gdy minie niebezpieczeństwo przymrozków
  gdy minie niebezpieczeństwo przymrozków  Wszystko zależy od pogody, ale myślę, że swoje posadzę gdzieś w przyszły weekend lub ciut później.
 Wszystko zależy od pogody, ale myślę, że swoje posadzę gdzieś w przyszły weekend lub ciut później. gdy minie niebezpieczeństwo przymrozków
  gdy minie niebezpieczeństwo przymrozków  Wszystko zależy od pogody, ale myślę, że swoje posadzę gdzieś w przyszły weekend lub ciut później.
 Wszystko zależy od pogody, ale myślę, że swoje posadzę gdzieś w przyszły weekend lub ciut później.
 Czy one maja duze systemy korzeniowe, czy tez wystarczy im donica, jak pomidorom? Ogromnie jestem ciekawa czy mi zaowocuja.
 Czy one maja duze systemy korzeniowe, czy tez wystarczy im donica, jak pomidorom? Ogromnie jestem ciekawa czy mi zaowocuja.
 Te Twoje to jakby dziwne jakieś. Zaszalałeś z terminem wysiewu. Jakby nie było widać na zdjęciu Twojego buta to bym stwierdziła, że jest to zdjęcie arbuzów z np. perspektywy 2 piętra lub lotu ptaka. Uważaj na to hartowanie. Powoli i tylko w cieple.
  Te Twoje to jakby dziwne jakieś. Zaszalałeś z terminem wysiewu. Jakby nie było widać na zdjęciu Twojego buta to bym stwierdziła, że jest to zdjęcie arbuzów z np. perspektywy 2 piętra lub lotu ptaka. Uważaj na to hartowanie. Powoli i tylko w cieple. 

No ja właśnie kukurydzę też mam sadzić to super się składa, a arbuzy mam w szczerym polu obok szklarni z pomidorami i tak myślę żeby z północy dać jeszcze jakąś płytę falistą żeby nie były w przeciągu arbuziki a jak zasadzę chyba jutro to mam zamiar też na noc przykrywać agrowłókninąanulab pisze:Bury86 twoje roślinki nie są moim zdaniem takie złe,ja w ubiegłym roku miałam marną rozsadę a było co zjeść i nawet się podzielić.W tym roku raz podlałam bio algeenem i raz opryskałam i rośliny wyglądają o wiele lepiej,to na rozwój systemu korzeniowego,tylko ta cena.Arbuzy można obsadzić kukurydzą to dla mikroklimatu,chyba,że masz miejsce zaciszne,ja w gruncie okrywam włókniną i to w dodatku zimową.

Wystawiaj je na dzień na dwór!!! Jaktyko jest +10*C to nic im nie będzie.drek pisze:Witajcie, możecie proszę zerknąć na zdjęcie i napisać dlaczego arbuzy wyrosły w taki sposób.
Łodyga jest moim zdaniem za długa.