Ogródek to moje drugie życie 8 -sezon 2015,szaleństwo trwa
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek to moje drugie życie 8 -sezon 2015,szaleństwo trwa
I co najdziwniejsze rok temu tez była takim olbrzymem,kupiłam go późną jesienią ,przezimował skrócony maksymalnie i zeszłej wiosny tak wyglądał jak teraz ,jestem zdziwiona bo na działce mam kilka i zaden nawet w 1/4 nie jest taki ,może ta odmiana tak ma ? to Westerplatte
- dorcia7
Niestety,od wczoraj cały czas pada,bo,że zimno to już pisałam wcześniej ,wiem,że deszcz był potrzebny,ale obawiam się,że drzewa i krzewy kwitnące straciły swój urok, mój złotlin przed wejściem do bloku w zasadzie leży,pompony namokłe zrobiły się ciężkie i gałęzie przygięły się na maksa,oby jutro była poprawa
- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
U mnie pogoda taka sama...niby deszcz potrzebny, ale mży i zimno
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tak...niech by popadało.
. Sęk w tym że ani deszczu, ani ciepełka.
. Dorotko, podejrzałam balkonowe i zauważyłam czarną trawkę. Prawidłową nazwę zapomniałam
. Tak czy siak widzę u ciebie ładnie rośnie. Moja na wykończeniu, a tak mi się podobała.
.

- dorcia7
Czarna trawka to konwalnik Nigrescens Ophiopogon,rosnie ładnie i na balkonie i na działce-może w złym miejscu ją miałaś ?
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Ja też miałam konwalnik w złym miejscu i ledwo zipał. Był w dość piaszczystym podłożu i obsypany kamieniami, które się nagrzewały.
Został przeniesiony do dobrej, przepuszczalnej ziemi z dodatkiem granulowanego obornika i podsypany korą zamiast kamieni.
Pięknie się zregenerował. Oba stanowiska były słoneczne.
Został przeniesiony do dobrej, przepuszczalnej ziemi z dodatkiem granulowanego obornika i podsypany korą zamiast kamieni.
Pięknie się zregenerował. Oba stanowiska były słoneczne.
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Ja swojego konwalnika przesadzałam już dwa razy.
. Znów go przesadzić..
, zobaczę czy jeszcze będzie co.
. A może on mnie nie lubi albo trafił mi się taki zdechlakowaty egzemplarz. 

- Annar13
- 1000p
- Od: 4 maja 2012, o 12:31
Z tymi górami masz rację
Mielismy jechac w Izery na 6 dni, ale pogoda do bani
i odwołujemy wyjazd 

- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
U nas rozłozyło się wesołe miasteczko - zawsze pada jak oni przyjeżdżają, od kilku lat. Ludzie sie smieją, żeby ich nie wpuszczać. Bedzie padac w weekend. Tym bardziej, że mam wolny i mogłabym poorac na działce. Ledwie zrobiłam, a chwaściorki rosną, bezdomne slimole łażą. U ciebie widac juz bezdomne?
- dorcia7
Zuziu,Zeniu tak to jest z roslinami,u jednych ładnie rosną w innych ogródkach kiepsko,i nie zawsze mozna znaleźć na to wytłumacznie
Aniu ja to bym jeszcze jechała,ale w tym roku układ majówki beznadziejny a po drugie mój M z roku na rok coraz bardziej marudził na wyjazdy majówkowe ,no fakt ludzi tłumy ,mnie to za bardzo nie przeszkadza ale on twierdzi ,ze mozna jechać np tydzień po majówce albo w czerwcu-może ma rację ?i nie stać w kolejce żeby gdzieś wejść,tak więc drugi rok nie jeździmy
Aniu może wylazły-nie wiem bo na działce ostatnio byłam w sobotę,ale Ty pesymistka jesteś ,odganiaj deszcz a nie wmawiaj sobie ,że będzie padać bo masz wolne
Jak będzie zobaczymy,na to akurat wpływu nie mamy,Jutro planuję popracować na działce w końcu Święto pracy więc trzeba to uczcić
Aniu ja to bym jeszcze jechała,ale w tym roku układ majówki beznadziejny a po drugie mój M z roku na rok coraz bardziej marudził na wyjazdy majówkowe ,no fakt ludzi tłumy ,mnie to za bardzo nie przeszkadza ale on twierdzi ,ze mozna jechać np tydzień po majówce albo w czerwcu-może ma rację ?i nie stać w kolejce żeby gdzieś wejść,tak więc drugi rok nie jeździmy
Aniu może wylazły-nie wiem bo na działce ostatnio byłam w sobotę,ale Ty pesymistka jesteś ,odganiaj deszcz a nie wmawiaj sobie ,że będzie padać bo masz wolne
Jak będzie zobaczymy,na to akurat wpływu nie mamy,Jutro planuję popracować na działce w końcu Święto pracy więc trzeba to uczcić

- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Dorotko ja na to święto zaplanowałam usuwanie trawnika oczywiście jak nie będzie padało 

Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- beacia0088
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko kochana na początku dziękuję za żuraweczki,które mi w zeszłym roku przysłałaś,przyjęły się ,pięknie rosną no i zaczynają kwitnąć
Jestem twoją dłużniczką
Twój ogród jest przecudny,duży i pięknie kwitnący aż miło popatrzeć a o balkonie nie wspomnę,chyba nikt nie posiada tak pięknego balkonu w bloku.Super go zagospodarowałaś,chyba zacznę myśleć o moich balkonach powoli
Mam też pytanie odnośnie migdałka,masz tak pięknie kwitnącego i twój migdałek ma takie krótkie gałązki w porównaniu do mojego,czy ty go jakoś szczególnie przycinasz ?

Jestem twoją dłużniczką

Twój ogród jest przecudny,duży i pięknie kwitnący aż miło popatrzeć a o balkonie nie wspomnę,chyba nikt nie posiada tak pięknego balkonu w bloku.Super go zagospodarowałaś,chyba zacznę myśleć o moich balkonach powoli

Mam też pytanie odnośnie migdałka,masz tak pięknie kwitnącego i twój migdałek ma takie krótkie gałązki w porównaniu do mojego,czy ty go jakoś szczególnie przycinasz ?
- dorcia7
Beatko cieszę się,że żurawki się zadomowiły ,niech cieszą oczy,a migdałka przycinam tak jak jest zalecane jak przekwitnie
- beacia0088
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No właśnie ja też przycinam jak przekwitnie,ale nie wiem czy nie za mało ,twój jest taki gęsty i ma krótsze gałązki a mój przerzedzony z długimi gałązkami.