Ponad 1/2 h rano i wieczorem 36 skrzynek -transporterek( i większych) z domu do tunelu i na odwrót
  Ponad 1/2 h rano i wieczorem 36 skrzynek -transporterek( i większych) z domu do tunelu i na odwrót  Patrzę na prognozę długoterminową  i widzę,że to jeszcze potrwa.
   Patrzę na prognozę długoterminową  i widzę,że to jeszcze potrwa. 

Ponad 1/2 h rano i wieczorem 36 skrzynek -transporterek( i większych) z domu do tunelu i na odwrót
  Ponad 1/2 h rano i wieczorem 36 skrzynek -transporterek( i większych) z domu do tunelu i na odwrót  Patrzę na prognozę długoterminową  i widzę,że to jeszcze potrwa.
   Patrzę na prognozę długoterminową  i widzę,że to jeszcze potrwa. 

Jaką w tym tygodniu miałaś temperaturę na zewnątrz w cieniu i na słońcu w dzień, jaką miałaś w nocy.krynka pisze:Jak temperatura nocą spada poniżej 7 st zabieram rozsadę na noc do domu. W tunelu zostają tylko sałaty,pory i selery przykryte włókniną . Mam niezłą gimnastykę ostatnioPonad 1/2 h rano i wieczorem 36 skrzynek -transporterek( i większych) z domu do tunelu i na odwrót
Patrzę na prognozę długoterminową i widzę,że to jeszcze potrwa.

Ja też tak biegam z moimi pomidorami- coś 10 skrzynek tego mam, a ich liczba ciągle się zwiększa jak tylko kolejne przesadzam do większych doniczek-niezła gimnastykakrynka pisze:Gdy temperatura nocą spada poniżej 7 st zabieram rozsadę na noc do domu. W tunelu zostają tylko sałaty,pory i selery przykryte włókniną . Mam niezłą gimnastykę ostatnioPonad 1/2 h rano i wieczorem 36 skrzynek -transporterek( i większych) z domu do tunelu i na odwrót
Patrzę na prognozę długoterminową i widzę,że to jeszcze potrwa.
 Na szczęście nie biegam daleko bo z pokoju przez korytarz na taras dachowy- tam mam mały namiocik foliowy rozbity.
  Na szczęście nie biegam daleko bo z pokoju przez korytarz na taras dachowy- tam mam mały namiocik foliowy rozbity.

przeżyją przymrozki.
  przeżyją przymrozki.http://www.rosliny-nasiona.pl/pl/articl ... wa-groszekWykiełkowany groszek dobrze znosi przymrozki do -6°C
http://www.ho.haslo.pl/article.php?id=866Bób należy do roślin wytrzymałych na chłody ? znosi przymrozki do ?4°C, a krótkotrwałe spadki temperatury nawet do ?7°C, zwłaszcza jeśli jest osłonięty, na przykład, włókniną polipropylenową.

ten rok jest moim drugim w robieniu rozsady pomidora. W ubiegłym nie miałem większych problemów z sadzonkami pomidora, były ładne. Natomiast w tym to jakaś masakra co ja wyczyniam
 ten rok jest moim drugim w robieniu rozsady pomidora. W ubiegłym nie miałem większych problemów z sadzonkami pomidora, były ładne. Natomiast w tym to jakaś masakra co ja wyczyniam  

Na dzień dzisiejszy większość wypuściła nowe liście i podrosła:
 Na dzień dzisiejszy większość wypuściła nowe liście i podrosła: