To może pokażę dzisiejszy zachód słońca, a właściwie niebo tuż po.

A tu już moje ogórki (wysiane) i tunel oraz obsiany warzywnik.

To skrawek niezapominajkowego nieba...

I tu kolejne zdjęcie z serii: Drugie życie produktu... Konewka bardzo się podobała, to teraz kratka do kominka w roli ochronnego płotka...

Lucynko! Ja mam teoretycznie 20-sto arową i dodatkowo dość długą działkę, ale też nie zrobiłabym takiej alejki...choćby dlatego, że mój H nie lubi prostych linii.

Gosiu! Ja nawet teoretycznie dałabym radę zmieścić teką alejkę, ale co miałabym zrobić z resztą moich roślin...

Marylko! Mnie nie chodzi o takie długie ,,nic nie robienie"...
 Ot choćby przez jedno popołudnie. Ja kocham dłubać  w ogrodzie, ale mam za duże zaległości we wszystkim... O sprzęcie, to nawet nie będę pisać...
 To może pokażę dzisiejszy zachód słońca, a właściwie niebo tuż po.

A tu już moje ogórki (wysiane) i tunel oraz obsiany warzywnik.

To skrawek niezapominajkowego nieba...

I tu kolejne zdjęcie z serii: Drugie życie produktu... Konewka bardzo się podobała, to teraz kratka do kominka w roli ochronnego płotka...

)Nadzieja umiera ostatnia...- renzal
Czas na moje bzy...część dopiero rozkwita, część już przekwita. Mam takie pachnące, babcine, ale kocham je bardzo!

policzyłam, tak na szybko, i mam ok dziesięciu krzaków....

policzyłam, tak na szybko, i mam ok dziesięciu krzaków....