Szachownica zaraz Aniu Ale co to ?! U mnie też zimno ale przynajmniej słońce wyszło ! I co zainstalowane / Ja akurat mam nad dachem i będą bambusowe... ale już mają pąki ! Jadziu/b] noo brr. dzisiaj zdecydowanie leipeij znowu chce łeb urwać ! Azalia , akurat pod kolor różanecznika , jutro przesadzę drugiego... Dzięki ! Agnieszko Mi też tak się podoba ! Ciekawe jak zakwitnie Dziękuję ! Kasiu Dziękuję !!! Karolino/b] Dziękuję ! Wiesz , mam taki jeden obiekt ;porzeczkowy blisko ....:224 Marysiu Ach a te rachunki No role się zamieniły... Mati Dzięękuję bardzo z pamięć ! Tak wiem... Aniu Wiesz u mnie też dzisja urywało łeb ale chyba przestało... przecież na jesień niby taki sobie wiatr a złamało mi sumaka ! Beatko Dziękuję !!!
Zawsze z ogromną przyjemnością zaglądam do Twojego wątku, bo czuć tutaj duszę ogrodnika i ogromny zapał. Jesteś niesamowity w podglądaniu świata. I fotki
Kasiu Wczoraj się rozwinęła Dzięki . Rabatka wygląda tak , wczoraj znowu przekopałem potem wezmę się za obwódki. Ewo Dzięki ! To kostkowate to Szachownica Kostkowana
Siewki , niby rosną ale wciąż za małe do pikowania !
Żurawki tak ślicznie już wyglądają ! Już jedna żuraweczka i NN już ma pąki !
Zakwitły śliwy i wiśnie
Tulipanki też
Różne ... Małgosiu Dziękuję !
U mnie ma nie padać jutro !
Dzisiaj tak wiało że złamało mi tulipana
Czemu zniszczy?
Mi pięknie wszystkie stoją !
Zrobiłem obwódkę z cegły i przekopałem ziemię ech , nawet nei mam siły na zdjecia jutro mam sprzątać kopać dołki na 8 róż i dokończyć kilka rzeczy
No i piękna rabata powstaje, będzie miejsca a miejsca.
Młode poczekaj jak ruszą i będziesz je szybko pikował, idą pewnie w korzeń.
Śliczne kwitnące drzewa, pięknie się zabieliło a jak cudnie rabaty zapełniłeś, żurawki się mocniej rozwinąć i będą cudny kolor dawać.
Teraz jak widzisz każdy nie ma na wszystko czasu a więc pomału narobisz jeszcze zdjęć.
Od Wtorku siedzę całymi dniami na polu... oczywiście jeżdząc na rowerze bo mam obok wzgórza, lasy, pola , łąki , ale także pracując w ogrodzie m.in pograbiłem przekopałem jeszcze raz miejsce na róże w upale i zrobiłem część obwódek z cegły... Poza tym napodlewałem się jak głupi !!! Żeby tak sucho było akurat teraz ...
Dzisiaj spotkał mnie duuży zaszczyt o 10 rano ! Zgadnijcie ? Mówi wam to coś ...
To mało powiedziane ! Spadł deszcz , prawdziwa ulewa ! Wiało dość mocno a Pioruny jak ch.lera waliły
Było tak zachmurzone do 14 a potem znowu to samo
Tak wiem... narzekam a z pogody należy się cieszyć ... oprócz tego że było potem okropnie duszno ! Oj żeby nie było żadnych chorób !
Wkurzyłem się , tyle razy mówiłem o tych krzakach tawuły przy ścieżce że są brzydkie i trzeba je wyciąć , na dodatek akurat teraz musiały złapać mączniaka
Narobiłem zdjęć i posiedziałem sobie ach... we wtorek róże !!! Moje 8 panienek przyjedzie !
Wiśnie dają popis !
Piwonie zrobione , ale wciąż za sucho i stoją...
Bzy chyba już blisko !
Na obwódki mam tyyle cegieł
Z ciocią zamarzyliśmy sobie magnolii... wszyscy sąsiedzi na osiedlu mają Będzie w tym miejscu Rustica Rubra
Białe Green Star ciągle piękne , ale szykują się Esprit
Ale one coraz ładniejsze się robią !
Większość jabłoni już będzie w kwiatach
Mahonie bardzo mocno pachną czuć w całej okolicy
Lilie powychodziły ale teraz stanęły...
Tak wygląda cała pastella ! Inne przynajmniej czyste....
Jeszcze świerk teraz on zachwyca mimo małej wielkości !!!
Trochę zawiodłem się na ostatnio kupionej azalii za ciemna