Zakątek na Debowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątek na Debowym

Post »

Piękne tulipanki. Chyba mam takie w przydomowym ogródku, ale przetrzebione przez nornice - nie ma, jak u Ciebie, efektu WoW ;:oj . Hiacynty śliczne, dużo odcieni które lubię. I znowu: przy domu mi przekwitają, a na działce rozkwitają. Na jedno to dobrze - przedłużony sezon wiosenny.
Twój powojniczek, to dopiero robi wrażenie tymi pąkami. Coś kojarzę fioletowy, ale czy to ten?
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu ;:196 robisz wspaniałe zdjęcia swoim roślinom i owadom. ;:oj ;:138 ;:138 ;:138
Takie puchate sasanki i do tego te trzmiele. ;:oj
I widać wyraźnie, że w Twoim regionie jest znacznie cieplej.
U mnie wszystko dopiero raczkuje. Ale i tak się cieszę, bo to i tak wszystko pojawia się wcześniej niż zwykle.
:wit
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fantastyczne hiacynty!!!! Piękne kolorki!
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wspaniałe początki wiosny! Jak ja lubię takie widoki ;:167
Awatar użytkownika
MoniaK
200p
200p
Od: 25 cze 2013, o 13:09

Post »

Ana tak to ładnie pokazałaś na zdjęciach, jakby był co najmniej środek lata a nie początek wiosny ;:63. A hiacynty uwielbiam a szczególnie ich zapach.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Z ta wiosną to naprawdę dziwnie, Raz ciepło, raz chłodno.Wczoraj ciepła noc, dziś zimna.Z balkonu pozabierałam roślinki co hartowały się ,Kupiłam nowego powojnika Nelly Moser , Czyli 20 do kolekcji już powojnik ;:167

Marzenko77 Wiosna to zawsze cudny okres, z dnia na dzień coraz bardziej się wszystko zieleni.?Drzewa zaczynają kwitnąć, kwiaty też.Cudnie, chociaż jeszcze nie za ciepło :wink:
Truskawek tez mam kilka krzaczków.Myślałam,ze może je przykryć agrowłókniną ?? O fajnie,że masz fiolę, wszystko tam rośnie szybciej i ładnie.
To już fajną i Ty masz wiosnę, sporo kwiatów kwitnie.Moje tulipany dopiero się rozkręcają.a będzie ich sporo.
Ja prymulek mam 4 kolorki, albo 5.Tez nie za dużo. W ubiegłym roku kupiłam żółtą i niebieską i wcale ich nie ma,Przepadły :twisted:
aneczka1979-Aniu Witaj, lepiej późno niż wcale.Już chyba wiesz,że ja i roślinki lubię i owady :wink: To co mam juz na działce to cieszy bardzo.Ale jeszcze nie wszystko jest zrobione, tak jak mam to w planach. :cry: Ale kiedyś tam doczekam się może pełnej realizacji tych planów :wink:

kropelka-Mariolu Witaj.!!Ja tez jestem zarobiona praca , działką. mało wolnego czasu, a raczej go brak.ale to dobrze, nie ma czasu na głupoty :wink:
Dziękuję za miłe słowa ;:196

Kasiula17 Witaj no tak , wszyscy nie próżnujemy.Ty przesadzasz ja też, bo coś mi tak pasowało.Ja jeszcze nie wszystko wyplewiłam.to jesteś zuch.Mi brak czasu na wszystko :roll:
A ten clemek z paczkami to Maidwell Hall.pierwszy raz będzie kwitł w ogrodzie :wink:

marpa-Maryniu Czyli chciejstwa, dokupywanie roślin, to nałóg, z którego się nigdy nie wyleczymy. ;:7 Ale wolę mieś taki nałóg niż inny ;:306

Annes 77-Anuś ;ASK_anulla-Anulka Dokładnie tak nie mielibyśmy żadnej satysfakcji z naszych ogrodów,żeby nie nasza praca.A ile kalorii spalamy, prawda??
A na siatce się wije powojnik Maidwell Hall.pierwszy raz będzie kwitł w moim ogrodzie( to nie ten fioletowy) ;:138 Jeszcze jednego ma atrgene, różowego :wink: Ja też zauważyłam w mieście cieplej , szybciej, a na działce nam ze dwa dni później kwitnące roślinki i drzewa.

