Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

Jestem zachwycona ,masz prześliczne zakątki ,wszystkie rośliny takie dorodne,duże,rozrośnięte,tak sobie pomyślałam jak tak na mojej małej działeczce te moje porozrastają się to dopiero będzie busz :roll:
pokrój jabłoni jest niespotykany ;:215
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
x-M-k
---
Od: 23 maja 2014, o 23:33

Post »

;:oj rododendrony ;:oj i kwitną już. Moje jeszcze w pąkach :) przepięknie u Ciebie ;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit
Martuś jak wszystko pięknie u Ciebie kwitnie ;:108
Cudny pokaz dają rododendrony :tan
Borówka pięknie obsypana kwiatami, będzie co przekąsić :D
Czy wiesz może jak wysoka rośnie kocimiętka, ta którą od Ciebie dostałam, bo mam dylemat gzie ja posadzić :roll:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Martuniu przemiło spaceruje się twoimi ścieżkami ;:oj
Rh pięknie rozkwitają ;:138
Ale najbardziej zachwyciły mnie białe tulipany...tak czysto białych jeszcze nie widziałam ;:oj ;:180
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Martuś pospacerowałam wiosennie choć krótki ten spacerek ;:224 mogłoby być więcej. Wtrącę sie do borówek, ja zakwasiłam ziemię, zasiliłam jakimś nawozem do borówek, wyrzucam na nią fusy z kawy, brak tylko tej kory drobno zmielonej, dobrze, że przypomniałaś, w sobotę to nadrobię. Powiedz mi w jakim celu te odpadki rabarbaru? też do zakwaszenia, czy jeszcze coś innego robią?. Bo w sobotę miałam pierwszy kompocik rabarbarowy liście dałam dzieciom do zabawy do piaskownicy, resztki wyrzucone a czytam, że można było je wykorzystać. Do czegoś jeszcze ten rabarbarowe resztki dajesz?.
Jeszcze pomęczę Cię o zupę krem z czosnku niedźwiedziego. Nie teraz bo nie mam tyle liści, ale na przyszły rok( jak się ładnie rozsieje), ile dajesz liści do takiej zupy i na jakim wywarze robisz warzywnym czy mięsnym?. ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martuś robię sobie spacer, koło magnolii spotkałam znowu białą damę, cudnie ten zakątek wygląda, a jak zakwitnie. ;:oj Tulipany prześlicznie sfotografowane, białe oczywiście dla mnie najładniejsze. :D Rododendron ogromny i jak szybko zakwitł, czy to Cunningham,s White. :?:
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Przepiekne te Twoje wiosenne sciezki..mimo deszczu ktroy wiosna jest tak bardzo potrzebny.. ;:138 pozdrawiam
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Martusiu .. tylko u Ciebie cuda jak w ogrodzie botanicznym ;:167 wszystko piękne i dużo roślin ciekawych, nieznanych mi

Pozdrowienia przesyłam :wit

Iryski i inne roślinki z nasionek od Ciebie , rosną jak na drożdżach .
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Marysiu,ja też uwielbiam jak kwitnie owocówka ,ja też jakoś kiepsko się czuję ,chyba mam przesilenie, nic mi nie idzie jak bym chciałam ,mam wrażenie że snuję się po ogrodzie,a i w domu też robię na siłę ,albo i nie robię ,pogoda dzisiaj była piękna ,ale mało zrobiłam ,a wczoraj byłam po południu w Krakowie ,przyjechałam wycięta,już się na nic nie nadaję ;:223
pozdrawiam i dla Ciebie buziaczki ;:196

Kasiu,ścieżki jeszcze nie zarośnięte ,ale rośliny tak zasuwają ,że niedługo wszystko zarośnie , rabaty się wypełnią i zamienią się w rzekę kwiatów,,buziaczki ;:196

Tereniu,to miło,że spacerujesz i oglądasz wiosnę w moim ogrodzie ,rajska jabłoń taka inna ,pozdrawiam i pięknych snów życzę ;:196

Grażynko,roślinki szybko rosną i zaraz Ci zapełnią ogród ,a jabłoń super wygląda taka spadająca ;:168

