Leśne ranczo nad wodą.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Leśne ranczo nad wodą.

Post »

rybka wygląda jakby korzystała z usług medycyny estetycznej zawstydziła by natalię siwiec tymi ustami :;230
po korzeniach ani śladu pięknie jest
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

;:306 ....a to dobre.
Biedny karpik, chyba na pożegnanie zrobił taką minę.
Natalia byłaby pewno zachwycona. :;230
Piękne te magnolie, ale wole oglądać u innych. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu cieszę się ,że jesteś zadowolona z zakupów od pana Królika.Pewnie i ja się skuszę jesienią i kupię kilka cebul ;:333
Ten tulipanek jasnoróżowy Libretto obłędny ;:oj W kamionkach trawy to dobry pomysł,ja posadziłam hostę ;:224
Magnolie też masz cudne ;:167
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Madziu rodkowa już pięknie się prezentuje, a jak zakwitną. ;:oj Kwiaty w tonacji różowej, tulipany same rarytasy. ;:215 Też podsadzam pnie, żeby miały skarpetki i nie były samotne. :)
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madziu - czego Ty chcesz od swojego migdałka. przecież ma mnóstwo pąków. Lada moment rozwinie płatki i będzie piękny. Może Twój jest młodszy niż sąsiadki. ;:173
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Madziu, Ty wciąż sadzisz i sadzisz i końca nie widać, oczami wyobraźni już widzę ten kolorowy busz, swoją drogą to nie źle się napracowaliście, ale efekt będzie niesamowity, magnolie, tulipanki i migdałek ekstra, a drzewka owocowe potrzebują troszkę czasu ;:108
Awatar użytkownika
Pimpka+
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 2 kwie 2015, o 23:14

Post »

Magnolie są przepiękne, u sąsiadki też rosną i zawsze przypominają o wiośnie ;:138
Kolorowy jest świat.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ela coś Ty. Nie usuwaj żadnych zdjęć. Ja uwielbiam oglądać magnolie. A jeszcze takie ;:oj . Sam kwiat. Fantastyczne masz widoki. Kiedy moje takie duże będą ;:224 . Obyś miała rację z tym Ice Cream.
Anitko ;:306 masz rację! Zgrabna, powabna, zero zmarszczek i botoxu. Sama natura ;:306 .
Grażynka też się uśmiałam. Nigdy pod tym kątem na nie nie patrzyłam. Teraz je bardziej docenię za naturalność ;:306 .
Aniu ja też pewnie na jesień coś domówię. I tylko u niego. Em przewiercił kamionkę i wsadziłam wprost w nią. Jakbym znalazła jeszcze inne to też może trawę dosadzę. Dostałam kilka sztuk od Ewy-mewy.
Soniu rodkowa będzie miała efekt za kilka lat. A teraz trochę nie wiadomo o co chodzi. Ale my z eMem też i Wy na fo też. Nikt inny nie musi :).
Lucynko na pewno jest młodszy. Mam go dopiero nie cały rok. Po prostu już nie mogę się go doczekać. Tak jak i bzów.
Ilonko niech mają czasu ile chcą, byle nie chorowały i nie zmarniały.
Pimpka tak, magnolie są urocze. Niby podobne a każda inna. Cudne.
U Was też taka ulewa? W Brzezinach podobno do niektórych na pontonach trzeba było płynąć. Ochłodziło się bardzo. Burza jednak taka sroga nie była. Huknęło ze trzy razy i tyle.
Pisałam Wam że przekopałam sobie od Mamy piwonię? Ciekawe czy się przyjmie .
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Twoja magnolia NN to jest na pewno magnolia soulangeana, trudno jednoznacznie stwierdzić, jakiej odmiany.
Pąk jest nieco uszkodzony przez mróz, więc ciężko określić z całą pewnością, jaki ma na prawdę kształt.
Nieco przypomina magnolię soulangeana Rustica Rubra lub Lennei - jednak, jak pisałam, nie mam w tym przypadku pewności.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję za odpowiedź. Docelowo miała być Lennei Albą. Na pewno Albą nie będzie. Muszę w przyszłym roku pomyśleć o jakiś białych odmianach. Może wreszcie będą mieć w ofercie Powder Puff.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Madziu, tylko kupuj koniecznie już kwitnącą, żeby się nie załatwić tak jak ja ;:223
Mój uparciuch, to też chyba jakaś alba...
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Madziu Ice Crem tak właśnie rośnie jest niski późny czyli teraz w zasadzie ma niewielki nosek , ja u siebie zauważyłam że są z tyłu za innymi i nie bardzo je będzie widać ale chyba ich ruszać nie będę.
Niedzielnej kolacji zazdraszczam lubię świeżą dobrą rybkę a ta wygląda imponująco.
Pozdrawiam ;:196
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Madziu kiedy na działkę się wybierasz ?, a może już jesteś?
Pozdrawiam. Ewa
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zuzka nie zależy mi na pąkach. Poczekam na roślinkę. A kupować będę tylko ze sprawdzonego źródła. Właściwie te dwie tylko są nn. Reszta na pewno będzie się zgadzała.
Gosiu czekam na niego jeszcze bardziej niż wcześniej. Nie byłam pewna czy to on. Świeża rybka była świetna. Staw jest głęboki więc ryby nie śmierdzą mułem, wyglądają jak fileciki, mało ości bo była spora, zero praktycznie tłuszczu. Superowa. Takie uwielbiam.
Ewa no niestety nie jestem, ale jak patrzę na prognozy pogody to nawet nie wiem, czy mam ochotę być.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Madziu bardzo się napracowaliście przy tych karpach, ale efekty będą widoczne już niedługo ;:138 Zakątek z rododendronami zapowiada się ciekawie :)
Przyłączam się do opinii o konwaliach...raz zaprosisz, a później pozbyć się jest bardzo trudno. Niby wydaje się, że już wszystkie wyautowałam, a tutaj pojawiają się wciąż nowe...i tak bez końca :roll: U Ciebie miejsca dużo, więc możesz sobie pozwolić, ale starannie przemyśl miejsce dla nich.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”