Minibotanik Jacka cz.9
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Minibotanik Jacka cz.9
Ja też lubię zdjęcia makro z tych samych powodów co Ty. :-P
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to widzę sami zwolennicy makro się spotkali....
Jacku cieszę się, że zakwitła prymulka ode mnie, chociaż na zdjęciu wygląda inaczej, jeśli to ona.
A może to efekt zachodzącego słońca ?
Zdrówka w takim razie życzę
, bo choroba w tym czasie, kiedy wszystko kwitnie a roboty mnóstwo to nic przyjemnego.
Trzymaj się i walcz z choróbskiem.

Jacku cieszę się, że zakwitła prymulka ode mnie, chociaż na zdjęciu wygląda inaczej, jeśli to ona.
A może to efekt zachodzącego słońca ?
Zdrówka w takim razie życzę

Trzymaj się i walcz z choróbskiem.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Mam nadzieję, że już wyzdrowiałeś
Wiosna nabrała rumieńców. Coraz więcej kwitnących roślin. Aż się dusza raduje. Ja dzisiaj miałam wolne i tym samym sporo czasu na działkę. Zamiast solidnie pracować ( bo nie zawsze mogę i mam zaległości ) to chodziłam i oglądałam wszystko dokładnie. Nie mogłam się nacieszyć tą radosną wiosną.
Szczerze przyznam, że ciut zazdraszczam kwitnącego miłka. Jest cudny. Mój niestety po raz kolejny nie zaszczycił mnie kwiatami, ale żyje i to też mnie cieszy. Natomiast sadzenia dalii i pikowania Ci nie zazdroszczę. Chociaż późniejsze widoki będą pewnie zachwycające.

Szczerze przyznam, że ciut zazdraszczam kwitnącego miłka. Jest cudny. Mój niestety po raz kolejny nie zaszczycił mnie kwiatami, ale żyje i to też mnie cieszy. Natomiast sadzenia dalii i pikowania Ci nie zazdroszczę. Chociaż późniejsze widoki będą pewnie zachwycające.
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Miłko, wiele tulipanów botanicznych kwitnie wcześnie więc jeśli się porównywać, to tylko ma sens z tymi samymi odmianami/gatunkami. I na zbliżonych stanowiskach, a moje rosną na słonecznych.
A skoro lubisz tylko pierwiosnki lekarskie (tylko?
) to dla Ciebie lekarski z mojego ogrodu:

Krysiu, pozycje do fotografowania nie muszą być ekstremalne w dzisiejszych czasach; wystarczy aparat z ruchomym monitorkiem podglądu. Ale ja takiego nie mam
Mimo to nie stanowi to problemu
Z sadzeniem cebulowych w osłonkach - absolutna racja! Jest to wygodne i bezpieczne dla cebul, których nie rozkopiemy przypadkiem.

Loki
Jakieś poczucie estetyki mam i nie widzę powodu, by pokazywać bałagan.
Tych "maźniętych" pierwiosnków mam coraz więcej. Niejeden mógłby konkurować z zarejestrowaną odmianą

Grażynko, wcześniejsze fotki Twojej prymulki też nie były dobre, bo ona ma bardzo ciekawy kolor ale trudny do uchwycenia; taki bladołososiowy. Ale teraz robi się bladoróżowa

Izo, nie wyzdrowiałem ale energia wróciła i teraz lepsza rekonwalescencja na słońcu w ogrodzie niż w łóżku.
Sadzenie dalii to dla mnie święty czas i wszystko inne schodzi na dalszy plan. To wyjątkowy czas obcowania z karpą, która wypuszcza pierwsze oczka, która kryje w sobie potencjał przyszłych fantastycznych kwiatów. Mam świadomość, że ta szara plątanina korzeni i bulw to prawdziwy cud i afirmacja drzemiącego piękna! Dlatego jest to tak ważny i piękny czas!

A skoro lubisz tylko pierwiosnki lekarskie (tylko?

Krysiu, pozycje do fotografowania nie muszą być ekstremalne w dzisiejszych czasach; wystarczy aparat z ruchomym monitorkiem podglądu. Ale ja takiego nie mam

Z sadzeniem cebulowych w osłonkach - absolutna racja! Jest to wygodne i bezpieczne dla cebul, których nie rozkopiemy przypadkiem.

Loki

Tych "maźniętych" pierwiosnków mam coraz więcej. Niejeden mógłby konkurować z zarejestrowaną odmianą

Grażynko, wcześniejsze fotki Twojej prymulki też nie były dobre, bo ona ma bardzo ciekawy kolor ale trudny do uchwycenia; taki bladołososiowy. Ale teraz robi się bladoróżowa

Izo, nie wyzdrowiałem ale energia wróciła i teraz lepsza rekonwalescencja na słońcu w ogrodzie niż w łóżku.
Sadzenie dalii to dla mnie święty czas i wszystko inne schodzi na dalszy plan. To wyjątkowy czas obcowania z karpą, która wypuszcza pierwsze oczka, która kryje w sobie potencjał przyszłych fantastycznych kwiatów. Mam świadomość, że ta szara plątanina korzeni i bulw to prawdziwy cud i afirmacja drzemiącego piękna! Dlatego jest to tak ważny i piękny czas!

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Tego pierwszego "maźniętego"jak będziesz miał w nadwyżkach to ochoczo przygarnę 

- JacekP
Dorotko, chodzi Ci o "maźniętego"z tej strony?
Ciąg dalszy znajduje się tutaj:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 43&start=0
Moderatorów proszę o zamknięcie wątku.
Ciąg dalszy znajduje się tutaj:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 43&start=0
Moderatorów proszę o zamknięcie wątku.
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Piękny ten pierwiosnek dla mnie! Bledszy od moich, mówisz, ze to ten sam?
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Ja tu pędzę obejrzeć iryska a tu tylko piękne prymuli
ale przynajmniej oko nacieszyłam pięknymi kolorami 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- JacekP
Miłko, może pierwiosnek lekarski przybiera różne odcienie w zależności od stanowiska?
Sam nie wiem ale mój jest właśnie taki.
Marysiu, jeszcze nie zrobiłem zdjęć irysków. Zapraszam do nowej części.
Proszę o zamknięcie wątku przez moderatorów.

Marysiu, jeszcze nie zrobiłem zdjęć irysków. Zapraszam do nowej części.
Proszę o zamknięcie wątku przez moderatorów.