U Madzi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: U Madzi

Post »

Madziu gdzie kupowałaś truskawki,też muszę wymienić swoje,miłej majówki :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
madziorek9999
50p
50p
Od: 22 lut 2014, o 12:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Truskawkami kuzynka się ze mną podzieliła :D . Majówka na razie zapowiada się nieciekawie, mąż jeszcze nie wie czy zdążą wrócić jutro w nocy z Włoch, bo przygotowują halę wystawową na expo ;:131 . także może będę spędzać majówkę z moimi dwoma chłopakami :D
madziorek9999
50p
50p

Post »

Witam serdecznie. Cieszę się jak wariatka od rana, bo ładnie deszczyk pada :D . Teraz jeszcze mogło by zrobić się dużo cieplej. Może jutro uda mi się wyskoczyć na działeczkę, coś jeszcze posiać . Myślicie że cukinie można już wysiewać do gruntu? Bardzo lubię i mam nadzieję, że ładnie urosną :tan
madziorek9999
50p
50p

Post »

Wczoraj kolejne chwile spędzone na działce. W żółwim tempie powstaje mój maleńki warzywniaczek.

Obrazek
Obrazek posiane zostały pietruszka, sałata, szczypiorek. wczoraj także wsadziłam selery i pory. na zdjęciu niestety mało widać.
Obrazek czy wie ktoś może co to jest?
Obrazek
a czy to może jest chrzan, bo nie jestem pewna?
wczoraj tez powstała w końcu piaskownica dla chłopaków. dziś trzeba ja pomalować, zaimpregnować czymś i jutro po piasek. Chyba że pogoda przeszkodzi, bo chmurki dziwne się pojawiają. Wieczorkiem była fajna burza u nas, troszkę znowu podlało :tan
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Najprościej jest wykopać korzeń i przełamać. Jeśli pachnie znajomo to jest chrzan :D
Jest on tak podobny do chwastu że mając obydwa mylę się za każdym razem. Chrzan wiosną ma oprócz dużych liści takie drobne, to może być jakaś wskazówka. http://pl.wikipedia.org/wiki/Chrzan_pospolity
Awatar użytkownika
Makda
200p
200p
Od: 30 sty 2015, o 00:10

Post »

Widzę Madziu, że zakładasz warzywnik i truskaweczki posadzone. ;:138
Na pierwszym zdjęciu to chyba dąbrówka rozłogowa a na drugim to może być chrzan - chociaż też myli mi się z podobnym do niego chwaściorem więc spróbuj tak jak radzi Witch - podkop, wyrwij korzeń i powąchaj. ;:306 U mnie na działce sporo tego chwastu podobnego do chrzanu rośnie - masakra - chwila nieuwagi i już wielgachne liście rosną. Ciężko się go pozbyć. ;:124 Ciągle mi gdzieś wyrasta. ;:14
Pozdrawiam serdecznie - Magda.
W cieniu wiekowej czereśni Zapraszam.
madziorek9999
50p
50p

Post »

Witajcie. Pogoda u nas dziś w kratkę, chwilę świeci słoneczko a za chwilę leje. Na działce trawa nie dawno skoszona a już znowu będzie można kosić. Na "zagonkach" wzeszła sałata, koper i buraczki ;:138 . Teraz poczekam na ogórki i cukinię. Sadzonki truskawek maleńkich nawet 4 zaczęły kwitnąć, także może dla każdego będzie po jednej truskawce :tan . Będąc na spacerku w lesie można podziwiać pięknie kwitnące jagodziny, oby było jak najwięcej jagódek :D lubię i zbierać i zjadać ;:40 pyszna kawka i drożdżówka z jagodami mniam.
Awatar użytkownika
Makda
200p
200p

Post »

Magduś u mnie też pogoda nieciekawa i zimno.
Ja też ciągle koszę trawę - rośnie jak szalona. ;:219
Ale zrobiłaś mi smaka na domowe jagodzianki. ;:137
madziorek9999
50p
50p

Post »

Oj zjadłoby się pyszną drożdżóweczkę. Chyba na niedzielę zrobię z rabarbarem i chyba jakieś zamrożone jagódki jeszcze tez mam. Dzieciaczki też bardzo lubią i ten zapach w domu :-D . Zimno , wieje, szarobure chmury, z domu nie chce się wychodzić.
madziorek9999
50p
50p

Post »

Witam po długiej nieobecności, ale czytam Wasze wpisy. Porobiłam ostatnio kilka zdjęć ale niestety znowu nie mogę ich wstawić, nie wiem co się dzieje. Na zagonkach nieciekawie, fasolka nie wzeszła. Ogórki kilka wzeszło a teraz wyginęło, nie wiem czy jakieś ptaszki wyjadają czy coś innego. A tak się cieszyłam, że będę miała własne zbiory. Muszę wsiać jeszcze raz, mam nadzieję że będą lepsze.
kropka2
500p
500p
Od: 19 lut 2014, o 20:07

Post »

Myślę ,że jeszcze można wysiać i ogórki i fasolkę . Czekamy na zdjęcia.
Awatar użytkownika
Makda
200p
200p

Post »

Nie martw się Madzia ja też musiałam dosiewać ogórki i marchew bo mi marniutko wzeszły. ;:131 A fasolki jeszcze wcale nie wysiałam. ;:209 Dopiero w ten weekend będę miała na to czas. ;:108
madziorek9999
50p
50p

Post »

Witam. Ogórki posiałam we wtorek, fasolkę też. Wczoraj trochę porozsadzałam buraczki, bo strasznie gęsto są. Jeszcze sporo będzie do wyrwania, ale chyba troszkę poczekam jak podrosną. Posadziłam też 5 pomidorków koktajlowych, mam nadzieję, że się przyjmą. Sucho znowu jak w popiele, codziennie chodzę i podlewam i co dzień sucho. Deszczyk znowu na nasze tereny się obraził :(
Obrazek Obrazek Obrazek
Dostałam te kwiatki od pewnej Pani. Wiem tylko tyle , że podobno ładnie kwitną, każda w innym kolorze, ale nie wiem co to za kwiatki, gdzie będzie im najlepiej i jak o nie dbać, ale mam nadzieję, że z Wasza pomocą moja wiedza się zwiększy. Z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam serdecznie i przyjemnego weekendu na świeżym powietrzu życzę :D . Ja jutro z rodzinką jadę do Szczecinka do rodzinki :tan
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 23:11
Kontakt:

Post »

To kanna, ładne sadzonki , posadź w ogrodzie a jesienią wykop i przechowaj w piwnicy tak jak dalie
madziorek9999
50p
50p

Post »

Dzięki za informację, czyli muszę jak najszybciej przesadzić je z doniczek do ziemi, bo na ranie stoją sobie w doniczkach na działce.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”