Kosiarka NAC- z funkcją mielenia trawy.

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bogdanm
200p
200p
Od: 29 kwie 2014, o 19:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Kosiarka NAC- z funkcją mielenia trawy.

Post »

Witam mam kosiarkę jak w tytule i mam mały problem.
Kosiarka ta ma funkcję mielenia trawy jak dotąd nigdy jeszcze z tej funkcji nie korzystałem .Przy zakupie nie spytałem jak to trzeba założyć aby to działało .
Kombinuję na wszystkie sposoby aby to zainstalować w kosiarce ale nic mi z tego nie wychodzi
Obrazek Obrazek Obrazek

A tu cała kosiarka

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Może ktoś z Was ma taki sam model kosiarki i wie o co w tym wszystkim chodzi , za pomoc będę zobowiązany.

Pozdrawiam.
jaro710j
200p
200p
Od: 29 mar 2015, o 21:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: KOSIARKA NAC- z funkcją mielenia trawy.

Post »

Nie mam tej kosiarki, ale zgaduję, że zakłada się tą wkładkę przez tylną klapę zaślepiając "korytarz" do wyrzutu trawy do kosza (w tej pozycji co na zdjęciu pierwszym) :wink: Oczywiście do mielenia boczny wyrzut się demontuje :)
Awatar użytkownika
bogdanm
200p
200p

Post »

Dzięki , zaraz właśnie wybieram się na działkę i spróbuję z ty powalczyć.
AmaPoland
200p
200p
Od: 8 paź 2013, o 09:57

Post »

Przede wszystkim zatrzaśnij boczny wyrzut jeśli tego nie zrobiłeś :) Zaślepka z pierwszego zdjęcia powinna być wsunięta w tylny wyrzut, tak jak kolega powyżej napisał. To powinno wejść bez najmniejszego problemu. Jeśli nie chce wejść to sprawdź czy maszyna nie jest zabrudzona. Może trawa zalepiła gdzieś jakieś miejsce i jest problem. Jak będziesz sprawdzał czy jest pod spodem brudna to pamiętaj, że kosiarki nie wolno przechylać na boki, postaw ją na tył lub zlej olej przed czyszczeniem. Po zlaniu oleju i paliwa, możesz maszyną wywijać jak chcesz.
Awatar użytkownika
bogdanm
200p
200p

Post »

Dzięki za podpowiedzi , właśnie wróciłem z działki i udało mi się to ustrojstwo zainstalować ale czy taki efekt tego mielenia ma być ?
AmaPoland
200p
200p
Od: 8 paź 2013, o 09:57

Post »

bogdanm pisze:[...] ale czy taki efekt tego mielenia ma być ?
Jaki jest skoro nie jesteś zadowolony? Wybiegnę przed szereg i powiem: mielenie wykonuje się na odroście max 20mm.
Awatar użytkownika
bogdanm
200p
200p

Post »

Dzięki , tego nie wiedziałem .
Przyznaję się ,że trawa była wyższa , pierwsze koszenie i dziwiło właśnie mnie ,że od czasu do czasu zostawały kupki trawy , ale teraz już zostałem uświadomiony .
Dziękuję i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
bogdanm
200p
200p

Post »

Witam ponownie.
Poszedłem do serwisu gdzie naprawiają kosiarki i nie tylko z zapytaniem czy to jest dobrze założone i ku mojemu zdziwieniu facet wyciągnął instrukcje obsługi opisanego modelu i stwierdził , że nic takiego na wyposażeniu tej kosiarki nie ma i sam jest zdziwiony do czego to ma służyć.
Kazał mi to wyjąć aby nie uszkodzić noża.
Po powrocie wyjąłem to ustrojstwo i zamknąłem wyrzut boczny i tylny i spróbowałem funkcji mielenia.
Ku mojemu zdziwieniu, trawa idealnie się mieliła i nie zostawało ani śladu po niej.
Do tej pory nie wiem po co mi do dołożyli , pewnie sami do tej pory nie wiedzą. ;:124
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”