Róże u Doroty...2015
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Róże u Doroty...2015
Piesio cudny. A mam pytanie czy pod korą na rabat ce masz gołą ziemię czy wyścielałaś czymś?
-- 19 kwi 2015, o 19:41 --
Piesio cudny. A mam pytanie czy pod korą na rabat ce masz gołą ziemię czy wyścielałaś czymś?
-- 19 kwi 2015, o 19:41 --
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Rozano pod korą jest goła ziemia, no i teraz linia kroplująca 

- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
A chwasty nie przerastają?
- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Dorotko - no ja to podziwu pełna jestem dla Ciebie i Twoich róż , ileż Ty w to pracy i serca wkładasz
a i inne kolorki widzę u Ciebie , powiedz stosujesz już jakieś zabiegi na swoich różycach , wzmacniasz , nawozisz , opryskujesz ?
i kochana moja - wszystkie się przyjęły
, wszystkie pokazuję listeczki
A psiucha do zagłaskania 

Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
- alexia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2011, o 18:19
Mam nadzieje , ze Cie nie zawiedziedorotka350 pisze:...Zochy dane zwięc i rosną pięknie. Ta w donicy zupełnie nie odczuła tych pięciu dni w trudnych warunkach. Już bym chciała zobaczyć jej kwiaty na 'żywo'. Jestem taka ciekawa tej ślicznotki
![]()

https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Podobno piekny ogród to sztuka odejmowania, a ja po wizytach w Twoim ogrodzie nie mogę przestać dodawać. Teraz mnie naszło na orliki. Właśnie zaczęłam kombinować gdzie je wsadzić.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Lilia - ale fajnie, w takim razie wychodzi na to, że będę miała ich kilka
Właśnie przeglądałam moje pienne róże, które jeszcze czekają na balkonie, do ogrodu trafią jak już wykopię tulipany i jakież było moje zdziwienie - jenda róża ma już 2 pąki kwiatowe

Właśnie przeglądałam moje pienne róże, które jeszcze czekają na balkonie, do ogrodu trafią jak już wykopię tulipany i jakież było moje zdziwienie - jenda róża ma już 2 pąki kwiatowe

Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- alana
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Dorotko, wytargaj za uszy Szkodnika, git minę zrobił
Moja Solka ostatnio mi hostę podkopała, gdzieś jeszcze dziurę wyryła, a jeszcze na trawniku ma jedno ulubione miejsce do kopania
Rabata w rogu fajnie prezentuje się, taka duża i zadbana, ładnie wszystko okryłaś korą, a i sąsiedzi z okna mają latem piękny widok gratis
Zamówiłaś clematisy, a ja dzisiaj widziałam w B. kilka odmian, chyba jutro skoczę i kupię ze dwie sadzonki, zwłaszcza za tak małe pieniądze, no i w jednym sklepie znalazłam jeszcze jedną cudną roślinę, ale więcej jak ją kupię może...
Słońca i ciepła

Rabata w rogu fajnie prezentuje się, taka duża i zadbana, ładnie wszystko okryłaś korą, a i sąsiedzi z okna mają latem piękny widok gratis

Zamówiłaś clematisy, a ja dzisiaj widziałam w B. kilka odmian, chyba jutro skoczę i kupię ze dwie sadzonki, zwłaszcza za tak małe pieniądze, no i w jednym sklepie znalazłam jeszcze jedną cudną roślinę, ale więcej jak ją kupię może...

Słońca i ciepła

Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
Dorotko różyce rzeczywiście już wiosnę poczuły
Rabata narożna super się prezentuje, będzie świetny widok gdy bylinki podrosną a różyce zakwitną
No i sąsiedzi powinni być Ci wdzięczni za takie widoki za oknem!
Orliki rozrośnięte, a lilia to jakiś przodownik. Moje dopiero co wystawiają noski z ziemii, mam nadzieję, że już nie będzie przymrozków, które mogłyby im zaszkodzić.
Gdzie posadzisz powojniki??
Szkodnik przecudny!!

Rabata narożna super się prezentuje, będzie świetny widok gdy bylinki podrosną a różyce zakwitną

Orliki rozrośnięte, a lilia to jakiś przodownik. Moje dopiero co wystawiają noski z ziemii, mam nadzieję, że już nie będzie przymrozków, które mogłyby im zaszkodzić.
Gdzie posadzisz powojniki??
Szkodnik przecudny!!
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Pięknie u Ciebie, a róż się chyba nie doczekam
pies--cudny, a jak poważnie pozuje 

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Witaj Dorotko
Muszę ci przyznać, że u mnie pogoda podobna do tej twojej. Niby słońce wychodzi, a z drugiej strony już podchodzą ciemne chmury, z których podsypuje śniegiem i deszczem. Róże mam na podobnym etapie, już widać pierwsze listeczki, już pokazują nowe odrosty od korzenia.. teraz tylko czekać na kwiaty 

- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Ach pogody lepiej nie komentować
Ale rośnie wszystko !
Mi mają w przyszłym tyg. przyjechać , jednak Alexandra of kent przyjedzie
. Poza tym obkupiłem się w lilie i kiedy ja to posadze ? brr... mam teraz wolne do pt. bo 3 kl. piszą testy
Rabata tak uroczo wygląda
. Mnie za przeproszeniem slak trafia bo ciągle mi te kury rozgrzbują tą korę i mam dosyć !
Specjalnie dałem kamyki żeby nie grzebały a ty tak ładnie masz z korą i musze się wstrzymać 

Ale rośnie wszystko !

-
- 100p
- Od: 5 mar 2015, o 18:14
Dorotko, tych znajomych spotykam sporadycznie.
Nie znam się kompletnie na nawodnieniu, zresztą kiedy z nimi rozmawiałam na temat ogrodu nie za bardzo się tym interesowałam. W każdym razie mają nawodnienie całej działki łącznie z trawnikiem zrobione przez profesjonalną firmę parę lat temu, wkopane w ziemię. W zeszłym roku wpadli na pomysł i wpuścili w te węże na próbę nawóz (nie pytałam jaki, ale oni raczej z takich, którzy naturalnego nie preferują). Sprawdziło się im to bodajże dwa czy trzy razy.
Nie wiem, w jaki sposób wpuszczali nawóz, nie pytałam, zwłaszcza, że nie wiem, jak wygląda technologia budowy takiego nawodnienia.
Pewnie nie bardzo pomogłam, jeśli zdarzy mi się z nimi spotkać, dopytam, ponieważ samej mnie to obecnie interesuje.
Nie znam się kompletnie na nawodnieniu, zresztą kiedy z nimi rozmawiałam na temat ogrodu nie za bardzo się tym interesowałam. W każdym razie mają nawodnienie całej działki łącznie z trawnikiem zrobione przez profesjonalną firmę parę lat temu, wkopane w ziemię. W zeszłym roku wpadli na pomysł i wpuścili w te węże na próbę nawóz (nie pytałam jaki, ale oni raczej z takich, którzy naturalnego nie preferują). Sprawdziło się im to bodajże dwa czy trzy razy.
Nie wiem, w jaki sposób wpuszczali nawóz, nie pytałam, zwłaszcza, że nie wiem, jak wygląda technologia budowy takiego nawodnienia.
Pewnie nie bardzo pomogłam, jeśli zdarzy mi się z nimi spotkać, dopytam, ponieważ samej mnie to obecnie interesuje.
Pozdrawiam :) Marzena
"Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest...."
"Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest...."
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Dorotko
, trochę szukałam w internecie i doczytałam , ze potrzebny jest specjalny dozownik, który pozwala ustawić odpowiednią porcję nawozu, pobieranego z zewnętrznego pojemnika.
Trochę to wygląda skomplikowanie. No bo jak to zrobić, żeby rozpuszczony nawóz w wodzie nie osiadał na dnie ?
Sam dozownik jest wstawiany w gdzieś chyba w system nawadniania i przepływająca woda powoduje uruchomienie dozowania w ustalonej dawce. Jednak jak to u mnie rozwiązać, nie mam pojęcia.
Przydałby się jakiś fachowiec.

Trochę to wygląda skomplikowanie. No bo jak to zrobić, żeby rozpuszczony nawóz w wodzie nie osiadał na dnie ?
Sam dozownik jest wstawiany w gdzieś chyba w system nawadniania i przepływająca woda powoduje uruchomienie dozowania w ustalonej dawce. Jednak jak to u mnie rozwiązać, nie mam pojęcia.
Przydałby się jakiś fachowiec.

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Dorotko, ja też uważam że emitery to zbędny wydatek. Rozłożyłam w weekend część linii i też nie mam emiterów. Ale wkurzyłam się, bo okazało się że złączki trzeba zaizolować taśmą bo przepuszczają. Trochę są za krótkie te takie dziubki. Sprzedawca powiedział że to w swoim zakresie trzeba sobie uszczelniać
. Brakło mi szpilek i nie mogłam rozłożyć całego nawadniania. Ale przy okazji dokupiłam kolejne 20 metrów.
Piękne masz listeczki na różach, wiele bym dała żeby moje były tak ładne. Powojnik pięknie poszedł w górę, mówiłam że nie ma się czym martwić
.

Piękne masz listeczki na różach, wiele bym dała żeby moje były tak ładne. Powojnik pięknie poszedł w górę, mówiłam że nie ma się czym martwić