Ogród zielonej cz II
- wisia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 18:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród zielonej cz II
Soniu, nie mam bladego pojęcia co to może być ,może " prezentodawca" poda Ci nazwę.
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Ale Ci ładną kępę tworzy ta firletka. Ja dostałam kępę od Joli Aprilka. Będę cieszyć oczy kwiatuszkami
.

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Martuś prace przy kompostowniku przyśpieszyły. Dziś zostały zabetonowane trzy słupki. Chyba telepatycznie M się porozumiał ze mną, bo wcześniej urwał się z pracy, byłam zaskoczona.
Zuza, Aneczka, Wiesiu niestety darujący nie wie jak się nazywa ten kwiatek, a chciałam robić porządek na rabacie.
Mam raptem dwie te rośliny, ale szkoda mi wyrzucić.
Tajko dzięki,
Miesiącznica ma najbardziej podobne liście. Poczekam na kwitnienie, bo mają pąki, wtedy zdecyduję gdzie posadzić.
Madziu mam dwie firletki kwieciste i nadzieję na rozsianie się w tym roku.
Bardzo podobają mi się srebrne liście, a w połączeniu z drobnymi kwiatami jest ładnie ażurowa, zwiewna.
W piękny, słoneczny dzień zdopingowana ciepłem, zmieniłam miejscówkę trzem trawom i paru bylinom. Znalazłam miejsce dla Jackmani, więc siedzi w gruncie. Dosiałam rzodkiewki i koper. Oczywiście chwasty rosną szybciej niż rośliny ozdobne, pielenie zajęło najwięcej czasu.
Tawuły japońskie Golden Princess w listkach i młody orlik przymierza się do kwitnienia. Ubiegłoroczna, ukorzeniona perowskia żyje.

Zuza, Aneczka, Wiesiu niestety darujący nie wie jak się nazywa ten kwiatek, a chciałam robić porządek na rabacie.

Tajko dzięki,

Madziu mam dwie firletki kwieciste i nadzieję na rozsianie się w tym roku.

W piękny, słoneczny dzień zdopingowana ciepłem, zmieniłam miejscówkę trzem trawom i paru bylinom. Znalazłam miejsce dla Jackmani, więc siedzi w gruncie. Dosiałam rzodkiewki i koper. Oczywiście chwasty rosną szybciej niż rośliny ozdobne, pielenie zajęło najwięcej czasu.

Tawuły japońskie Golden Princess w listkach i młody orlik przymierza się do kwitnienia. Ubiegłoroczna, ukorzeniona perowskia żyje.

- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Teraz już pójdzie do przodu. Ładna ta tawuła. 

- megi1402
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Soniu, koło powojnika wbij kijki bambusowe i obwiąż lekko sznurkiem, to wiatr nie będzie nim pomiatał.
Siałam szpinak dwa dni po tobie, ale nie przykrywałam włókniną, teraz wypuścił dopiero pierwsze listki właściwe. Wykiełkowało sporo, ale siewki znikają, chyba dokarmiłam ślimaki
Zakupy super.
Siałam szpinak dwa dni po tobie, ale nie przykrywałam włókniną, teraz wypuścił dopiero pierwsze listki właściwe. Wykiełkowało sporo, ale siewki znikają, chyba dokarmiłam ślimaki

Zakupy super.
- cyma2704
Martuś mam ją od początku ogrodu i wyjątkowo ładnie rośnie. Nie wymaga zainteresowania, poza przycięciem po kwitnieniu.
Małgosiu dzięki,
jutro dodam im kije bambusowe. Szkoda roślin dla ślimaków,
u mnie chyba jeszcze nie grasują, bo nie zauważyłam szkód. Miałam mniej kupować i wykorzystać, to co już rośnie, ale uzależnienie chyba działa. 
Małgosiu dzięki,

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
U mnie ślimaki już zaczęły imprezę.. najpierw podgryzły pączki narcyzom, potem poleciały po całości: ostróżki, irysy i podgryzione kły lilii
Podsypałam dziadygom deseru w postaci niebieskich granulków..niech się napchają 

- cyma2704
Sabinko u mnie ślimaki pojawiły się dopiero w ubiegłym roku. Zastanawiałam się nawet czy siać teraz jarzyny, ale na szczęście jeszcze ich nie widać. Dzięki
za radę w sprawie Jackmani. W końcu wykopałam parę bylin i posadziłam go oddzielnie. Jeśli przeżyje, nie będę musiała myśleć jak go przesadzić.

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ja podobnie jak Tajka też stawiam, że to miesięcznica.
Ale zaraz, zaraz, co ta ja chciałam?
Aha, dziewczyny ja podsypuję swoje hosty i inne szyszkami, Wtedy ślimory nie mają jak tam wleźć. To działa!
Ale zaraz, zaraz, co ta ja chciałam?
Aha, dziewczyny ja podsypuję swoje hosty i inne szyszkami, Wtedy ślimory nie mają jak tam wleźć. To działa!
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Soniu, a masz zdjęcie Golden Princes letnie i jesienne może?
Tawuła naprawdę bardzo podoba mi się i też przyłączam się do pytania powyżej. Prosimy ładnie o fotki 

- cyma2704
Wandziu dzięki,
muszę poszukać szyszek, mam hosty za płotem i tam trudno upilnować.
Małgosiu kolejne miesiące. Czerwiec pierwsze kwitnienie, lipiec dwa tygodnie po cięciu.
Koniec sierpnia, drugie kwitnienie i październik.

Moniczko dokupiłam jeszcze trzy Goldflame. Teraz mają też piękne soczyste listki. Jak przekwitną przytnę, żeby się zagęściły.

Biegnę przesadzać
i pielić.

Małgosiu kolejne miesiące. Czerwiec pierwsze kwitnienie, lipiec dwa tygodnie po cięciu.

Koniec sierpnia, drugie kwitnienie i październik.

Moniczko dokupiłam jeszcze trzy Goldflame. Teraz mają też piękne soczyste listki. Jak przekwitną przytnę, żeby się zagęściły.

Biegnę przesadzać

- wisia7
- Od: 8 lut 2012, o 18:14
Soniu , biegnę za Tobą , tylko wypiję kawę
.

- Helen
- Od: 30 sie 2010, o 19:47
Sonia, pierwsza rabatka na tle soczystej zieleni iglaków cudowna.
Ja swoje tawuły przycinam dopiero na jesieni,
nigdy nie pomyślałam o wcześniejszym przycięciu, teraz już wiem i będę ścinać zaraz po przekwitnięciu.

nigdy nie pomyślałam o wcześniejszym przycięciu, teraz już wiem i będę ścinać zaraz po przekwitnięciu.

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Piękne są. Dziękuję za zdjęcia.
Mam pewien plan, dotyczący właśnie tawuł. Chciałabym posadzić je w szpalerze wzdłuż mojego kopca...czyli wału ziemi chowającego oczyszczalnię. I tawułki mi się podobają.