Canna - Paciorecznik cz.7
- Krzysztof59
- 200p
- Od: 29 lip 2013, o 17:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Canna - Paciorecznik cz.7
pull Pozwól ,że jednak będę miał złudzenia - Kupiłem w LM firmy Geolia. A gdybyś jednak miał rację to trudno - pozostaną mi tylko te pospolite i te z nasion wysianych w tym roku (pięknie rosną jak na razie na balkonie w doniczkach.) 

Pozdrawiam - Krzysztof
Miałam kanę niby zawirusowaną-nie kwitła, w następnym roku zakwitła jednym kwiatem i ją podzieliłam. Zobaczę jak będzie w tym roku. Ja nie wyrzucam tak szybko kan-po prostu szkoda.
pozdrawiam Tomek
- iwek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 cze 2014, o 14:05
To ja narzekałam ,że mam 7 doniczek kann
pięknie
Tomku

Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja trzymam w doniczkach i nie wiem już kiedy z nimi do gruntu ale chyba poczekam jeszcze chwilę.
Ja jeszcze do ziemi nie wsadzam. Do donic owszem, ale je można schować w razie co.
- Rozana
- 1000p
Teraz to już chyba poczekam na koniec maja. Zleci.
- adamanna
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Kontakt:
Moje już od kilku dni nocują na balkonie, chyba pójdą do gruntu w sobotę
- Rozana
- 1000p
Moja już od dawna na dworze, ale zastanawiam się ciągle kiedy do tego gruntu. 3 sztuki nie wyszło wcale spod ziemi a 4 mam łądne duże okazy.
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Do ziemi już kilka wsadziłam ,ale te piękności odmianowe stoją jeszcze w domu .
Dzisiaj myślę je wystawić pod daszek przy domu .
Dzisiaj myślę je wystawić pod daszek przy domu .
Pozdrawiam Alicja
Ewentualnie po wsadzeniu do gruntu można na noc przykryć wiadrem w razie przymrozków, bo jeśli się nie zabezpieczy to liście będą ścięte i szkoda naszej pracy od tylu miesięcy no i oczywiście samych roślin.
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Thiago zawsze czyścimy kłącza po zimie a gdy zdarzy się nadgniłe to wykrawamy do zdrowej tkanki i zasypujemy miałem węgla drzewnego albo zostawiamy na dzień, dwa aby obeschło miejsce cięcia.
Tomku jak pięknie u Ciebie postępują prace, aż się ma chęć też podziałać, tylko co z tą pogodą.
Piotruś przepięknie wybarwiona ta Tropicana Gold.
Marto, Martika, Adamanna, Alicjo moje też w blokach startowych do wysadzenia. Waham się tak jak ta pogoda i myślę powoli przesadzać do donic a te do gruntu tradycyjnie po połowie maja.
Iwan witaj, fotka nie ostra, nie wiem jak wygląda drugi liść ale nie martw się wyglądem pierwszego bo i u zdrowych kann zdarza się nieraz nie ładny. Jak podrośnie to wrzuć lepsze zdjęcie. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
Tomku jak pięknie u Ciebie postępują prace, aż się ma chęć też podziałać, tylko co z tą pogodą.
Piotruś przepięknie wybarwiona ta Tropicana Gold.
Marto, Martika, Adamanna, Alicjo moje też w blokach startowych do wysadzenia. Waham się tak jak ta pogoda i myślę powoli przesadzać do donic a te do gruntu tradycyjnie po połowie maja.
Iwan witaj, fotka nie ostra, nie wiem jak wygląda drugi liść ale nie martw się wyglądem pierwszego bo i u zdrowych kann zdarza się nieraz nie ładny. Jak podrośnie to wrzuć lepsze zdjęcie. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
Iwona ja właśnie tak zrobię, za bardzo zależy mi na tych kwiatach...