U Madzi
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: U Madzi
Madziu gdzie kupowałaś truskawki,też muszę wymienić swoje,miłej majówki 

-
- 50p
- Od: 22 lut 2014, o 12:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Truskawkami kuzynka się ze mną podzieliła
. Majówka na razie zapowiada się nieciekawie, mąż jeszcze nie wie czy zdążą wrócić jutro w nocy z Włoch, bo przygotowują halę wystawową na expo
. także może będę spędzać majówkę z moimi dwoma chłopakami 

-
- 50p
Witam serdecznie. Cieszę się jak wariatka od rana, bo ładnie deszczyk pada
. Teraz jeszcze mogło by zrobić się dużo cieplej. Może jutro uda mi się wyskoczyć na działeczkę, coś jeszcze posiać . Myślicie że cukinie można już wysiewać do gruntu? Bardzo lubię i mam nadzieję, że ładnie urosną 

-
- 50p
Wczoraj kolejne chwile spędzone na działce. W żółwim tempie powstaje mój maleńki warzywniaczek.

posiane zostały pietruszka, sałata, szczypiorek. wczoraj także wsadziłam selery i pory. na zdjęciu niestety mało widać.
czy wie ktoś może co to jest?

a czy to może jest chrzan, bo nie jestem pewna?
wczoraj tez powstała w końcu piaskownica dla chłopaków. dziś trzeba ja pomalować, zaimpregnować czymś i jutro po piasek. Chyba że pogoda przeszkodzi, bo chmurki dziwne się pojawiają. Wieczorkiem była fajna burza u nas, troszkę znowu podlało

a czy to może jest chrzan, bo nie jestem pewna?
wczoraj tez powstała w końcu piaskownica dla chłopaków. dziś trzeba ja pomalować, zaimpregnować czymś i jutro po piasek. Chyba że pogoda przeszkodzi, bo chmurki dziwne się pojawiają. Wieczorkiem była fajna burza u nas, troszkę znowu podlało

- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Najprościej jest wykopać korzeń i przełamać. Jeśli pachnie znajomo to jest chrzan
Jest on tak podobny do chwastu że mając obydwa mylę się za każdym razem. Chrzan wiosną ma oprócz dużych liści takie drobne, to może być jakaś wskazówka. http://pl.wikipedia.org/wiki/Chrzan_pospolity

Jest on tak podobny do chwastu że mając obydwa mylę się za każdym razem. Chrzan wiosną ma oprócz dużych liści takie drobne, to może być jakaś wskazówka. http://pl.wikipedia.org/wiki/Chrzan_pospolity
Widzę Madziu, że zakładasz warzywnik i truskaweczki posadzone.
Na pierwszym zdjęciu to chyba dąbrówka rozłogowa a na drugim to może być chrzan - chociaż też myli mi się z podobnym do niego chwaściorem więc spróbuj tak jak radzi Witch - podkop, wyrwij korzeń i powąchaj.
U mnie na działce sporo tego chwastu podobnego do chrzanu rośnie - masakra - chwila nieuwagi i już wielgachne liście rosną. Ciężko się go pozbyć.
Ciągle mi gdzieś wyrasta. 

Na pierwszym zdjęciu to chyba dąbrówka rozłogowa a na drugim to może być chrzan - chociaż też myli mi się z podobnym do niego chwaściorem więc spróbuj tak jak radzi Witch - podkop, wyrwij korzeń i powąchaj.

-
- 50p
Witajcie. Pogoda u nas dziś w kratkę, chwilę świeci słoneczko a za chwilę leje. Na działce trawa nie dawno skoszona a już znowu będzie można kosić. Na "zagonkach" wzeszła sałata, koper i buraczki
. Teraz poczekam na ogórki i cukinię. Sadzonki truskawek maleńkich nawet 4 zaczęły kwitnąć, także może dla każdego będzie po jednej truskawce
. Będąc na spacerku w lesie można podziwiać pięknie kwitnące jagodziny, oby było jak najwięcej jagódek
lubię i zbierać i zjadać
pyszna kawka i drożdżówka z jagodami mniam.

Magduś u mnie też pogoda nieciekawa i zimno.
Ja też ciągle koszę trawę - rośnie jak szalona.
Ale zrobiłaś mi smaka na domowe jagodzianki.
Ja też ciągle koszę trawę - rośnie jak szalona.

Ale zrobiłaś mi smaka na domowe jagodzianki.

-
- 50p
Oj zjadłoby się pyszną drożdżóweczkę. Chyba na niedzielę zrobię z rabarbarem i chyba jakieś zamrożone jagódki jeszcze tez mam. Dzieciaczki też bardzo lubią i ten zapach w domu
. Zimno , wieje, szarobure chmury, z domu nie chce się wychodzić.

-
- 50p
Witam po długiej nieobecności, ale czytam Wasze wpisy. Porobiłam ostatnio kilka zdjęć ale niestety znowu nie mogę ich wstawić, nie wiem co się dzieje. Na zagonkach nieciekawie, fasolka nie wzeszła. Ogórki kilka wzeszło a teraz wyginęło, nie wiem czy jakieś ptaszki wyjadają czy coś innego. A tak się cieszyłam, że będę miała własne zbiory. Muszę wsiać jeszcze raz, mam nadzieję że będą lepsze.
Myślę ,że jeszcze można wysiać i ogórki i fasolkę . Czekamy na zdjęcia.
Nie martw się Madzia ja też musiałam dosiewać ogórki i marchew bo mi marniutko wzeszły.
A fasolki jeszcze wcale nie wysiałam.
Dopiero w ten weekend będę miała na to czas. 

-
- 50p
Witam. Ogórki posiałam we wtorek, fasolkę też. Wczoraj trochę porozsadzałam buraczki, bo strasznie gęsto są. Jeszcze sporo będzie do wyrwania, ale chyba troszkę poczekam jak podrosną. Posadziłam też 5 pomidorków koktajlowych, mam nadzieję, że się przyjmą. Sucho znowu jak w popiele, codziennie chodzę i podlewam i co dzień sucho. Deszczyk znowu na nasze tereny się obraził

Dostałam te kwiatki od pewnej Pani. Wiem tylko tyle , że podobno ładnie kwitną, każda w innym kolorze, ale nie wiem co to za kwiatki, gdzie będzie im najlepiej i jak o nie dbać, ale mam nadzieję, że z Wasza pomocą moja wiedza się zwiększy. Z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam serdecznie i przyjemnego weekendu na świeżym powietrzu życzę
. Ja jutro z rodzinką jadę do Szczecinka do rodzinki 

Dostałam te kwiatki od pewnej Pani. Wiem tylko tyle , że podobno ładnie kwitną, każda w innym kolorze, ale nie wiem co to za kwiatki, gdzie będzie im najlepiej i jak o nie dbać, ale mam nadzieję, że z Wasza pomocą moja wiedza się zwiększy. Z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam serdecznie i przyjemnego weekendu na świeżym powietrzu życzę

- adamanna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Kontakt:
To kanna, ładne sadzonki , posadź w ogrodzie a jesienią wykop i przechowaj w piwnicy tak jak dalie
-
- 50p
Dzięki za informację, czyli muszę jak najszybciej przesadzić je z doniczek do ziemi, bo na ranie stoją sobie w doniczkach na działce.