Witam. Wczoraj wieczorem wróciłam z chrzcin. Pogoda super. A dziś ogród zadziwił.
Tu moja szachownica w pełnym rozkwicie :
Mnóstwo tulipanów rozkwitło , narcyzy itp.
Dużo tych zdjęć, trochę chodzi z ich wstawieniem.
smagliczka kupiłam za 1.6 zł za sztukę. Oczywiście byłam z mężem w mieście on u fryzjera ja poszłam kupić bukiet kwiatów do kwiaciarni, ale szłam obok ogrodniczego i mieliw wystawione sadzonki na chodniku przed sklepem. Więc za grosze kupiłam 2 sadzonki. Takie filigranowe te kwiatuszki.
kocimiętka
Ciepło jest nagle wszystko ruszyło, trawa wszelakie chwasty, pielenia masa. Trzeba się zabrać do roboty. Mąż skończy huśtawkę, to będzie miło posiedzieć a ja zabiorę się za roślinki.
Martuś Ty świętowałaś, a ogród zakwitł pięknie. Tulipany wreszcie się w większej ilości pokazują. Floks kanadyjski zakwitł. Mój przesadzony marniutki. Smagliczka jak przekwitnie zostaw kilka kwiatów sama się rozsieje. Resztę zetnij zakwitnie ponownie. Bardzo ją lubię, jest bezproblemowa i długo kwitnie.
Kasiu mi też się podoba.
Paweł to moje pierwsze tulipany to tymbardziej mnie cieszą. Prawie wszystkie z biedronki i na jesień dokupię coś w bardziej zdecydowanych kolorach może. Ale te też są ładne.