Róże u Doroty...2015

Zablokowany
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Róże u Doroty...2015

Post »

Piesio cudny. A mam pytanie czy pod korą na rabat ce masz gołą ziemię czy wyścielałaś czymś?

-- 19 kwi 2015, o 19:41 --

Piesio cudny. A mam pytanie czy pod korą na rabat ce masz gołą ziemię czy wyścielałaś czymś?
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Rozano pod korą jest goła ziemia, no i teraz linia kroplująca :)
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

A chwasty nie przerastają?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Dorotko - no ja to podziwu pełna jestem dla Ciebie i Twoich róż , ileż Ty w to pracy i serca wkładasz ;:180 a i inne kolorki widzę u Ciebie , powiedz stosujesz już jakieś zabiegi na swoich różycach , wzmacniasz , nawozisz , opryskujesz ? ;:196 i kochana moja - wszystkie się przyjęły ;:196 , wszystkie pokazuję listeczki :tan A psiucha do zagłaskania ;:167
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19

Post »

dorotka350 pisze:...Zochy dane z ;:167 więc i rosną pięknie. Ta w donicy zupełnie nie odczuła tych pięciu dni w trudnych warunkach. Już bym chciała zobaczyć jej kwiaty na 'żywo'. Jestem taka ciekawa tej ślicznotki ;:65 ;:196
Mam nadzieje , ze Cie nie zawiedzie ;:108 , ona jest bardzo niestabilna roza , ale i tak ja ;:167 . Moja , po brutalnym cieciu juz stroi fochy... ;:oj , na jednej galazce wypuszcza gigantyczne liscie , a inne... , stoja prawie w miejscu... ;:24 .
;:100
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36

Post »

Podobno piekny ogród to sztuka odejmowania, a ja po wizytach w Twoim ogrodzie nie mogę przestać dodawać. Teraz mnie naszło na orliki. Właśnie zaczęłam kombinować gdzie je wsadzić.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Lilia - ale fajnie, w takim razie wychodzi na to, że będę miała ich kilka ;:138
Właśnie przeglądałam moje pienne róże, które jeszcze czekają na balkonie, do ogrodu trafią jak już wykopię tulipany i jakież było moje zdziwienie - jenda róża ma już 2 pąki kwiatowe :tan
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Dorotko, wytargaj za uszy Szkodnika, git minę zrobił ;:173 Moja Solka ostatnio mi hostę podkopała, gdzieś jeszcze dziurę wyryła, a jeszcze na trawniku ma jedno ulubione miejsce do kopania :wink:

Rabata w rogu fajnie prezentuje się, taka duża i zadbana, ładnie wszystko okryłaś korą, a i sąsiedzi z okna mają latem piękny widok gratis :wink:
Zamówiłaś clematisy, a ja dzisiaj widziałam w B. kilka odmian, chyba jutro skoczę i kupię ze dwie sadzonki, zwłaszcza za tak małe pieniądze, no i w jednym sklepie znalazłam jeszcze jedną cudną roślinę, ale więcej jak ją kupię może... ;:306

Słońca i ciepła ;:3
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Dorotko różyce rzeczywiście już wiosnę poczuły ;:215
Rabata narożna super się prezentuje, będzie świetny widok gdy bylinki podrosną a różyce zakwitną ;:333 No i sąsiedzi powinni być Ci wdzięczni za takie widoki za oknem!
Orliki rozrośnięte, a lilia to jakiś przodownik. Moje dopiero co wystawiają noski z ziemii, mam nadzieję, że już nie będzie przymrozków, które mogłyby im zaszkodzić.
Gdzie posadzisz powojniki??
Szkodnik przecudny!!
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Pięknie u Ciebie, a róż się chyba nie doczekam :? pies--cudny, a jak poważnie pozuje ;:306
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Witaj Dorotko ;:196 Muszę ci przyznać, że u mnie pogoda podobna do tej twojej. Niby słońce wychodzi, a z drugiej strony już podchodzą ciemne chmury, z których podsypuje śniegiem i deszczem. Róże mam na podobnym etapie, już widać pierwsze listeczki, już pokazują nowe odrosty od korzenia.. teraz tylko czekać na kwiaty ;:65
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Ach pogody lepiej nie komentować ;:124
Ale rośnie wszystko ! ;:108 Mi mają w przyszłym tyg. przyjechać , jednak Alexandra of kent przyjedzie :D . Poza tym obkupiłem się w lilie i kiedy ja to posadze ? brr... mam teraz wolne do pt. bo 3 kl. piszą testy :uszy Rabata tak uroczo wygląda ;:167 . Mnie za przeproszeniem slak trafia bo ciągle mi te kury rozgrzbują tą korę i mam dosyć ! ;:145 Specjalnie dałem kamyki żeby nie grzebały a ty tak ładnie masz z korą i musze się wstrzymać ;:130
marzusia
100p
100p
Od: 5 mar 2015, o 18:14

Post »

Dorotko, tych znajomych spotykam sporadycznie.
Nie znam się kompletnie na nawodnieniu, zresztą kiedy z nimi rozmawiałam na temat ogrodu nie za bardzo się tym interesowałam. W każdym razie mają nawodnienie całej działki łącznie z trawnikiem zrobione przez profesjonalną firmę parę lat temu, wkopane w ziemię. W zeszłym roku wpadli na pomysł i wpuścili w te węże na próbę nawóz (nie pytałam jaki, ale oni raczej z takich, którzy naturalnego nie preferują). Sprawdziło się im to bodajże dwa czy trzy razy.
Nie wiem, w jaki sposób wpuszczali nawóz, nie pytałam, zwłaszcza, że nie wiem, jak wygląda technologia budowy takiego nawodnienia.

Pewnie nie bardzo pomogłam, jeśli zdarzy mi się z nimi spotkać, dopytam, ponieważ samej mnie to obecnie interesuje.
Pozdrawiam :) Marzena

"Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest...."
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Dorotko :wink: , trochę szukałam w internecie i doczytałam , ze potrzebny jest specjalny dozownik, który pozwala ustawić odpowiednią porcję nawozu, pobieranego z zewnętrznego pojemnika.
Trochę to wygląda skomplikowanie. No bo jak to zrobić, żeby rozpuszczony nawóz w wodzie nie osiadał na dnie ?
Sam dozownik jest wstawiany w gdzieś chyba w system nawadniania i przepływająca woda powoduje uruchomienie dozowania w ustalonej dawce. Jednak jak to u mnie rozwiązać, nie mam pojęcia.
Przydałby się jakiś fachowiec. ;:170
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Dorotko, ja też uważam że emitery to zbędny wydatek. Rozłożyłam w weekend część linii i też nie mam emiterów. Ale wkurzyłam się, bo okazało się że złączki trzeba zaizolować taśmą bo przepuszczają. Trochę są za krótkie te takie dziubki. Sprzedawca powiedział że to w swoim zakresie trzeba sobie uszczelniać :evil: . Brakło mi szpilek i nie mogłam rozłożyć całego nawadniania. Ale przy okazji dokupiłam kolejne 20 metrów.
Piękne masz listeczki na różach, wiele bym dała żeby moje były tak ładne. Powojnik pięknie poszedł w górę, mówiłam że nie ma się czym martwić :).
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”