Kolejny rok- kolejne próby
- sweetdaisy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolejny rok- kolejne próby
Ewciu, na pw.
-
- 1000p
- Od: 1 sie 2014, o 14:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie ma żadnego napisu tylko Pani ze szkółki w katalogu mi pokazywała jak będzie wyglądać coś na podobe jak jeżówka catharina ale to nie ta odmiana
7 zł kosztowała więc wzięłam mam nadzieje że będzie ładna 

- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Szafirki rzeczywiście cudo
. Nie wiedziałam, że są dwukolorowe 

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Ewuś Ty mi już lepiej nie przypominaj o tych szafirkach, bo już miałam nie kupować cebul. Żadnych. W ogóle! A tu już robię sobie listę tych co mnie zachwyciły. I nie wygląda bym dotrzymała postanowienia, by na jesieni nie dokupować cebulowych. 

Anitko miejmy nadzieję ze wyrośnie cudeńko. Byłam dziś w okolicznym ogrodniczym i u mnie jeszcze powojników nie ma , Były dwa od Marczyńskiego z zeszlego roku - Krakowiak i Patricia ann fretwell, ale widac ze stały na zewnątrz przez zimę bo jeden w ogóle martwy
Ewuś a wiedziałaś że są różowe?
-ja się dowiedzialam niedawno i jesienią planuje zakup
Aniu czytałam ze wolisz je u kogos bo doczytałąś że źle zimują - ja jednak wierzę że u Ciebie się jednak pojawią
Zuziu tak wygląda wyżej wymieniona i inne z tego samego gatunku czyli Hydrangea Arborescens nazywana różnie ..jako drzewiasta, krzewiasta drzewkowata -Przy tych odmianach najlepiej kierować się nazwą łacińską- wszystkie wycinam tuż przy ziemi

Ncha1

Anabelle

Hayes Starburst

Ewuś a wiedziałaś że są różowe?

Aniu czytałam ze wolisz je u kogos bo doczytałąś że źle zimują - ja jednak wierzę że u Ciebie się jednak pojawią
Zuziu tak wygląda wyżej wymieniona i inne z tego samego gatunku czyli Hydrangea Arborescens nazywana różnie ..jako drzewiasta, krzewiasta drzewkowata -Przy tych odmianach najlepiej kierować się nazwą łacińską- wszystkie wycinam tuż przy ziemi

Ncha1

Anabelle

Hayes Starburst

Pozdrawiam. Ewa
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Ewuniu rarytasy już się budzą.
Taka ilość pędów u Belli zwiastuje piękne kwitnienie. Ale jesteś kreatywna z zestawianiem roślin -hortensja i powojnik.
Ładnie ukorzenione Magical Moonlight, Hot Papaja, Guava Ice dziś powędrowały do gruntu. Forever You and Me zostawię w donicy do następnego roku.

Ewuś ja się napaliłam na te niziutkie iryski , szafirki i krokusy - jesienią będę zamawiać bo krokusy wsadzone grupami strasznie mi się spodobały w tym roku
Soniu MM jeszcze chroń przed słońcem bo ona malutka . FYeM wsadź głębiej do donicy i niech zdrowo rośnie . Masz garaż to ją przezimuj w nim, a będzie pięknie kwitła .
Ja swojej zrobiłam kopczyk z igliwia ,który w zeszłym weekend rozgarniałąm bo było dość ciepło , a powtórnie zakopczykować zapomniałam - mam nadzieje ze u mnie przymrozków nie było
Dziś kupiłam kilka iglaczków a w sobotę wybieram się jeszcze po świerki z jasnymi przyrostami na nową rabatkę
Soniu MM jeszcze chroń przed słońcem bo ona malutka . FYeM wsadź głębiej do donicy i niech zdrowo rośnie . Masz garaż to ją przezimuj w nim, a będzie pięknie kwitła .
Ja swojej zrobiłam kopczyk z igliwia ,który w zeszłym weekend rozgarniałąm bo było dość ciepło , a powtórnie zakopczykować zapomniałam - mam nadzieje ze u mnie przymrozków nie było

Dziś kupiłam kilka iglaczków a w sobotę wybieram się jeszcze po świerki z jasnymi przyrostami na nową rabatkę
Pozdrawiam. Ewa
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Ewuniu ja jestem bezwzględna dla swoich roślin.
Od trzech tygodni stała na polu, ale w upały będzie ją trochę chronił irys syberyjski. Miała bardzo ładne korzenie, myślę, że sobie poradzi.

-
- 1000p
- Od: 1 sie 2014, o 14:59
Ewcia jeszcze mam pytanko odnośnie nch1 ona od razu kwitnie na różowo czy z czasem różowieje? Też mam te niziutkie iryski są bardzo ładne ale jeden ich mankament taki że strasznie krótko kwitną.
Anitko ona jest rózowa od początku a później robi się taki róż beźowy tzn blednie,u Belli trwa to dłuzej bo widać na zdjęciu że i kolor różu jest bardziej intensywny.
Mam zamiar drugą Belle posadzić w cieniu i obserwować ich zachowanie w kwestii bladnięcia . Jakbym miala wybierać to wybrałabym BA
Mam zamiar drugą Belle posadzić w cieniu i obserwować ich zachowanie w kwestii bladnięcia . Jakbym miala wybierać to wybrałabym BA
Pozdrawiam. Ewa
-
- 500p
- Od: 13 cze 2012, o 18:52
nieźle się napracowałaś , ja na jesieni też będę musiała część roślin w ogóle stamtąd przenieś , teraz jak byłam poprzecinałam te korzenie od brabantów z pod piwonii , nawyciągałam tego dziadostwa niezłą górkę , mam gorzej bo to jest ta jedyna słoneczna rabatka , a od brabantów do rośliny jest z 40 cm ,
zamawiałam krokusy na jesieni i nie zauważyłam szafirów , na jesieni muszę dokupić te dwukolorowe , bardzo są ładne ...Ewuniu w jakiej odległości sadzisz powojniki od hortensji ? miłego weekendu życzę , nie zapracuj się odpocząć też trochę trzeba
zamawiałam krokusy na jesieni i nie zauważyłam szafirów , na jesieni muszę dokupić te dwukolorowe , bardzo są ładne ...Ewuniu w jakiej odległości sadzisz powojniki od hortensji ? miłego weekendu życzę , nie zapracuj się odpocząć też trochę trzeba
pozdrawiam Ela
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
HS jest po prostu cudna. Takie ma ładne kwiatki. BA pięknie się wybarwia. Ma taki superowy intensywny kolorek. Przynoszę dobrą wiadomość, straty w jeżówkach maleją. Pokazuje się Catherine. Może i Milkshake jednak się pojawi. Choć coś wątpię. Dostałaś paczkę od Mariusza?
-
- Od: 13 kwie 2009, o 09:25
Ewka- powojnik z hortensjami???
a jak rozwiązałaś problem - wapno dla powojników i siarka dla hortensji - ja mam bylinową Arabelkę - jak ją rozmnożyć- przez podział czy z nasion????