Marysiu,ja też uwielbiam jak kwitnie owocówka ,ja też jakoś kiepsko się czuję ,chyba mam przesilenie, nic mi nie idzie jak bym chciałam ,mam wrażenie że snuję się po ogrodzie,a i w domu też robię na siłę ,albo i nie robię ,pogoda dzisiaj była piękna ,ale mało zrobiłam ,a wczoraj byłam po południu w Krakowie ,przyjechałam wycięta,już się na nic nie nadaję
pozdrawiam i dla Ciebie buziaczki
Kasiu,ścieżki jeszcze nie zarośnięte ,ale rośliny tak zasuwają ,że niedługo wszystko zarośnie , rabaty się wypełnią i zamienią się w rzekę kwiatów,,buziaczki
Tereniu,to miło,że spacerujesz i oglądasz wiosnę w moim ogrodzie ,rajska jabłoń taka inna ,pozdrawiam i pięknych snów życzę
Grażynko,roślinki szybko rosną i zaraz Ci zapełnią ogród ,a jabłoń super wygląda taka spadająca
Moniczko,są różne odmiany ,jedne kwitną wcześniej a inne dopiero będą kwitły,ale ich czas nadchodzi i będą nas czarować
Ewuniu,borówek to chyba za dużo ,co roku tak bardzo owocują a my sie zajadamy do woli, w tamtym roku zebrałam 50 kg ,kocimiętka ode mnie mnie chyba taka średnia może do 30 cm,a rododendrony dopiero zaczynają swój pokaz
Kasiu,cieszę sie ,że jesteś ,rododendrony za moment pokażą co potrafią ,ja też lubię białe kwiaty,te tulipany są zasadzone w półcieniu,i troszkę sie wyciągnęły ,ale nie bardo mam ich gdzie wsadzić,zaczynam dopychać rośliny w ogrodzie,pozdrawiam
Dorotko,my już tak wszyscy tutaj mamy ,że zawsze nam mało

,rabarbar zakwasza tak naturalnie i wszystkie odpadki i liście kroję i obkładam przy pniu,resztki rabarbarowe do wszystkich kwasolubów się nadają ,przepis dostaniesz,on się rozsieje ,ale tak szybko nie urośnie taka kępka jak posłałam, trzeba troszkę poczekać ,żeby sie u ciebie zagospodarzył ,młode listki będą małe i pojedyncze,jak każda siewka,liści można dać ile sie ma na początek nigdy nie ma ich dużo,,ale ja dokładam też na końcu czosnek zwykły zmiażdżony i można robić na wywarze warzywno-skrzydełkowym
Soniu,biała dama stoi na kijku,żeby była wyższa, a rośliny zaraz kijek zarosną ,a ona nad nimi góruje ,nie wiem co to za odmiana Rododendrona bo ma już trochę lat,miło mi że wstąpiłaś i dobrej nocki życzę
Reniu,ścieżki jeszcze trochę puste ,ale za moment wszystko się zapełni,czas tak szybko leci,że i rośliny sie spieszą,pozdrawiam i buziaczki
Wiolu,cieszę się ,że rosną ,moje rośliny są bezproblemowe teraz i potem ,pięknie zimują z żadną nie ma problemu,jeszcze dużo różnych roślin,będzie u mnie ,wiec zapraszam i buziaczki