Leśne ranczo nad wodą.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Leśne ranczo nad wodą.

Post »

U nas na 100 m linii kupiliśmy 100 szt. i zabrakło :roll:
Madziu, czy różyczki są pod kopcami? Jeśli tak, to nie martw się tymi przyschniętymi listkami. To przemarznięcia, ale to, co jest pod kopcem, odbije i będzie wszystko ok. Potem obetniesz te uszkodzone części.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Asiu co roku chodzą słuchy że lato będzie marne. Nie przejmuję się tym. Będzie jak będzie. Oby nie tak źle jak gadają :). Tak, to migdałek. Z jednego zakupu mam trzy sztuki. Jeden przyjechał połamany, dwa następne w dwa różne adresy. Ostatecznie obydwa dostały się do mnie w cenie jednego :). Tylko ten tak pięknie jest obsypany pąkami. Dwa pozostałe słabiej. A ten co był połamany najsłabiej. Powiązałam go i się uratował. Może za rok się wzmocni.
Soniu nie dało się pracować. W piątek było ładnie więc posadziłam 9 powojników i trochę prania zrobiłam. W sobotę to już istna tragedia, śnieg, grad, deszcz... a w niedzielę podobnie jak w sobotę. Tylko tę część nawadniania udało się rozłożyć.
Zuziu zapraszam i na aleję różaną i powojnikową :) .
Dorotko dziękuję Ci za diagnozę. Martwiłam się już nimi jak nie wiem. Mają kopczyki. A kiedy je rozgarnąć? Po ogrodnikach majowych?
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Madziu pocieszę Cię, że od czwartku ma już być tylko cieplej i cieplej... ;:215
Ja tam też nie przejmuję się letnimi rokowaniami, bo choćby i ostatnie lato, też straszyli zimnym i deszczowym a u mnie było piękne, prawdziwe lato. ;:167

Och, sama już jestem ciekawa czy uda mi się upolować ten bez szczepiony w tym sezonie. :roll:

