Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Post »

Marysiu! :wit

Pytanie "jaki właściwie jest mój ogród?" mało osób sobie zadaje. Podziwiam, że prowadzisz takie rozważania. Odpowiedź też ciekawa.
Ja swojego ogrodu długo nie mogłam określić. Dopiero ostatnio zaczyna się on zbliżać do mojego subiektywnego ideału ...
Piękny zgromadziłaś zbiór żonkili i narcyzów. Bardzo lubię narcyzy, zwłaszcza te najprostsze, "starej daty". Są szlachetne i mają mało żółtego :twisted: :twisted:

A jak sprawują się kaszubskie "michałki"? Wychyliły już nosy spod ziemi?
Pozdrawiam serdecznie!
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam przybywających kolejnych gości ;:180

Julciu może dzisiaj doleci, bo zapowiadają porywiste wiatry ;:224 Masz rację nam przydałoby się parę dni siąpiącego deszczu. Miłego dnia ;:196

Martusiu i ja sobie nie wyobrażam mojego ogrodu bez Twoich wizyt, przecież musisz doglądać swoich roślin :;230 Semiplena ostro się puściła i tylko rdeścik nie pokazał się, a już wręcz zajrzałam dlaczego i nic nie znalazłam ;:oj
Dziękuję za ciepłe słowa i całuję ;:196

Aluniu od razu poczułam wiosnę jak się zjawiłaś ;:196 to dobrze że już otrząsnęłaś się z zimowego snu :D

Kriss witaj niezawodny gościu ;:168 no to co że trzecia ;:333

Lisico jakżeby Ciebie mogło zabraknąć ;:196
Ja przygarnę każdy żonkil :lol: Tak :!: te stare odmiany są sentymentalne i wzruszające, bo zdobiły ogródki naszych babć, cioć czy ogródki naszych młodzieńczych wypadów wakacyjnych na wieś, ale czyż nie są piękne te białe falbanki nowych odmian tym bardziej że też mają niewiele żółtego.
Kaszubskie michałki zaaklimatyzowały się z Małopolsce jakby zawsze tu rosły i nawet nie straciły liści przez zimę :D
Pozdrawiam i zapraszam ;:168
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu i ja do Ciebie przyszłam masz piękne narcyzy szczególnie podoba mi się ten strzępiasty mam go w planie kupić jak znajdę .Też się zastanawiałam nad tym jaki jest mój ogród odpowiedzi jeszcze nie znalazłam.Jedna pani mi powiedziała że jest klimatyczny :),a sąsiadka stwierdziła wczoraj że co posadzę to szybko rośnie i zaraz kwitnie :oops: miło mi to słyszeć .Twój ogród też ma swó klimat i jest urokliwy bardzo go lubię ale nie zawsze się wpisuję :wit
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

:wit Jestem i ja :D
Narcyzy są cudne i do tego ten zapach, ja osobiście lubię najbardziej tą starą odmianę z błękitną falbaną w środku...ale na nie musimy jeszcze poczekać ;:224
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Justynko jeżeli piszesz o tym na przedostatnim zdjęciu :?: to od dwóch lat jest tylko jeden i nie wiem dlaczego się nie rozrasta ;:202 Nie bardzo też wiem skąd się u mnie wziął, czy nie jest kupiony z innymi :D Dziękuję, że bywasz u mnie ;:168 i ja często podglądam co u Ciebie. U mojej koleżanki też bratki wysiewały się na chodniku, a przesadzone do mojego ogrodu nie chciały róść ;:222 one chyba lubią takie środowisko :D

Witaj Kasiu ;:168
Sporo żonkili już przekwitło szczególnie jak gorące słońce przygrzało. Nie bardzo wiem czy mam te żonkile o których piszesz :?: Ranek słoneczno chmurzasty może jednak coś podleje?
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Marysiu i ja się wpisuję, spóźniona ale jestem.
Dziwię się, że niektórzy nie lubią żonkili, przecież to tak urokliwe kwiatuszki i jak radują ;:167
Przepiękne żonkile pokazałaś :tan
U mnie rano popadało, ale to jeszcze za mało na tą suszę jaka jest.
Serdecznie pozdrawiam
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Też masz pełne - właśnie pytano mnie co to za odmiana, ale nie mam pojecia. Chyba taka sama jak moja?
Srebrnygaj
100p
100p
Od: 14 lut 2014, o 11:53

Post »

Witaj Marysiu :wit . Twój ogród to prawdziwy Tajemniczy Ogród , w którym co rusz znajdujemy jakieś nowego skarby i cuda do podziwiania ;:3
Pozdrawiam Iwona
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Witaj Marysiu. ;:196 ;:196 Wystarczy chwilka nieuwagi i już można się zgubić,:wink: ale jestem, rozsiadam się w Twoim wiosennym ogrodzie i będę podziwiać. :D :D
Jaki jest Twój ogród? To szal tęczą malowany :D . Zgromadziłaś sporo pięknych roślin i utkałaś z nich piękny szal. ;:108
Kiedyś też się zastanawiałam jaki jest mój ogród i doszłam do wniosku, że najlepiej pasuje określenie.....przypadkowy. :wink:
Tak, tak. Nic nie planowałam. Wszystko zawdzięczam przypadkowi, nawet ogromnego skalniaka, który powstał na kupie gruzu po rozwalonym budynku gospodarczym. :wink:
Wczoraj miałam piękną pogodę, w nocy sporą burzę z małym deszczem, a dziś siąpi deszczyk. W końcu dzień bez przyjaciela węża. :D :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Marysiu wcale się nie dziwie,że nie wiesz o które chodzi ;:306 Sama nigdy nie widziałam narcyzów z niebieska falbanką ;:224 o czerwoną mi chodziło a niebieską mi się napisało ;:223
Te mam na myśli, u mnie zawsze kwitną najpóźniej ale zapach czuć na całym ogrodzie ;:215
Obrazek
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

U mnie to narcyzy :wit
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Doba nie minęła od założenia nowej części a to juz trzecia stronka , Marysiu tu nie ma co pytać o narcyzki albo inne kwiaty. Sadzisz i siejesz co Tobie sie podoba i co kochasz najbardziej. Mnie się podoba a sądząc z ilości odwiedzających Cię gości innym też się podoba ;:196 Wiele masz odmian tych narcyzów i gdybym trafiła na inne niż mam to też znalazłyby się u mnie. Niech ta część obfituje w zdjęcia pięknych, kolorowych kwiatów....i kurecek ;:167 :oops:
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Marysiu powiedz, kiedy wysadzać karczochy do ziemi. Zostały mi tylko trzy sztuki, radzą sobie całkiem nieźle, ale nie chcę ich stracić.
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

No właśnie Marysiu dzięki kureckom oglądamy wschody słońca, ale nie oglądamy kurecek. :;230 Zestaw narcyzo-żonkili cudowny ;:108 ;:173
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

Witaj Marysiu, dotarłam i ja :) Tu się nie ma nad czym zastanawiać, narcyzy i żonkile muszą być, zwłaszcza, jeśli ogród nazywa się wiejskim! Nie wyobrażam sobie wiosny bez tego zapachu. A ogród ozdobny ma być piękny i kolorowy, a jak kto go nazwie, to już rzecz najmniejszej wagi. Ma się podobać głównemu ogrodnikowi :)
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”