Kasiu przez ostatnie kilka dni wypróbowaliśmy nawadnianie. Jestem zadowolona, rośliny się podlewały, a ja miałam czas na inne sprawy. Doszliśmy z M do wniosku, że dokupimy więcej węży i rozłożymy na pozostałych rabatach. A potem to z nudów będę chyba leżała na leżaczku

Grażynko też jestem ich ciekawa. Muszę przyznać, że zapowiadają się bardzo dobrze

Mam nadzieję, że w maju ominą nas nocne przymrozki. Wystarczy, że przez prawie cały kwiecień były bardzo zimne noce.
Daysy u nas od kilku dni noce są na +
Po zeszłorocznej suszy i noszeniu ciężkich 10 l wiader w ilościach hurtowych, postanowiłam zadbać o swój kręgosłup. Muszę przyznać, że system nawadniania to było dobre posunięcie

Dorfi masz całkowitą rację

Ja co roku dalie sadzę w drugiej połowie kwietnia. Nigdy jeszcze nie zdarzyło się, żeby któraś zmarzła.
Ewuniu ewka36jj dalie to piękne kwiaty

Mati o jakich ślimakach piszesz? Zjadły Ci dalie?
Kasiu masz może zdjęcie tych robali?
Mati ewka36jj u mnie mszyce na razie tylko zielone, ale pewnie pokażą się i inne. To kwestia czasu...Wczoraj widziałam pożywiające się nimi biedronki na pnącej NN. Oby więcej biedronek przyleciało, może ja będę miał mniej roboty

Martwiłam się, że moje tulipany coś ospałe. I zrobiły mi niespodziankę. Na razie mało, ale z każdym dniem powinno być więcej. I lada moment zakwitną narcyzy.
Tak było w piątek

Ten miał być różowy, a jest...jak widać

A to sobota

Bratki z samosiewu

niezapominajki rozpoczynają swój koncert

Kolejny orlik pokazał pąki kwiatowe

Nie może zabraknąć róż - Ascot

fragment rabaty