Pod bocianim...... ogród 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod bocianim...... ogród 2015

Post »

Bocianki z tymi wygiętymi szyjami ;:167 Pierwszy raz widzę coś takiego. Jak fajnie że to uchwyciłaś ;:180
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Świetnie że bociany starają się o potomstwo. :heja
Coraz mniej tych pięknych ptaków.
Ładne te dwie "stokrotki" w lesie. :uszy
Rosną następczynie, będzie z nich pociecha. ;:215
Na owoce bez siatki bym nie liczyła, niestety one smakują bardzo zwłaszcza kosom i sojkom.
Grażyna.
kogro-linki
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Dziewczynki rosną to i krzaczków wokoło coraz mniej.... :wink: Coraz śliczniejsze, a rosną jak na drożdżach. W Twoim lesie stworzyłaś mały raj dla tych sroczek.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Łan zawilców godny podziwu! Lubię takie zakątki w ogrodzie, bo daja wrażenie "dzikości", a jednocześnie nie bałaganią w ogrodzie!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Doroto rozsady imponujące ;:215 zawilce są przepiękne.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

A naucz je kijami chwasty tępić ;:224
Ale te takie duże przydrożne,jak ten barszcz taki zły ;:108
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Wiosna jak się patrzy! I bociany, i zawilce, i tulipanów mnogość. Czy pamiętasz nazwę tego różowego? Bardzo mi się podoba. A że nie kwitną w jednym czasie to kwestia odmiany. Jedne są wczesne, a inne późne. Ja swego czasu zmiksowałam 2 odmiany. Miało być pięknie. Niestety nie sprawdziłam terminu kwitnienia i była klapa. Zanim jedne zakwitły to drugie już przekwitły :( . Jedyny plus tej wpadki to to, że dłużej w tym miejscu była kolorowa plama.
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Piękne kolory pierwiosnków ;:138 W tym roku wiosna chłodna, to wszystko długo kwitnie. Tulipany też super. Nie wszyscy wykopują cebulki co roku i nie narzekają na kwitnienie. Nie wiem od czego to zależy? Może kwestia nawożenia?
Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Dorotko, piękne kępki szafirków i cudne hiacynty. Tulipany tez oczywiście.
A widok kwitnących owocowych jest zawsze niesamowity, tylko właśnie gorzej jak niektóre kwiaty wydzielają duszący zapach, ale jabłonie... to jest rozkosz.
Nie masz balkonu? To kiepsko w przypadku siewek, bo to dobry sposób na zahartowanie roślin przed wysadzeniem do gruntu, no i w międzyczasie ładnie mogą podrosnąć na świeżym powietrzu.
Pozdrów swoje modelki i bociany :wink:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

No omal nie umarłam u Wandy ze śmiechu :;230 Piszesz że zamiast czerwonych tulipanów masz fioletowe....a ja zamiast fioletowych mam...bordowe ;:306 ;:306 ;:306
No jak tu zachować powagę?
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07

Post »

No tak, 9 strona a ja dopiero teraz to zauważyłam :oops: . Ale szukałam starego wątku i nie mogłam znaleźć. Wiosna u ciebie ciut później ale to normalne w lesie. No ale w końcu też zrobiło się kolorowo. Przy domu będą fajne rabatki, może jakieś róże pnące :?: .
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dorotko co tam słychać u bocianów i pod bocianim?
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Dziewczyny miło mi bardzo, że jesteście ze mną , zaglądacie choć wiosna u mnie jeszcze marniutka i zdjęć mało :oops: . Zaglądam do Was, zostawię znak ( lub nie) i biegnę dalej, trochę kłopotów, problemów, pracy miałam ale już będzie lepiej.

Jolu(April )bociany zawsze tak robią jak odstraszają intruzów od zajętego gniazda, czasami zanim złożą jaja i nie ma ich na gnieździe, a podleci obcy bocian do zajętego już gniazda zaczyna się bitwa. Co do ujęcia , mam też inne ale nie będę pokazywać ;:306 . Widziałam kolejny wpis, to może Ty masz moje a ja Twoje :;230 .

Grażynko(Kogra) wydaje mi się, że już siedzi na jajach, bo zawsze jeden już jest w gnieździe a drugi lata po żarcie. To nie "stokrotki " tylko zawilce w lesie :;230 :wink: . Z tymi owocami zobaczymy czy w ogóle będą , jeśli tak to trzeba pomyśleć o jakimś zabezpieczeniu, bezpiecznym dla ptaków.

