Kilka pytań dotyczących działki rekreacyjnej

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
ODPOWIEDZ
Grzechuso
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 27 kwie 2015, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Kilka pytań dotyczących działki rekreacyjnej

Post »

Witam, od razu przepraszam jeśli temat w złym dziale, gdyż nie za bardzo ogarniam to forum. Kilka pytań odnośnie działki rekreacyjnej, bo taką chce zakupić.

1) Czy jak zakupię taką działkę to będzie ona w pełni moja?
2) Czy na działce bez żadnego zgłaszania mogę wybudować altanę do 25m2 i wysokości 3m?
3) Czy da się załatwić podpięcie prądu na działkę jeśli nie ma? I jak się da to jakie ewentualnie koszta? (podobnie z wodą)
bietka1964
200p
200p
Od: 19 mar 2013, o 16:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kilka pytań dotyczących działki rekreacyjnej

Post »

Mam działkę rekreacyjną i jest moja.Mam akt notarialny.Mówię tu o działce a nie ogrodzie.
Domek postawisz ale musisz zgłosić w starostwie -potrzebna będzie mapka,zgoda wspołwłascicieli o ile są,akt własności.
Ja mam domek 5x5x5 m do góry liczony od ziemi i po obrysie zewnętrznym.Nie stawiaj bez zgłoszenia bo zawsze się znajdzie życzliwa dusza i zrobi donos i masz kontrolę.Jezeli Ci się spieszy to poproś o tryb przyspieszony.Ja mogłam budowac po tygodniu a ogólnie trzeba czekać miesiąc na ew.uwagi. Od razu zgłaszaj odrodzenie i teren utwardzony.Jeżeli chcesz taras to też zgłoś ale jako wiata i ona nie może być powiązana z domkiem.
Prąd również mam ale to zachód był duzy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe tematy działkowe i ogrodowe - Dyskusje OGÓLNE, NOWOŚCI”