Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejna wiosna w wiejskim ogrodzie cz. 24

Post »

Warzywa w skrzyniach wyglądają schludnie i zaczyna mi się ten układ coraz bardziej podobać. Pomyślę nad tym.
Ucieszyłam się jak się dowiedziałam że bliski znajomy kupił glebogryzarkę spalinową. Już mnie uprzedził, że kiedy tylko będę chciała...A ja się zastanawiam, bo jak ona ta maszyna przeryje mi cały mój warzywnik,,,,to co ja zrobię ze złymi emocjami? Zawsze mi skopanie widłami pomagało na nerwy. I chyba tak zostawię. :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aga to Ty się kładź i wygrzewaj, bo będę miała Ciebie na sumieniu. Zdrowia Ci życzę ;:168 , a ja bez deszczu wytrzymam ;:oj

Lucynko Aga czaruje dla dla mnie deszcz, bo sucho mam jak fix ;:oj ale się biedna rozchorowała ;:145

Małgosiu masz jeszcze czas na takie udogodnienia, ja już starsza pani to muszę sobie pomagać maszynerią ;:306
Zrobiłam te odeskowania, bo powiedziałaś żeby warzywnik odgrodzić płotkiem. Nie bardzo miałam jak wykonać płotek i zrobiłam tak, na jesień mogę przekopać w granicach desek albo wyjąć deski i przejechać glebogryzarką a na wiosnę powtórzyć układ desek ;:333 Sie zobaczy :lol:
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

Bardzo podobają mi się te skrzynkowe grządki ;:215 Szkoda,że u mnie deski to deficytowy towar,bo chętnie bym coś takiego u siebie zrobiła.
Muszę męża pomęczyć,to choć może grządkę dzieci tak byśmy wykończyli.

Glebogryzarka fajna rzecz ;:333 Jeszcze się takiej nie dorobiłam,za to dziś mąż kupił stary konny pług dwuskibowy i brony :lol:
Dzięki temu warzywnik powiększył się bez udziału moich rąk ;:138
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Wszystkie te zapowiedzi pogodowe co chwilkę się zmieniają .U nas trochę poprószyło ,ale jakby kot napłakał .Ciekawe czy czary coś pomogą Marysiu na braki opadów.U nas zimno nocą na pewno będzie 1*
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Amelko a może niedaleko masz tartak i za niewielkie pieniądze można nabyć takie krawędziaki ? Marta Koziorożec takimi wytycza swoje grządki i sprawdzają się. Chociaż Ty jesteś pracowita dziewczynka i wyplewisz chwasty i grządki będą wzorcowe ;:196 Ja musiałam sobie zafundować glebogryzarkę...po prostu musiałam i nie będę pisać dlaczego :oops:

Jadziu wszystko jedno deszczu potrzebuję, bo posiałam jarzynki :?
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu ja też podziwiam Twoje warzywne grządki obłożone deskami - super to wygląda ;:333 muszę i ja o czymś takim pomyśleć
Glebogryzarka pożyteczna maszyna , ziemię spulchni to wtedy można siać - czytam że już co nieco posiałaś ;:63
I ja czekam na deszcz a tu jak na lekarstwo - trochę gradu posypało i tyle :( Zimno straszne :(
Marysiu zdrówka i ciepełka życzę ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Marysiu ;:196 Zimne pory roku nam się szykują i krótkie gorące lata ,ale może nie będzie tak źle i kiedyś wszystko do normy wróci .
Zdrówka i miłej niedzieli Ci życzę ;:3
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu masz rację "muskam" co się da, każdą wolną chwilkę wykorzystuję jak jest pogoda to siedzę w ogrodzie, a jak jest nieciekawie spędzam czas w garażu wśród doniczek.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Marysiu co ty robisz z narcyzami zonkilami ? Kwitną czy zrywasz :wink:
A czemu prymulka miała by nie kwitnąć ? :(
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