Gosiu (Pepsi )raj ? :;230 uśmiałam się do łez. Sroki to mam i rosną strasznie a jak skrzeczą ;:306 . Na razie to raj ma u mnie zając, który się pojawił nie wiem jak na działce, nie wiem czy nie potrafi wyjść a potrafił wejść, w dzień gdzieś się chowa, ale od 5 do 7 grasuje swoimi ścieżkami i w nocy też. Ciekawa jestem jakie szkody będą. I jak go wygonić z działki.

Miłka (Takasobie) cóż też mi się podoba ;:170. To jedyny widok, który na razie mnie tak do końca cieszy tej wiosny. Chcę tam mieć jeszcze przylaszczki w takich łanach.

Dorotko(Korzo_m )dziękuję ;:196 i zapraszam, będzie lepiej.

Mati/Tupalku chwastów o się boją, bo myślą ( chyba specjalnie tak mi mówią) że wszystkie chwasty to pokrzywy i się poparzą, także pożytku żadnego. :wink:

Iza(Tu.ja) dziękuję, ale co ja się wiosny naoglądałam już w innych ogrodach, ach szkoda gadać. Izo nie wiem o co chodzi tego "różowego" hiacynta?. Co do pomyłek w sprawie terminu kwitnienia. Kupiłam tulipany miały być czerwone z białymi, zakwitły fioletowe , a czerwone zakwitły w innym miejscu , a białe które miały rosnąć z czerwonymi jeszcze nie zakwitły ;:219 .

Dorotko (Danio) a tulipany się nawozi ;:224 u moich to tam coś kapnie z innych kwiatów, ale żeby specjalnie to szczerze nie nawoziłam. Myślę, że będę musiała zrobić rewolucję po kwitnieniu.

Alicjo(Alana) dziękuję ;:196 . Niestety nie dany mi balkon był, dlatego tak się męczę z tymi parapetami , w przyszłym roku dość.

Jolu(Jode22) wszyscy wiosną zaganiani, ale szukałaś to najważniejsze ;:196 . Ty szczególnie zafrasowana , jestem pod wrażeniem pomysłu, chęci, sił i zapału. Na razie to przy domu są iglaki, lawenda, piwonie( które kiedyś może zakwitną), tawuła szara, róże rabatowe, róża pnąca- a miejsca jeszcze dużo ;:202 . Słabo coś rośnie wszystko, u mnie zimne są noce, róże bardzo powoli ruszają, dwa razy po wsadzeniu przemarzły, już chciałabym żeby ta wiosna się zdecydowała.

Marysiu (Maska) bocianki będą ;:306 , a pod bocianim za chwilkę( jak znowu coś mi nie przerwie) ;:196 .
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Na razie to pięknie kwitną stokrotki - dosłownie wszędzie, na całym trawniku. Tu w rzędzie , jakby ktoś szedł i rozsiewał, fajnie wyglądają i mam pomysł :idea: co z tym zrobić
Obrazek Obrazek

A teraz kilka moich tulipanków aktualnie kwitnących. Te miały być żółte , klasyczne, okrągłe
Obrazek Obrazek tak się zamykają jak słońce zachodzi Obrazek Obrazek

Te miały być inne ( na pewno , ale z tego pomieszania już nie pamiętam jakie :;230 )Obrazek

Czekam na te cudeńka( uwaga zgodne z zamówieniem i etykietą :;230 )
Obrazek

Te tulipanki miały być czerwone :twisted:
Obrazek
Obrazek

A te fioletowe
Obrazek

I jeszcze tulipany
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ostatni hiacynt i przekwitające botaniczne Obrazek Obrazek Obrazek

Omieg pięknie kwitnie
Obrazek Obrazek

Zakwitła nowo wsadzona tawuła szara
Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Te stokrotki w cudzysłowiu to miały być twoje córcie..... :uszy a las, bo przecież wiele drzew jest dookoła. :D
Same zaś stokrotki są urocze ale niezwykle ekspansywne.
Więc jeśli nie chcesz aby w krótkim czasie opanowały cały ogród to ujarzmiaj je już teraz.
Jagoda kamczacka ma już owoce, więc radzę pospieszyć się z siatką :uszy , bo dojrzewają jeszcze przed truskawkami.
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”