Malina czarna 'Bristol'
-
- 100p
- Od: 25 wrz 2011, o 23:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Malina czarna 'Bristol'
W Castoramie sa Black Jewel i Glen Coe
Też Black Jewel tam przyuważyłem i kupiłem do kolekcji, jak dobrze pamiętam to koło 10zeta albo może ciut więcej.
-
- 100p
- Od: 25 wrz 2011, o 23:16
Przepraszam nie Castorama a Leroy Merlin sa tez odmiany żółte Valentina i Sugana Yellow która powtarza owocowanie
U mnie ta była w casto, też jakieś żółte tam były, ale kupiłem żółtą w B. to dałem spokój
Dzięki wam poznałem nazwę maliny i dowiedziałem sie gdzie można kupić 
W Leroy Merlin Black Jewel, Glen Coe kosztuje 10,95/sztukę.
Właśnie nabyłem Black Jewel. Ciekawe czy wyrośnie to co było napisane na etykiecie
Glen Coe - ktoś coś słyszał/ma jakąś opinie ?

W Leroy Merlin Black Jewel, Glen Coe kosztuje 10,95/sztukę.
Właśnie nabyłem Black Jewel. Ciekawe czy wyrośnie to co było napisane na etykiecie

Pozdrawiam Serdecznie
Ja kupiłam Black Jewel, Valentinę, Glen Coe i jeszcze jakąś czerwoną w Leroyu. Lexie, sąsiedzie, pracuję w LM w Suchym Lesie 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 sty 2008, o 17:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Słyszał a nawet jadł. Krzyżówka czerwonej z czarną. Rośnie bardzie jak czarna niż czerwona, u mnie nie ma odrostów a rozmnożyła się przez odkład wierzchołkowy (tak jak czarna malina albo jeżyny). Owoce ciemne, bordowe(?) wpadające w lekki fiolet. Mnie smakowały. Zobaczę jak będą owocowały starsze rośliny bo to było pierwsze owocowanie.mkgrr pisze:...
Black Jewel wyglądał na czarną malinę. W zeszłorocznej gazetce sieci co tak robi też była ta odmiana. Specjalnie tam pojechałem i z etykietami czarnej maliny były jakieś jeżyny.
Kupiłem BJ, Valentinę i Yellow Suganę, co prawda nie w LM ale biorąc pod uwagę odmiany pochodzą penie z tego samego źródła.
Pozdrawiam,
J
J
Producent tych z LM nazywa się Berry & More, można wygooglać
- BozenkaA
- 1000p
- Od: 26 cze 2011, o 21:29
U moich rodziców od 30 lat rosną czarne maliny. Wyglądają bardzo podobnie do jeżyn, też kolczaste krzaczki.leff pisze: W zeszłorocznej gazetce sieci co tak robi też była ta odmiana. Specjalnie tam pojechałem i z etykietami czarnej maliny były jakieś jeżyny.
-
- Od: 21 sty 2008, o 17:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Może nie 30, ale ponad 20 lat uprawiam czarną malinę i oprócz koloru owoców nie jest podobna do jeżyn. Zdecydowanie inne liście i kolor pędów. Nie da się pomylić z bezkolcową jeżyną w Obi.
Co do Berry & More to już jakiś czas temu w Szkółkarstwie był artykuł o tej szkółce z informacją że na wiosnę w ofercie pojawią się niektóre z tych odmian.
Co do Berry & More to już jakiś czas temu w Szkółkarstwie był artykuł o tej szkółce z informacją że na wiosnę w ofercie pojawią się niektóre z tych odmian.
Pozdrawiam,
J
J
- Lex
- Od: 16 mar 2009, o 23:32
AnniaJ pisze:Producent tych z LM nazywa się Berry & More, można wygooglać
W ofercie Black Jewel raczej nie maja.
Pozdrawiam serdecznie
Rzeczywiście, na stronie Berry & More brak oferty Black Jewel.
Natomiast sprzedawane w LM maliny mają etykietę z opisem odmiany Black Jewel oraz mają logo firmy Berry & More.
....więc ciekwe, jaka odmiana w rzeczywistości jest sprzedawana w LM.
Natomiast sprzedawane w LM maliny mają etykietę z opisem odmiany Black Jewel oraz mają logo firmy Berry & More.
....więc ciekwe, jaka odmiana w rzeczywistości jest sprzedawana w LM.
Pozdrawiam Serdecznie
Zobaczyłem na doniczkę z zakupioną Maliną. Na doniczce jest naklejka: Producent : Piotr Kość, Grabie Polskie.
Na stronie http://www.piotrkosc.pl jest umieszczone logo Berry and More z przekierowaniem na stronę tej firmy. .... ale brakuje informacji o produkowanych odmianach malin.
Na stronie http://www.piotrkosc.pl jest umieszczone logo Berry and More z przekierowaniem na stronę tej firmy. .... ale brakuje informacji o produkowanych odmianach malin.
Pozdrawiam Serdecznie
- seedkris
- Od: 1 lut 2009, o 11:56
Mam ograniczone zaufanie do zgodności odmianowej roślin oferowanych w marketach budowlanych. Parę razy się naciąłem.
Pozdrawiam z Podlasia seedkris