O ja takiego żółtego w bordowe ciapy to ja nie widziałam w sklepie... gdzie go nabyłaś??? cudaczny i ten taki dziwny różowy nakropiony delikatnie... też jakiś niespotykany...
Moje storczyki przez te pochwały zaczeły puszczać nowe pędy
Aguś i Smolka...tez żółty w bordo ciapy jest z Leroy.... zresztą większość jest z tamtąd, takie były po 19,99 to ja tu nie wziąć
Ale ostatnio ubywa mi zieloności, więcej czasu spędzam w ogródku
U mnie w Rawie,to tylko w brico marche sa storczyki.Wcześniej jak był simply to tam kupowałam.Ale nie ma takich cudeniek pstrokatych A te Twoje sa sliczne.Ja ostatnio dostałam białego z zielonkawym.Myślałam że to zielone zostanie ,ale jak sie bardziej rozwinął to sie zrobiło zółte.
Monika ale w brico... też są fajne ciapaski, mam chyba 3 z brico.Pewno nie zawsze ale warto zaglądać.
Karolinko witaj u mnie
Mówisz ,że ci się mieni w oczach...chyba nie bardziej niż mi gdy przeszłam się po twoim ogrodzie
Słońca coraz więcej za oknem to i domowe wiosnę poczóły, skrętniki rozkwitają Tylko na razie justa jeszcze odpoczywa.
Fiołki też ładnie rozkwitły, z 6 zrobiło się 3 bo miejsca na parapecie zaczęło brakować i fiołki wyprowadziłam do brata....puściutki parapet miał
Bożonarodzeniowe całkiem się rozstroiły
No i pora na hibiscusy też przyszła.
Nie wiedziałam że pieniążek kwitnie
I na koniec te co rok temu były malusimi drobinkami a teraz ładnie się rozrosły
A i jeszcze chyba tamaryndowiec Ożył w końcu, na pierwsze mocniejsze promienie słońca zareagował zrzuceniem liści ale się opuszcza.
To pieniążek kwitnie?
Teraz w brico...sa miniaturki.Musze pojechać i obadać.
U mnie skrętniki troche sie ruszyły.Tylko nie wiem czy mało jakiegoś nawozu,daje im do kwitnących..a one kwiatki maja na takich niskich łodyżkach.
A fiołki masz piękne.Mi jakoś z nimi nie wychodzi.Normalnie gina w doniczkach .
Moniś fiołków najważniejsze nie przelać. Ja podlewam tylko raz w tygodniu podstawkę do ełna, a podstawka z cm. większa od doniczki i tyle, nic nigdy z nimi nie robię.
A łodyżki skrętników, może i od odmiany zależy, choć ten różowy u mnie rok temu miał też długie łodyżki ale kwiatki miał o połowe mniejsze a teraz to kwiaciska
Podglądam pięknie kwitnące skrętniki i ze strachem stwierdzam, że coraz bardziej mi się podobają
A jaki to hibiskus tak bogato szykuje się do kwitnienia?
Pauluna wcale ci się nie dziwię, że skrętniki ci się podobają. Ja jak zawitałam na forum to nawet nie wiedziałam o ich bytności na świecie Teraz mam 5, co prawda to nie jest oszałamiająca ilość...ale listki nowe rosną
A ten hibiscus jest pomarańczowy, pełny, za kilka dni pokaże się
Patryś nie miałam pojęcia że może wypuścić takie pąkowe gałązki, ciekawam czy te pączki się rozwiną czy to są kwiaty
Kasiu
Piękne skrętniki,żałuje,że nie mam miejsca na nie, bo bardzo mi się podobają
Hibiskus szykuje się.
Mam 3.A 2 prawie bez przerwy lub z małymi cały czas kwitną