plocczanka pisze:Marysiu - wiesz może, co ta Wiedźma warzy w swoim czarnym kotle?
A może Aga [ Jaga? ] podpowie ...
Jeśli ma to być ciepełko - zgoda, niech przyrządza, a jeżeli co gorsze ... - wara od gara ! ;:15
Wszystko co najlepsze dla ogrodu, ciepły letni deszcz :D
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Marysiu, dziękuję... ;:196
Zimno się u mnie zrobiło, zaległości w ogrodzie też się narobiło, ale powoli będę uzupełniać...
Prymulki mi zakwitły, te zwykłe i te pełne, z czego się cieszę, choć niewiele czasu spędzam w ogrodzie, z okna je wykukałam... :wink:
A Twoje Buki rosną jak szalone... :uszy
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Dzisiaj jak na razie świeci słonko i mamy błękitne niebo ,ale nosa jeszcze nie wyściubiłam z chatki.Trza by się przejść obadać co tam znów zakwitło nowego lecz baterie się ładują Marysiu ;:3
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Marysiu witaj w tą zimną niedzielę. :wit
W taką pogodę tylko domowo można świętować. U mnie deszczu na zmiłowanie potrzeba, a nawet deszczu ze śniegiem, gdyż młode warzywka wschodzą, a taka susza okrutna, że siewki pozasychają. Moje miodunki odmianowe jeszcze w pąkach, tylko ćma kwitnie. :D
Miłej niedzieli. ;:196
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51

Post »

U nas też sucho :roll: A glebogryzarka to super urządzenie! Na Twoim szaliczku, Marysiu, taka spalinowa się sprawdza, na naszym areale to już traktorkowa potrzebna, ale robotę robi taką samą. Grządki w skrzynkach to super sprawa, też planujemy, ale to już w przyszłym roku, bo materiał jest, ale czasu nie wystarczyło na zrobienie. Więc u nas tym razem jeszcze tradycyjnie. Kwitnienia masz cudne!
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam niedzielnie!
Było słońce, jest zimno, wróciła ciepła kurtka i czapka...dobrze, że nie zimowe buty Obrazek

Tereniu w nowym ogrodzie chyba bokiem mogłabyś ustawić takie grządki skrzynkowe o powinny się sprawdzić ;:333 U kogo czytam każdy woła o deszcz ;:303 Teraz ciepły deszczyk zdziałałby cuda ;:3
Pozdrawiam cieplutko Obrazek

Alu musimy przyjąć z pokorą co dostaniemy, nie ma innego wyjścia. Jednak przyroda jakoś sobie radzi :D
I Tobie życzę wspaniałej niedzieli Obrazek

Dorotko widzisz jak ja Cię znam ;:168 Ja się trochę boję tego zimna, jakiś uraz minionych miesięcy został. Oczywiście w miarę możliwości i grządki i tunelowe rozsady obrabiam Obrazek

Mati żonkile kwitną ! od czasu do czasu zrywam do wazonika albo dla kogoś, a tak to zdobią ogród, a jest ich wszędzie sporo ;:333
Prymulka nie zakwitnie jak się nie przyjmie ;:222

Ago-czarownico jak się czujesz? minęła gorączka ;:168 ;:168

Dorotko wspólnymi siłami z M nadrobisz jak będzie odpowiedni czas Obrazek , a do ogrodu wyjdź od czasu do czasu choćby nawet dla higieny ;:172
Jak się cieszę, że buki rosną bo nawet ciekawa byłam, ale widać dobrze im u Ciebie ;:333

Jadziu ja chodzę parę razy dziennie...nie usiedzę ;:185 Było słońce i niebo niebieskie, a teraz szaroburo ale do wieczora może jeszcze być różnie Obrazek U Ciebie pewnie tak samo ;:173

Tereniu witaj :wit u mnie jest tak sucho, że nic na pewno nie wykiełkuje. Jutro jedziemy po kółko do wózka, uruchamiam węża i hajda w pole wodę lać :shock: Inaczej wszystko psu na budę ;:223

Aniu Wasz traktorek nawet lepszy do tych celów, ale może i mój M sobie wreszcie sprawi upragnione cudo :lol:
Skrzynki polecam, bo niektóre warzywa wreszcie mi rosną, a rok temu jak posiałam w polu i w skrzyniach to miałam porównanie ;:333 Niestety podlewać trzeba i tu i tu ;:131 Dobrze, że coś kwitnie bo inaczej nie zauważylibyśmy wiosny Obrazek

Miłej Niedzieli ;:4
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”