Oaza spokoju Hanki
- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Słońce Drogie, tylko tłuste masełko
A kakao z mlekiem, to już czysta rozkosz dzieciństwa.
I az tańczyć się chce radośnie :
Fred & Ginger: Night and Day
http://pl.youtube.com/watch?v=-g3PDipYS5I
a potem... niebo w gębie. :P
http://pl.youtube.com/watch?v=oWiTxsdR6no

A kakao z mlekiem, to już czysta rozkosz dzieciństwa.
I az tańczyć się chce radośnie :
Fred & Ginger: Night and Day
http://pl.youtube.com/watch?v=-g3PDipYS5I
a potem... niebo w gębie. :P
http://pl.youtube.com/watch?v=oWiTxsdR6no
- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Haneczko wydaje mi się,że masełko czy mleko nie jest dla nas złe.Zobacz jak nasze babcie czy pra używały wszystko co naturalne i jaka była długość życia.Dziś dla nas najgorszą trucizną jest chemia.Kurczak tuczony 4 tyg ,świniak 4 m-ce.Powiedz mi po czym mają taki przyrost masy mięsnej?ano "anaboliki"A my to jemy i nam też rośnie masa ciała.I żadne odchudzanie nie pomoże.
A wiesz,że "uczone"jednostki płci męskiej bez kasy aby im rosły mięśnie jedzą paszę dla świń?Fakt autentyczny.Zresztą na ten temat mogłabym książkę napisać.
A wiesz,że "uczone"jednostki płci męskiej bez kasy aby im rosły mięśnie jedzą paszę dla świń?Fakt autentyczny.Zresztą na ten temat mogłabym książkę napisać.
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Haneczko ,jechaliśmy z przedszkola na występy z dziećmi ,a że moje młodszy wnuczek Rafał jechał z występem Jożina z Bażin -rola główna a wnusia Sylwia z wierszem -Kłamczucha i piosenkami ,to Adaś ---pierwszy rok chodzi do szkoły ,---zadzwonił sobie do Pani i poprosił o wiersz bo jak chodził do przedszkola to ciągle brał udział w imprezach .Pani się zdała na mnie i wybrałam mu sama wiersz naszego Szołtysika -ślązki Paulek i Gustlik ,w ciągu 4 dni się nauczył sam czytał ,choć to trudne ,do mnie chodził ,żebym go przepytała i to wszystko .
W domu go nagrałam w pokoju ,musiał drzwi sobą przytrzymywać ,żeby najmniejsza wnuczka nie weszła ---słychać jak się dobija do drzwi ,a Bolek wrzeszczał -wpuście ją tam .
bo nie wiedział że nagrywam ,i takie to warunki mamy .......,pełno nas ....... :P
W domu go nagrałam w pokoju ,musiał drzwi sobą przytrzymywać ,żeby najmniejsza wnuczka nie weszła ---słychać jak się dobija do drzwi ,a Bolek wrzeszczał -wpuście ją tam .

- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Bogusia wszystko jedno kto uczył Adasia pięknie to mówi.Nie wiedziałam,że jest śląska wersja wiersza "Paweł i Gaweł".Bogusiu a z wnucząt na pewno jesteś dumna bo wszystkie
skore do nauki i rezolutne lubią się uczyć i nie mają tremy do występów.A ,że dużo Was -tak piszesz-Bogusiu spokoju bardzo szybko można mieć dość.
skore do nauki i rezolutne lubią się uczyć i nie mają tremy do występów.A ,że dużo Was -tak piszesz-Bogusiu spokoju bardzo szybko można mieć dość.
- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
Hanuś, ja nie jestem lekarzem ale powiem Ci co zrobił lekarz.
Przez parę lat nie jadał masła, nai innych produktów mlecznych
" bo mleko krowie alergizuje najczęciej".
W efekcie: pięty popękane z otwartymi ranami, skóra jak tarka,
a niedobory wit. A, aż z daleka widoczne.
Teraz i owszem, okrąglejszy, mniej zmarszczek
,
a pięt mogłoby mu dzieciątko zazdrościć.
O kurczakach, najlepiej opowiada kolega weterynarz:
- "jak przychodzi pies z rakiem, to w 9 przypadkach na 10, był karmiony miesem albo korpusami przemysłowych kurczaków".
I dlatego warto czasem wrócić do niemodnych diet i niemodnych potraw.
I niemodnego, pradawnego uprawiania ogródka, z czasów gdy nieznano chemii
a co z ziemi wyszło, do niej wróciło.
Zresztą Ty wiesz to najlepiej, KOchana. :P
Przez parę lat nie jadał masła, nai innych produktów mlecznych
" bo mleko krowie alergizuje najczęciej".
W efekcie: pięty popękane z otwartymi ranami, skóra jak tarka,
a niedobory wit. A, aż z daleka widoczne.
Teraz i owszem, okrąglejszy, mniej zmarszczek

a pięt mogłoby mu dzieciątko zazdrościć.
O kurczakach, najlepiej opowiada kolega weterynarz:
- "jak przychodzi pies z rakiem, to w 9 przypadkach na 10, był karmiony miesem albo korpusami przemysłowych kurczaków".
I dlatego warto czasem wrócić do niemodnych diet i niemodnych potraw.
I niemodnego, pradawnego uprawiania ogródka, z czasów gdy nieznano chemii
a co z ziemi wyszło, do niej wróciło.
Zresztą Ty wiesz to najlepiej, KOchana. :P
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Haniu, to możesz podać rękę mojemu M, on też jest wielkim smakoszem chałwy.Hanka 1 pisze: Gabrysia masz rację Gabryś,że wnuki to sama radość.Moje wiedzą,że kwiaty i chałwa to babci słaba strona a że mam dobry i bliski kontakt z nimi to jak są w markecie to do koszyka zawsze wrzucają chałwę a jak są kwiaty to doniczkę.Nieraz córka musi ich prostować,bo wzięliby wszystko co jest.
Ja też ja lubię, ale nie za dużo.
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Haniu
Dziś jestem pierwszy raz u Ciebie. Nie mogę wyjść z podziwu. Masz piękną działkę tak dużo kwiatów no i jest taka czyściutka. Najbardziej podoba mi się tek wóz w ogrodzie , chociaż pozostałe wyposażenie też. Oglądałam Twoje ostruszki ja nie mam tej 1,2,4 ale za to różową i ciemniejszą od Twojej 4. Bardzo podobają mi sie Twoje lilie no po prostu jestem oczarowana. Myślę ze często będę gościć u Ciebie jeżeli nie masz nic przeciwko temu. Ja też Cię zapraszam serdecznie.
Pozdrawiam Genia
Dziś jestem pierwszy raz u Ciebie. Nie mogę wyjść z podziwu. Masz piękną działkę tak dużo kwiatów no i jest taka czyściutka. Najbardziej podoba mi się tek wóz w ogrodzie , chociaż pozostałe wyposażenie też. Oglądałam Twoje ostruszki ja nie mam tej 1,2,4 ale za to różową i ciemniejszą od Twojej 4. Bardzo podobają mi sie Twoje lilie no po prostu jestem oczarowana. Myślę ze często będę gościć u Ciebie jeżeli nie masz nic przeciwko temu. Ja też Cię zapraszam serdecznie.
Pozdrawiam Genia