Ignis05-Krysiu Może i szybciej ta wiosna u mnie jest .Ale inni na południu, czy zachodzie maja jeszcze szybciej. A ja nie mam czasu,żeby się przyjrzeć i pozaglądać wszędzie :roll:
puchate sasanki , to efektowne roślinki i ładne
Annar13-Aniu; smolka Witacie dziewczyny ;:196 Wiosna jest piękna, tylko jeszcze bardziej ciepła powinna być, prawda?
Hiacynty nie tylko ładnie wyglądają ale i cudnie pachną. Uwielbiam ten zapach, tak jak i bzu, tuberozy,lilii orientalnych ;:167
MoniaK Witaj!!To wiosna wiosna,I ona jeszcze się rozkręca i bardzie piękniej.U wszystkich ;:173

Piwonia drzewiasta wypuszcza listka coraz bardziej
Obrazek
Magnolia Ann też się rozkręca,ale pomału bo cosik zimno :roll:
Obrazek
Obrazek

Anemonki też zaczynają kwinienia
ObrazekObrazek
Narcyzki się rozkręcają
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Barwinki
ObrazekObrazek
I niektórym hostkom śpieszno , a inne jeszcze śpią :cry:
Obrazek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

U mnie dziś w okolicy zera, zimno jak diabli, no ale roślinki dzielnie kwitną :) Masz rację, przy nadmiarze obowiązków, człowiek nie ma czasu na rozpamiętywanie, myślenie o tym czy tamtym. Po prostu -działa z automatu i przynajmniej się nie zamartwia :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Kontakt:

Post »

Ja truskawek nie okrywam muszą sobie poradzić .U mnie już żurawka pąki kwiatowe ma(w wątku zdjęcie)i czosnek różowy też już ładnie pnie się z pędem kwiatowym.Korona cesarska lada dzień zakwitnie.na razie nie pojawiają się liatrie (tylko jedna biała wypuściła kiełki)poczekam z tydzień jak nic nie wyjdzie to kupię nowe.Jakoś nie umiem ogarnąć rabat bo muszę mieć miejsce na jednoroczne . :D
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu mamy podobny klimat, a u Ciebie dużo więcej kwitnących i hosty już na wierzchu. ;:oj Powojniki już chcą kwitnąć. :shock: Mamy szczęście, że ogrody sprawiają nam tyle radości. Nawet jak kręgosłup boli, to satysfakcja z ładnej rabaty wszystko rekompensuje. Też siedzę w domu i patrzę w okno. Jest wyjątkowo zimno. ;:222
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Aniu co to za odmiana powojnika. Uwielbiam hosty wczesną wiosną, tak pięknie liście przez całkowitym rozłożeniem się prezentują.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Aniu, i ja wreszcie do Ciebie dotarłam, pięknie kolorowo w Twoim ogrodzie, ależ te anemonki się wyrwały, z tą pracą w ogrodzie, to już tak mamy, jakoś nie umiem sobie wyobrazić siebie siedzącą przez pół dnia na leżaku, masakra, uwielbiam "rycie w ziemi" i patrzeć jak to wszystko pięknie rośnie i kwitnie, dając ogromną satysfakcję ;:108
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Jaki powojnik ma takie spore pączki?? ;:oj ;:oj
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ależ wczoraj dziwna pogoda była ;:192
Słońce się przedziera,Zaświeci trochę,ożywi.Potem chmury,Zasmuci się ziemia. Ochłodzi.Deszcze, nawet śnieżek popada.Potem znów słonce wyjdzie, zaświeci i tak w kółko kilkanaście razy w ciągu dnia.Czy dzisiaj tak samo będzie, bo podobnie już to wygląda :)
Wczoraj miałam zamocować nowe podpory do powojników, bo kupiłam.Ale za zimo i mokrawo było.I już mi się nie chciało ;:219
Hmm, ja mam takie clemki:
1. ten co ma juz pączki - to Maidwell Hall- nowy od lata,jeszcze nie kwitł u mnie
2.Marhham s Pink - nowy od lata- jw.
3.Arabella-
4.Jackmani polecam ten długo i ładnie kwitnie- 5.Vilde de Lyon - u mnie na południowej jest
6.Summer Love- drobniejszy tez ładnie i długo kwitnie i ładnie pachnie
7.Kaiser- cudny pełny, cudo różowe
8.Allanah
9.Jan Paweł II- duże białe kwiaty- polecam .
10.Pillu- też ładny -
11.Julka- bardzo ładna- polecam
12.Innocent Blush - z ubiegłego roku jeszcze u mnie nie kwitł- na południowej jest
13.Etoile Vilolet Vilette-
14. Vyvyan Pennell - piekny pełny, dwu-trzy kolorowy-
15.President
16. powojnik 'Rosy O'Grady'
17 , kupiony NN -z przeceny
18.NN
19. górski biały, drobny -
20.Bill Mac Kenzie - żółty
21.Nelly Moser- nowy kupiiony ;:138

