Dzika skarpa i nie tylko 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Dzika skarpa i nie tylko 2

Post »

Misiu, ja też za kulkowałam sobie różę, ale jak ona jest, tego nie wiem ;:224 miała długie badyle, to dawaj do dołu z nią ;:306 poczekamy, zobaczymy ;:224
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Misiu akurat obejrzałam angielski program o ogrodach GW i tam też róże przyginają tylko nazywają to kołkowaniem róż. Ja jedną pnącą przysypałam i ciekawa jestem czy ten pęd potem się ukorzeni? U mnie jest nadzieja na jedną koronę ;:134
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Moje roślinki na skalniaku też chyba wymarzły bo ich przycięłam ,polałam i nie które już się znowu zielenią . Moje korony nie kwitną ale w tym roku ich wysadzę przesuszę i może na drugi rok zobaczę kwiaty .. U mnie tez wiatr mocno wieje , ale teraz już mniejszy i można popracować w ogrodzie bo się zrobiło trochę cieplej i słonecznie .. Wczoraj nadrobiłam zaległości , w ogrodzie siedziałam całe 10 godzin z przerwą na obiad .. Dzisiaj tez już słoneczko ładnie świeci i jak się trochę ociepli idę siać warzywka..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26

Post »

Misiu dziękuję za odwiedziny,masz piękny ogród trochę go przeglądałam,nie zawsze zostawiam ślad,ale czytam.Piękne korony, u mnie okazały się znów liliami i nie kwitną,a kupiłam te ostatnie na giełdzie ogrodniczej.Słoneczka dużo życzę :D
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Moich koron też już nie ma. Nie służy im chyba , a inne lilie wypuszczają, nawet znowu mam pełno cebulek przybyszowych.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Misiu...korony cesarskie piękne,, jednak z nich zrezygnowałam. Podobnie ismeny, na dziesięć zakwitają dwie. :evil: . A może ze mnie taka nie ogrodniczka. :;230 . Oj sucho, wszyscy czekają na deszcz a najbardziej roślinki. Życzę zdrówka i dużo deszczu. ;:168
Awatar użytkownika
ewka17
200p
200p
Od: 1 gru 2009, o 20:53

Post »

Misiu korona piękna ;:215 czym ich karmisz,bo moje bidule.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit witam jestem bardzo zadowolona wczoraj udało misie różyczkom troszkę papu dać.
A i policzyłam je nawet nie spodziewałam się mam ich 30 dużo czy to mało to rzecz względna. :)
Zakulkowałam czy jak Maryś piszesz że to kołkowaniem się zwie he, he oby tylko był efekt. :)
ewka17 koron nie podkarmiam chyba że korzystają jak podlewam róże he, he byłyby sprytne ale i tak są leniwce jak z 15 jakie się pokazały jest kwitnących 2 ot co pisałam już o tym ale co ja poradzę że cieszę się bardzo.
Zeniu sucho jest wszędzie wczoraj podlewałam podobno w nocy kropiło...nic nie widać. :)
Justynko moje lilie też się pokazały choć w zmniejszonej ilości to już sprawka podgryzaczy chyba
mimo koszyczków.
Krystyno nie rozśmieszaj mnie ja piękny ogród he, he chyba że w marzeniach. ;:306
Janinko nic tak nie daje zadowolenia jak praca w ogrodzie ostatnio byłam prawie 5godzin matko mimo zmęczenia fizycznego odpoczęłam bardzo .
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Kulkowanie to fajna sprawa. Ostatnie zimy pozwalają nam na to, bo róże strzelają długaśnymi pędami i jest wtedy co mocować do ziemi. Oj ten sezon chyba będzie mocno różany :D
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Posiałam warzywa i kwiaty na rabatach ,część z nich już ładnie powschodziła w szklarni .. Dzisiaj cały dzień zimny i trochę popadało na mój siew . Przynajmniej jutro odejdzie podlewanie .. Aby znowu wróciła ładna pogoda bo przy takiej jak dzisiaj nawet na tarasie nie dało wysiedzieć .. Moje róże tez ładnie wyglądają ,szkoda że wcześniej przed przycinaniem nie wiedziałam o takim sposobie jak kulkowanie .Jutro sprawdzę czy jakąś nie można jeszcze przygiąć do ziemi ..
Mój album
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit o rany wszystko w kosmos poszło zaczynam po raz drugi klikać...
Witam poniedziałkowo !
Jagi miło że wpadłaś i pamiętasz o mnie. ;:196
Janinko nie przemęczaj się ;:196
Bogusiu wyglądaj Ty wiesz kogo :)
Wandziu ;:196 o bardzo ciekawa jestem mojego kulkowania. :)
a teraz czas jest na niezapominajki a mam ich bardzo dużo wysiały się wzdłuż irysów na ścieżce o którą przestałam dbać ale to zmieni się a i chwasty są też cudne he, he
Obrazek
dąbrówki do przesadzenia za płot.
Obrazek
o proszę jaki busz na dużej skarpie he, he a wśród zielska znalazłam świecznicę he, he czym ja się chwalę takimi chwastami no cóż tak w życiu bywa czasami nie można wszystkim od razu zając się.
Obrazek

Obrazek
ale pieguski są śliczne :)
Obrazek
orliki pokazały się
Obrazek
ziarnopłon wszędzie panoszy się ale pozwalam
Obrazek
a teraz zajmuję się bardziej małą skarpą.
Obrazek

DOBREGO TYGODNIA ! ;:4
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Te chwaty też są ładne bo kwitną , mam takie same .. Najgorzej wyrywać mlecze z kępy kwiatów .. U mnie też pełno niezapominajek ,najładniej się wysiały na ścieżkach i teraz przenoszę je koło niekwitnących bylin ..
Mój album
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Misiu czytam, że jesteś szczęśliwą posiadaczką deszczu, więc ogród jeszcze bardziej Ci się zakwieci.
U mnie nie spadła ani kropla niestety.
Fajnie Ci się niezapominajki wysiały. ;:138
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Misiu.....mała skarpa wypucowana a duża poczeka. :D . Im większe chwasty tym łatwiej uchwycić. ;:oj . A tak na poważnie, pracujemy na działeczce tyle na ile sił starcza nic ponad to. ;:108 . U mnie także spadł deszczyk choć nie za wiele. ;:224
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit a dziś deszczyk pada i siedzenie w domu murowane troszkę mi nie na rękę , miałam stertę
badyli palić a teraz po takiej wodzie z nieba to będę długo suszyła. Oj człekowi nie dogodzi.
Zeniu masz rację pracujemy ile sił na starczy a że czasami poszalejemy he, he to nic tylko byle nie za często.
Tereniu ale poszło do śmieci pomocna dłoń przyszła i to zrobiła nie wiedząc że przesadzam jak ścieżkę mi pomagała czyścic ją to co było na moje połówce to uratowałam, a ścieżka wygląda teraz tak
było.
Obrazek
a tak jest :)
Obrazek
a na środku usadowiła się dziewanna nie ruszam jej bo ona nie lubi przesadzania
Janinko o dziś po padaniu to chwasty będą szaleć. Moja duża skarpa jest zapełniona teraz jaskółczym zielem tym od kurzajek i nie tylko. Nawet ładnie to wygląda muszę zrobić zdjęcie jak zakwitną wszystkie zielska. Oby tylko na małej ich nie było a tam niech szaleje :)
Bergenia nawet zakwitła :tan
Obrazek
troszkę kolorków
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
uwielbiam tutki host.
Obrazek
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Zablokowany