Mimo zimna widać, ze wiosna już pcha się do Ciebie na kawkę. ;:215 Jest ślicznie.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Też już podłączyłam nawadnianie, tylko woda na działkach jeszcze nie puszczona w związku, ze stale utrzymującymi się nocnymi przymrozkami. ;:222
Jak mirabelki przekwitną to się ociepli, ale już będziesz pamiętała, że co roku sprowadzają one psotę. ;:145
Napracowałaś się, ale już widać efekty i gdy to wszystko wreszcie zakwitnie, będziesz miała własny raj na ziemi. ;:215
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie w niedziele też było zimno ale cóż musiałam porobić na działce bo rośliny czekały na posadzenie, jednak jak by padał śnieg to też bym nie wylazła z domu na roboty ogrodowe.
Madzia ma piękną działeczkę to fakt :D
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Muszę i ja się wprosić do Madzi na działkę... Zuza skrzykniemy jeszcze pare osób i zrobimy Madzi nalot :twisted:
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Aniu widziałam że od czwartku ma być lepiej, ale jak widzę od wtorku znowu kiepsko. Załamuje mnie ta pogoda. W zeszłym roku od świąt Wielkanocnych już spałam u siebie. A tutaj nie widać na to żadnych zapowiedzi... Majówka znowu u rodziców? Ja chcę już do sieeeeebie ;:145 . Nie to, żeby u rodziców mi było źle. Ale wiadomo, wszędzie dobrze a w domu najlepiej. Moje miejsce już jest tam. (Dobrze że moja mama na forum nie zagląda, bo za te moje marudzenia obraziłaby się na śmierć.
Dzisiaj u niektórych na minusie w nocy było. U mnie o 5 rano 2 stopnie. Co to za noce? Prawie maj a tu taka makabra.
Stasiu a prąd na działkach macie? Koło mojego osiedla są piękne działki i wczoraj mi sąsiad mówił że może i piękne ale bez prądu. Ja współczuję bo bez wody i prądu to takie utrudnienie... kosiarkę spalinową kupować na takie malutkie ogródki? Tu są działki bez ogrodzenia. Dosłownie taki malutki paseczek i obok sąsiad. No ale nawet na małym kawałku trawa rośnie. A wodę jak grzać? Jak człowiek herbaty chce się napić. Mimo braku prądu i tak wszystkie działki zagospodarowane i to w dodatku pięknie. Szkoda że nie mam bliższego sąsiada bo chętnie bym się tam przespacerowała i popodziwiała co tam działkowicze mają :). Stasiu, mirabelki sprowadzają psotę? U mnie na działce nie ma ich. Dopiero na spacerze koło rzeki się pojawiają.
Anitko dziękuję Ci. No gdybym mieszkała przy ogrodzie to pewnie też bym nie wyszła. A tak to siedziałam nabzdyczała i myślałam nad zmarnowaniem czasu który mogłam przeznaczyć na robótki ogrodowe. Dobrze że w ten weekend akurat rodzice przyjechali na działkę to przynajmniej było weselej.
Kasiu zbieraj ekipę i wpadajcie. Tylko uprzedźcie żebym jakieś smakołyki przygotowała dla gości. Ja jestem bardzo chętna. Moja działka dla kochanych forumowiczów stoi otwarta.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Madziu, nie muszą rosnąć u ciebie, żeby psotę przyciągać, tak się dzieje od lat.Bardzo rzadko jest wtedy ładna pogoda.
Widocznie sama natura tak zrządziła, żeby mogły się zapylić, bo pszczoły raczej w taki ziąb nie pracują a śliwek co roku jest zatrzęsienie. ;:306
Mamy prąd na działkach, tylko niektórzy mają liczniki wody na polu i gdy przymrozi to zmarznięta woda je rozsadza.
Dlatego miejską wodę włączają dopiero po przymrozkach.Mieli włączać w sobotę, potem we wtorek, czyli dzisiaj, ale nocą znowu przymroziło, więc czekamy a deszczu nie widać i sucho jak diabli. ;:222
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

O jakie bzy!!
Ja mojemu mursze się dobrze przyjrzeć ;:108
Hiacynty , śliczne i migdałek, tuż tuz i już będzie burza różowości.Słońca, i ciepełka tylko i roślinkom i nam potrzeba!!
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Madziu kopce nowo posadzonym rozgarniam jak mają co najmniej 10 cm przyrosty ;:108 W zeszłym roku rozgarniałam dopiero po zimnej Zośce...w tym pewnie będzie podobnie.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

O, jakaś impreza się szykuje ;:306 Jakby co to dajcie znać, ja się pakuję w 30 sekund ;:138 Obrazek
Zawsze chętna jestem na balety, nawet gdybym musiała na nie zasłużyć pieleniem . No i zawsze coś się znajdzie z wyrobów mojego M Obrazek
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Dziwne uczucie tak wszystkich z forum zobaczyć w realu ;:oj Madzia ty tak nie zapraszaj bo się zjedzie całe towarzystwo z forum :;230
Też bym chciała się przejść po działkach ale nie mam nikogo znajomego więc tak głupio wejść i zglądać.
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Widzę coraz więcej chętnych ;:224
Oj, Madziu, chyba nic nie wyjdzie z tego mojego podpatrywania "cichaczem".
Wpadniemy z hukiem większą bandą i narobimy zamieszania ;:219 ;:162 ;:219
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

I będzie drugi zlot.jeden w sulejowie drugi u Ciebie :;230
Pozdrawiam. Ewa
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Z mamą to uważaj - moja niby tez nie jest za bardzo internetowa, ale ciągle pyta skąd coś wiem, ja, że z forum i już pare razy jej pokazywałam - póki co zdjęcia, ale jak to się skończy.... mam nadzieję, że nie założy sobie konta ;)
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”