Kupiłam następny powojnik Nelly Moser- to już 21 do kolekcji ogrodu. ;:167
Obrazek
Nawet ma pączki.ale posadzę go dopiero po ogrodnikach może .Na razie jest na balkonie.
Obrazek

kropelka-Mariolu; ilona2715 Witajcie !!
U mnie też dziwna pogoda, zimnica.Wczoraj na przemian było 6 stopni jak słońce.Jak śnieżek padał do 2.Jak słońce wyszło deko cieplej i od razu owadziki były.Stęsknione roślin, albo takie głodne :D Ogrody dostarczają nam i ruchu i duzo zajęcia.Satysfakcji i z naszych prac i roślinek , które tak kochamy ;:97
Marzenko77 to truskawki zostawię jakie są..Ja jeszcze wszystkiemu się nie przyjrzałam czy wyszło z ziemi.ale chyba nie,Także spokojnie, ciepło się zrobiło to i reszta ruszy.Jeżówki niektóre dopiero wychodzą z ziemi.Latrie też ;:108

Obrazek
W kroplach deszczu mój domek :D
Obrazek

cyma2704-Soniu ;korzo_m-Dorotko kwitnących niskich na razie jest trochę ale ciągle przybywa.Ten clemek co ma już pączki - to Maidwell Hall- nowy od lata,jeszcze nie kwitł u mnie.
U mnie tez dalej zimno.BR!

PEPSI-Małosiu To clemek to Maidwell Hall ma juz pączki i Marhham s Pink tez juz ma. :D
Tulipankowo jeszcze się rozkręca
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A to ta lilia co teraz ma ciemne listki .Potem tak będzie- ładna prawda??

Obrazek
I kwitnące teraz bratki :wink:
Obrazek
Miłej niedzieli :) ;:3 życzę
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu ale uzbierałaś powojników ;:333 kaiser w zeszłym roku padł mi na uwiąd,potem odbił ponownie i zakwitł jednym,malutkim kwiatem.
Rośnie u mnie na balkonie,ładnie przezimował,teraz puszcza zielone,zobaczymy co z niego wyrośnie.
Tulipanki potrzebują słońca,moje chyba też jeszcze zamknięte,nie wiem co z nimi,bo już 3 dni nie byłam i nie wiem co się tam dzieje ;:224
Lilia bardzo ciekawa,ognisty ma kolorek :uszy

Pozdrawiam miło

Ania
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Aniu, z dużym opóźnieniem ale i ja melduję się na Twojej pięknej działce :wit