Krzyżówki Kasencji
Re: Krzyżówki Kasencji
Kasiu, Twoja odmiana pomidora "Bawole serce Kasencji" to wysoki krzak, czy to raczej niski pomidor ?.
Będę miała tę odmianę w tym roku na balkonie i zastanawiam się czy dać w większą czy mniejszą donicę.
Będę miała tę odmianę w tym roku na balkonie i zastanawiam się czy dać w większą czy mniejszą donicę.
Aga
- agaM
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 kwie 2008, o 19:29
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie są dwa krzaczki Kas/14 F2 K/14 F6 x Purple Russian.
Od początku się wyróżniały: pierwsze wzeszły, potem cały czas największe. Teraz też.
Jako pierwsze mają już zawiązki kwiatków. Jeszcze nie wysadzone do tunelu, czekają na cieplejsze noce w pojemnikach.

Jestem bardzo ciekawa smaku owoców
Grono już widać, że nie poszło w K14 
Od początku się wyróżniały: pierwsze wzeszły, potem cały czas największe. Teraz też.
Jako pierwsze mają już zawiązki kwiatków. Jeszcze nie wysadzone do tunelu, czekają na cieplejsze noce w pojemnikach.

Jestem bardzo ciekawa smaku owoców

-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
Ale grono k14 na początku jest niepozorne ,dopiero z biegiem czasu się rozkręca 

Perły na forum to forumowicz produkuje.wisia7 pisze:Perłą Dolnego Śląska może być Bawole serce Kasencji.

Bawole serce Kasencji to fajna nazwa, ale jak już coś ma być zmieniane, to ja proponuje po prostu "Serce Kasencji".Myślę, że ta nazwa odzwierciedla ciężką pracę Kasi, w którą wkłada całe swoje serducho.
Aga
-
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Kontakt:
Ale akurat Bawole Serce Kasencji to nie jest Kasi krzyżowka ,tylko stara odmiana bawolego sreca jej Teściowej.... 

A to ciężko się nie zgodzićSamsu pisze: Perły na forum to forumowicz produkuje.![]()

O rane, to teraz namieszałam. Wiecie, chciałam dobrze.Pelasia pisze:Ale akurat Bawole Serce Kasencji to nie jest Kasi krzyżowka ,tylko stara odmiana bawolego sreca jej Teściowej....

Aga
- agaM
- Od: 23 kwie 2008, o 19:29
Wiem, ale widać od razu takie mini zalążki. Jest takie 'włochate' ;)Pelasia pisze:Ale grono k14 na początku jest niepozorne ,dopiero z biegiem czasu się rozkręca
W moich Kas/14 F2 już dobrze widać na jednym 6 szt., a na drugim krzaczku 7szt. To dopiero F2, więc wszystko jeszcze może się zdarzyć

Samsu nie ma co upraszczać, do nazwy Bawole Serce Kasencji wiele osób się przyzwyczaiło bo funkcjonuje już długo i zmiana nazwy może tylko namieszać.
Inaczej jest jeśli nazwę ustala się na początku (po pierwszej akcji/sezonie), tak jak było właśnie ze wspomnianymi Perłami forumowicz.
No to u mnie szykuje się raczej w stronę MegagronkaagaM pisze: Wiem, ale widać od razu takie mini zalążki. Jest takie 'włochate' ;)
W moich Kas/14 F2 już dobrze widać na jednym 6 szt., a na drugim krzaczku 7szt.

Proszędarbo pisze:A ja się domagam foty pieńka !

- darbo
- Od: 20 mar 2011, o 13:33
No jak ślicznie, jak pięknie zagrabione. Tradycja musi być, to i pieniek na nowe miejsce. 

Pozdrawiam
Dariusz
Dariusz
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Też się skusiłem na krzyżówkę. 

- emilka79
- 200p
- Od: 29 maja 2014, o 12:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Szykuję paliki na moje 19 sztuk pomidorów i mam pytanie- czy krzyżówka KAS/25 rośnie bardzo wysoka?
Pozdrawiam -Marta