Teresko (tesia39)! Czy nie masz wrażenia, ze czas przyspieszył? Ciągle jetem w niedoczasie... Ale cieszę się, że znalazłaś czas na wizytę u mnie, choć na razie tylko wirtualnie i cieszę się, że niezmiennie Ci się podoba
Marzenko (mananka71)!
Gosiu (Margo2)! A ja jeszcze nie pokazałam wszystkich prymulek. Zakwit,ły kolejne. A jeszcze kilka szykuję się do pokazu! Kiedyś postawiłam na sadzenie wiosennych kwiatów i roku na rok jestem coraz bardziej zadowolona z efektu. Ale jeszcze nie skończyłam... szczególnie, że nie wykopuje tulipanów, więc niestety niektóre mam tylko jeden sezon.
Madziu (Pashmina2006)! A u mnie cieplutko, wręcz letnio. Dziś zaliczyłam poranek w ogrodzie - w pidżamie i aparatem

Jak ja to lubię! A kolory? Gust łowicki się sprawdza
Zuziu (sweetdaisy)! Oj gna ta przyroda. Codziennie kwitnie coś nowego i zastanawiam się, czy to tylko w tym roku, czy zawsze tak jest. I cieszę się chwilą. Carpe diem
Dorotko (dorotka350)! A u mnie róże jakoś mocno nie pędzą. Za to wiosenne

A może po prostu udało mi się dobrać tak rośliny, by kwitły tak wcześnie? Jak patrzę za okno oczka mi się śmieją
Ewo (ewa w)! Już kupowałam w F. i byłam z róż bardzo zadowolona. Ale nie zaglądam tam za często, bo kuszą nowości i to bardzo. A wolałabym odpowiednio zadbać o to, co już mam. Stojak kupiłam w ... sklepie rolniczym

Jak znajdę, podam Ci namiary na pw.
Marysiu (Maska)! Może faktycznie długa zima i potem gwałtowna zmiana spowodowała, że wszystko tak pędzi. A co do zawilca- masz rację. Zaliczyłam pomyłkę
Asiu (daffodil)! Opony zmieniłam ostatecznie w sobotę, bo jak jest tak ciepło to już chyba pora. A jak u Ciebie wygląda wiosenka? Może porta już obudzić się w swoim wątku
Praca mnie kocha, więc dla ogrodu nie mam zwyczajnie czasu. Ale ogród świetnie sobie radzi sam. Sami zobaczcie...
W roli głównej wiśnia nippońska 'Brillant'
Moja magnolia soulangeana 'Alexandrina' ma 7 kwiatów i właśnie zaczyna je otwierać
A migdałek nie tylko przeżył, ale już za chwileczkę...
Z drzew owocowych zaczęła czereśnia. Czyż nie jest piękna?
No i będę miała pierwsze jarzębinki
A teraz - tulipanowo
Żonkilowo
Prymulkowo
I takie tam
I kolejny kwiat na Golden celebration
I domowo - hoja obscura. Jest obłędna
A dla skrytoczytaczy kwintesencja wiosny - cytrynek na żółtej, bezimiennej prymulce.
Miłej niedzieli w pięknych okolicznościach przyrody, kochani