Moje zielonolistne jednak w trzech kolorach.
różowa
amarantowa
i odmianowo zgodna papilon. Nie narzekam. Nasiona były F2 i takie wypadki były bardziej niż prawdopodobne.
Witajcie piękne są Wasze begonie ja niestety mam z nimi problem.. jakby wyjedzone liście. Na zdjęciu wiać białe plamy ale w rzeczywistości takie liście są przeźroczyste jakby coś je wyssało
może ktoś z Was będzie wiedział co to takiego?
Liluś. Ty nie za wcześnie je wysadziłaś? Były hartowane w takich temperaturach? Może to reakcja na słońce (poparzenie) szczególnie przy tej różnicy temperatur między dniem i nocą.
Jolu są w gruncie jedne dzień były wcześniej hartowane ale nie sądzę, że w tym problem dlatego, że to pojawiło się jeszcze w domu na dwóch sadzonkach, których się pozbyłam.. Ta konkretna była OK nic wcześniej się nie działo. Poza tym muszę powoli wypuszczać sadzonki z domu bo niedługo obudzę się w dżungli więc padło na begonie. Zobaczymy znając życie dzisiaj wszystkie będą tak wyglądać
Lilka86 - na 100% to poparzenia od słońca, a to że jasnozielone liście, bo nie są jeszcze zahartowane. Plamami się nie przejmuj, wyrosną nowe listki. Wystawiaj na "powietrze" tylko na razie nie na pełne słońce. Powodzenia.
Nie doczytałam - przepraszam. Kiedyś posadziłam do gruntu takie niezahartowane, 1 dzień i listki zrobiły się białe. Trochę trwało "odrodzenie" ale begonie to mocny typ i się odbudowały i pięknie kwitły.