Moniczko,są różne odmiany ,jedne kwitną wcześniej a inne dopiero będą kwitły,ale ich czas nadchodzi i będą nas czarować ;:168

Ewuniu,borówek to chyba za dużo ,co roku tak bardzo owocują a my sie zajadamy do woli, w tamtym roku zebrałam 50 kg ,kocimiętka ode mnie mnie chyba taka średnia może do 30 cm,a rododendrony dopiero zaczynają swój pokaz ;:196

Kasiu,cieszę sie ,że jesteś ,rododendrony za moment pokażą co potrafią ,ja też lubię białe kwiaty,te tulipany są zasadzone w półcieniu,i troszkę sie wyciągnęły ,ale nie bardo mam ich gdzie wsadzić,zaczynam dopychać rośliny w ogrodzie,pozdrawiam ;:168

Dorotko,my już tak wszyscy tutaj mamy ,że zawsze nam mało ;:306 ,rabarbar zakwasza tak naturalnie i wszystkie odpadki i liście kroję i obkładam przy pniu,resztki rabarbarowe do wszystkich kwasolubów się nadają ,przepis dostaniesz,on się rozsieje ,ale tak szybko nie urośnie taka kępka jak posłałam, trzeba troszkę poczekać ,żeby sie u ciebie zagospodarzył ,młode listki będą małe i pojedyncze,jak każda siewka,liści można dać ile sie ma na początek nigdy nie ma ich dużo,,ale ja dokładam też na końcu czosnek zwykły zmiażdżony i można robić na wywarze warzywno-skrzydełkowym ;:108 ;:196

Soniu,biała dama stoi na kijku,żeby była wyższa, a rośliny zaraz kijek zarosną ,a ona nad nimi góruje ,nie wiem co to za odmiana Rododendrona bo ma już trochę lat,miło mi że wstąpiłaś i dobrej nocki życzę ;:196

Reniu,ścieżki jeszcze trochę puste ,ale za moment wszystko się zapełni,czas tak szybko leci,że i rośliny sie spieszą,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Wiolu,cieszę się ,że rosną ,moje rośliny są bezproblemowe teraz i potem ,pięknie zimują z żadną nie ma problemu,jeszcze dużo różnych roślin,będzie u mnie ,wiec zapraszam i buziaczki ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Dzisiaj zapraszam w inne miejsca przy ścieżkach

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

te niższe krzewy to dereń ozdobna niska ,jeszcze nie ma listków,ale za moment się zazieleni
Obrazek

Obrazek

Obrazek

I zakwitły bzy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

czerwona serduszka
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu ale masz bogactwo roślin ;:63 ogród wygląda inaczej teraz kiedy nie kwitną jeszcze byliny, ale za chwile buchnie kolorem piwonii, róż i wielu bylin. Jak popijesz soczków i pokrzywy innymi to zaraz wróci chęć do życia, a poza tym nastąpiło zmęczenie materiału odpoczniesz i będzie dobrze, tylko co ja mam zrobić z karczochami ;:oj Dobrego dnia ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Witaj Martuś, pospacerowałam sobie przy obu ścieżkach,.
Cudnie i jak pięknie jabłoń wygląda kolory są coraz bardziej widoczne. :tan
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Martuś, ale twoje Rajskie jabłuszko ukwiecone, wyobrażam sobie jaki musi być zapach w okolicy, moje miało zaledwie kilka kwiatów i pachniało niesamowicie ;:108
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Martuniu spacerując po Twoim ogrodzie, czuję się jak w prawdziwym botaniku. Kiedy Ty to wszystko ogarniasz?
Różaneczniki wspaniale obsypane kwiatami. ;:167
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Witaj Martuś! ;:196 we wszystkich naszych ogrodach następne roślinki zakwitają i przekwitają...taka kolej rzeczy jak w życiu... ;:131
Na FO większość roślin takich samych w naszych ogrodach kwitnie lub będzie kwitło... :D A czasem jakieś rarytasy się trafiają...
Maj to chyba najbardziej nas cieszy bo roślinki długo wyczekiwane po zimie... a potem już leci...dzień za dniem ... ;:7

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”