Wisia ten fioletowy jest przepiękny , uwielbiam takie kolory . Widzę że masz rabarbar, pamiętaj że liście i obierki z niego zakwaszają glebę, wrzucaj przy rododendronach
Elu, pisałam wczoraj , że po tym koszeniu trawy będę się czołgać , dzięki temu przyglądnęłam się hiacyntom i odkryłam ,że są pełne, Mam rabarbar, którego nie spożywam , rozdaję sąsiadom, dzięki więc za dobrą radę , chętnie zastosuję .
Wiesiu, tak mi się wydawało, że trzmielina, ale jestem wyjątkowo ślepa. Noszę mocne okulary. Ona rośnie bezproblemowo. Tulipany nadal piękne, Purissimę też masz. Bordowy na drugim zdjęciu śliczny, a hiacynty kocham za intensywny kolor i zapach. Niebieski prześliczny. Kanadyjski kwitnie w ładnym towarzystwie.
Dziś na rynku widziałam taki bukszpan wybarwiony na żółtozielono, bardzo ładny, chwyciłam, ale pan powiedział, że to przemarza i nie poleca. Bez okrywania podobno "ni mo szans"
Soniu, kanadyjski posadziłam wzdłuż ścieżki i każda kępka kwitnie . Też kupowałam bez okularów do czytania, a stała wśród bukszpanów to myślałam, że to też bukszpan.
Monika, jak był niedrogi , to trzeba było kupić i zaryzykować
To forum to skarbnica wiedzy, bo dzisiaj się dowiedziałam, że rabarbar zakwasza i nadaje się pod rododendrony a mój właśnie chyba będzie kwitł, bo takie nabrzmiałe ma pąki na końcu, mam wrażenie, że z nich kwiaty się rozwiną
Tereniu, bardzo wiele , jak wirtualnie odwiedzam Wasze ogrody, to stwierdzam, że tak bardzo dużo jeszcze nie mam , ale ja jestem realistką i potrafię sobie wytłumaczyć , że wszystkiego nie można mieć , bo co miałabym wtedy oglądać i podziwiać u Was .
Cudny ten tulipan i miałam mieć takiego samego Niestety następna pomyłka zakupowa .A ten jak się zwie wiesz może ,bo mam takiego samego ,ale nie umiem dopasować nazwy http://images66.fotosik.pl/849/8e1e1565b9ea91a3med.jpg . Wisiu terenu do koszenia nie zazdroszczę lecz do obsadzania owszem .Nawet storczykowy zakątek masz z Obuwikami ??????