Moje zielone zakręcenie
- duju
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje zielone zakręcenie
Julciu, źle napisałam. Nie taka ,,stara'' studnia, studnia kopana, zamknięta, my mamy przyłącze w ziemi. U nas przy domu jest wyjście i tam podłączamy hydrofor. Nie ma żadnych dziur w ziemi.
Pozdrawiam - Justyna
- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
To bardzo mi ulżyło, ja niestety mam inną zabezpieczoną ale jak jestem z wnukami na działce zawsze się stresuję
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Julciu dlatego jak nie mam zrobione to trudno, a wierz mi dużo rzeczy nie jest jak trzeba
nie przeskoczę, trudno 

- julcia1
Marysiu też odpuszczam coraz częściej, ale mi to dokucza 

Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Pogódź się kochana
będziesz zdrowsza, stres jest niewskazany 

- julcia1
Oczywiście masz rację, ale jak to zrobić 

Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- duju
Malutkimi kroczkami , do przodu wiem jak to trudno zrobić
Jestem właśnie na tym etapie, że odpuszczam, oczywiście nie się zawsze, wszystkiego. Za dużo stresu mnie to wszystko kosztowało i kosztuje. Teraz daje sobie czasami luuuz, wyjazd z Małą i jest dobrze. A uwierzcie lubię jak wszystko jest zapięte...
Właśnie dostałam pelargonie i fuksje od Adriana, ale chyba czegoś nie było, bo jest zwrot pieniążków. Lecę sprawdzić... Pa!

Właśnie dostałam pelargonie i fuksje od Adriana, ale chyba czegoś nie było, bo jest zwrot pieniążków. Lecę sprawdzić... Pa!
Pozdrawiam - Justyna
- julcia1
Justynko małymi kroczkami można codziennie troszkę ,ale jak to zrobić gdy wyposzczony człek dorwie się do pracy a jej nie ubywa, a następny zryw znowu za jakiś nieokreślony czas
Dziś jestem szczęśliwa i zmęczona, byłam na działce
, rozpoczęła się moja ulubiona pora roku. Jak nie kochać ogrodu w cieple słoneczka i słuchając śpiewu ptaków

Dziś jestem szczęśliwa i zmęczona, byłam na działce

Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Ależ pięknie u Ciebie !
Tyle kwitnień!
Ja też bardzo, chyba nawet najbardziej, lubię wiosnę, szczególnie gdy kwitną drzewa owocowe. Jest wtedy tak romantycznie.

Tyle kwitnień!

Ja też bardzo, chyba nawet najbardziej, lubię wiosnę, szczególnie gdy kwitną drzewa owocowe. Jest wtedy tak romantycznie.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- julcia1
Lucynko
dla mnie również ta pora jest najpiękniejsza. Wszystkie roślinki świeże i młode. Rabatki widoczne jeszcze w swoim kształcie ale już nie puste.
Dziś wsadziłam do gruntu rozsady sałaty, kalarepy, pora, selera i nakryłam włókniną. Do tego posiałam kabaczki i ogórki. Oczywiście nakrywając tunelikiem z folii.
Potem jeszcze wszystko podlałam dodając do wody rosahumus. Zużyłam ponad 200 l wody i naprawdę czuję każdą konewkę.
Jednym słowem czuję się jak powinien się czuć ogrodnik
jestem zmęczona i zadowolona. Ma być wreszcie ciepło i deszczowo od soboty i bardzo na to liczę.

Dziś wsadziłam do gruntu rozsady sałaty, kalarepy, pora, selera i nakryłam włókniną. Do tego posiałam kabaczki i ogórki. Oczywiście nakrywając tunelikiem z folii.
Potem jeszcze wszystko podlałam dodając do wody rosahumus. Zużyłam ponad 200 l wody i naprawdę czuję każdą konewkę.

Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- duju
Julcie, przepięknie. Drzewa i u mnie obsypane kwieciem. Ślicznie to wygląda. Ptaszki świergolą. Dziś udało się popchnąć trochę roboty.
Pozdrawiam - Justyna
Wiosna, to też ulubiona pora roku moja jest, ja kocham ten czas na kopanie, siewy i przeróżne prace w ogrodzie, a zmęczenie jest, a jakże ale jakie ono miłe
właśnie szaleję od paru dni w ogródku i czasu na kompa nie mam, ale dzisiaj rano sobie pozwalam na odwiedziny forumowych koleżanek, szybka kawusia i zmykam w ogródek, bo słonko już na niebie i w okno mi zagląda 

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Uwielbiam wiosnę na ty etapie najbardziej jak wszystko kwitnie pod parasolami kwiatów z drzew owocowych,też liczyłam na deszcz ale jak na razie się nie zanosi
- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04

- julcia1
Witajcie
Justynko, Bogusiu, Dorotko, no bo jak tu nie lubić takiej młodej i świeżej wiosny tym bardziej, ze po zimie jesteśmy spragnione słońca i powietrza.
Kasiu warzywnik wbrew pozorom wcale nie jest duży bo zajmuje najwyżej 1/4 powierzchni działki a cała działka to 360 metrów. Ale Masz rację jest co robić ,ale ja przecież to uwielbiam i w razie kłopotów mam gdzie uciec, aby się wyżyć i odpocząć psychicznie tym bardziej ,ze pracuję przy biurku.
Wczoraj przy cudnej pogodzie spędzałam na działce praktycznie cały dzień, cudownie było.

Kasiu warzywnik wbrew pozorom wcale nie jest duży bo zajmuje najwyżej 1/4 powierzchni działki a cała działka to 360 metrów. Ale Masz rację jest co robić ,ale ja przecież to uwielbiam i w razie kłopotów mam gdzie uciec, aby się wyżyć i odpocząć psychicznie tym bardziej ,ze pracuję przy biurku.
Wczoraj przy cudnej pogodzie spędzałam na działce praktycznie cały dzień, cudownie było.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie