Pod dębowym okapem - róże, trawy i hortensje. 15
- Iga51
- 200p
- Od: 27 paź 2013, o 20:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pod dębowym okapem - róże i hortensje. cz. 15
Witaj Wandziu. Nie było mnie bardzo, bardzo długo, ale z przyjemnością pospacerowałam po Twoim cudownym wiosennym ogrodzie. Chętnie znowu będę częstym gościem u Ciebie. Muszę nacieszyć oczy tymi wspaniałościami.
Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie.
Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie.
Pozdrawiam. Iga
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18

Przybiegłam jak tylko zobaczyłam, że otworzyłaś nowy wątek

Ogrodowe zdjęcia jak zwykle czarują swoim niepowtarzalnym klimatem i tajemniczością.
Wszystkie cebulowe śliczne. U mnie nie kwitną jeszcze ani narcyzy, ani tulipany...no cóż, muszę jeszcze poczekać. Za to z wielką przyjemnością popatrzę na Twoje

- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W iście wiosennej odsłonie wpisuję się i ja
kocham wszystkie kwitnące ale cebulowe zajmują szczególne miejsce w moim

kocham wszystkie kwitnące ale cebulowe zajmują szczególne miejsce w moim

- bejka1970
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Wando zimą kompletując pierwsze różane zamówienie po cichutku przeglądałam poprzedni wątek z ciekawymi opisami poszczególnych odmian i z twoimi cennymi uwagami
Wpisuję się żeby już na bieżąco podziwiać twoje królewny 

Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Wandziu, co robisz z żonkilami, które nie kwitną w następnym roku
Zostawiasz cebule na szczypiorek
, czy wykopujesz i wywalasz na kompost
Mam podobne doświadczenie z żonkilami, choć w tym roku te co miałam wywalić będą kwitły. Bądź tu mądry

Zostawiasz cebule na szczypiorek

Mam podobne doświadczenie z żonkilami, choć w tym roku te co miałam wywalić będą kwitły. Bądź tu mądry

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ewka17, zapraszam serdecznie. Ty chyba jesteś u mnie po raz pierwszy, a więc witam Cię z otwartymi ramionami i liczę na następne wizyty.
Iga51, i ty Igo zdaje się pierwszy raz pojawiłaś się u mnie jawnie, prawda? Dziękuję bardzo za uroczy komplement. Nowy wątek i nowy gość, czyż to nie jest przyjemne?
Dorotko, ja myślałam, że to ja jestem opóźniona z cebulowymi i z zazdrością oglądałam je w innych "cieplejszych" wątkach. Widzę jednak, że ty jeszcze bardziej niecierpliwie czekasz na kwitnienia. Uwielbiam tę porę tulipanów i narcyzów. Coraz to inne kolory pojawiają się na rabatach, a ja jestem ich badzo ciekawa, bo kupiłam jesienią nowe odmiany.
Usa, cebulowe roślinki stanowią preludium do tego wszystkiego, co będzie się działo później, gdy świat wypełni się rozmaitymi barwami i zapachami.
bejka1970, z przyjemnością Cię przywitam za każdym razem, gdy tylko się u mnie pojawisz.
Mam nadzieję, że moje różane porady pozwoliły ci dokonać wyboru tych najzdrowszych i najpiękniejszych odmian. Ja nadal poszukuję informacji o cechach poszczególnych różyczek i koryguję powzięte wcześniej decyzje. Korzystam skwapliwie z doświadczeń różanych ekspertek i mam nadzieję, że kiedyś moja różanka będzie do zaakceptowania, a ja wyeliminuję z niej to, co mnie najbardziej denerwuje i martwi.
Nena, prawdę mówiąc Aniu ja dawno nie miałam narcyzów, te są pierwsze po wielu, wielu latach. Ale postąpię z nimi tak jak z tulipanami. Nie będę wykopywać, tylko ewentualnie będę dosadzać nowe. W ten sposób można mieć co roku mnóstwo kwiatuszków. A niektóre niespodzianie zakwitną powtórnie, tak jak u Ciebie

Cebulica rozsiała się ładnie pomiędzy trawami. Takie pojedyncze maleńkie punkciki.

Tulipany już się rozkręcają. Jako jedne z pierwszych pojawiły się białe Purissima. Zanim staną się rzeczywiście białe, startują od delikatnego koloru limonkowego. To elegancka czysta odmiana. Są u mnie drugi sezon i prawdę mówiąc, nie liczyłam, że znowu tak ładnie zakwitną.

Elegant Lady - także okazały się niezawodne, zakwitły znowu jak jeden mąż, a nawet wydaje mi się, że jest ich tym razem dwukrotnie więcej.

I znów narcyzy Ice King. Są takie jakby całe pierzaste. Z dnia na dzień pięknieją jeszcze bardziej, a ja im się co rusz przyglądam razem z moim obiektywem.

Iga51, i ty Igo zdaje się pierwszy raz pojawiłaś się u mnie jawnie, prawda? Dziękuję bardzo za uroczy komplement. Nowy wątek i nowy gość, czyż to nie jest przyjemne?
Dorotko, ja myślałam, że to ja jestem opóźniona z cebulowymi i z zazdrością oglądałam je w innych "cieplejszych" wątkach. Widzę jednak, że ty jeszcze bardziej niecierpliwie czekasz na kwitnienia. Uwielbiam tę porę tulipanów i narcyzów. Coraz to inne kolory pojawiają się na rabatach, a ja jestem ich badzo ciekawa, bo kupiłam jesienią nowe odmiany.
Usa, cebulowe roślinki stanowią preludium do tego wszystkiego, co będzie się działo później, gdy świat wypełni się rozmaitymi barwami i zapachami.
bejka1970, z przyjemnością Cię przywitam za każdym razem, gdy tylko się u mnie pojawisz.

Nena, prawdę mówiąc Aniu ja dawno nie miałam narcyzów, te są pierwsze po wielu, wielu latach. Ale postąpię z nimi tak jak z tulipanami. Nie będę wykopywać, tylko ewentualnie będę dosadzać nowe. W ten sposób można mieć co roku mnóstwo kwiatuszków. A niektóre niespodzianie zakwitną powtórnie, tak jak u Ciebie

Cebulica rozsiała się ładnie pomiędzy trawami. Takie pojedyncze maleńkie punkciki.

Tulipany już się rozkręcają. Jako jedne z pierwszych pojawiły się białe Purissima. Zanim staną się rzeczywiście białe, startują od delikatnego koloru limonkowego. To elegancka czysta odmiana. Są u mnie drugi sezon i prawdę mówiąc, nie liczyłam, że znowu tak ładnie zakwitną.

Elegant Lady - także okazały się niezawodne, zakwitły znowu jak jeden mąż, a nawet wydaje mi się, że jest ich tym razem dwukrotnie więcej.

I znów narcyzy Ice King. Są takie jakby całe pierzaste. Z dnia na dzień pięknieją jeszcze bardziej, a ja im się co rusz przyglądam razem z moim obiektywem.

- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie mogę wprost uwierzyć że wszystko już takie bujne
Cudowne miejsce.

Cudowne miejsce.
- katja
- 500p
- Od: 2 paź 2008, o 13:32
Niesamowita ta bujność
. Mam Elegant Lady, ale u mnie to najpóźniejszy tulipan
. Piękne te Twoje zdjęcia, takie wiosenne i optymistyczne.
Udanego weekendu

Udanego weekendu

Pozdrawiam
Kasia
Kasia
- Annar13
- 1000p
- Od: 4 maja 2012, o 12:31
Ależ cudownie jest u Ciebie 

- Iga51
- 200p
- Od: 27 paź 2013, o 20:45
To niesamowite, że u Ciebie tak cudnie już wszystko kwitnie. Mój ogród co prawda młody, ale jakże jeszcze mało kolorowy. Jak byśmy żyły w różnych klimatach, a przecież nie jestem aż tak daleko od Ciebie.
Wandziu, nie było mnie rok, ale w poprzednich Twoich wątkach bywałam i nie raz podziwiałam Twoje włości. No i cieszę się, że znowu mogę to robić.
Jest co podziwiać.
Wandziu, nie było mnie rok, ale w poprzednich Twoich wątkach bywałam i nie raz podziwiałam Twoje włości. No i cieszę się, że znowu mogę to robić.
Jest co podziwiać.

Pozdrawiam. Iga
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Wandziu lubię spacerować po Twoim klimatycznym ogrodzie. Robisz piękne zdjęcia.
Nie sposób nie podziwiać cebulicy wśród traw i kamieni. Czas cebulowych, to świeże, mocne kolory w ogrodzie, są cudne. Purissima w ubiegłym roku mnie zdenerwowała,
bo myślałam, że zamiast białych dostałam żółte tulipany. Elegant Lady ma u mnie bardzo blady kolor, Twój bardziej w krem wpada. Czy to rodzaj gleby ma znaczenie. 

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Wandziu, piękne otwarcie
tyle cebulowych na raz, uwielbiam takie łany, super wygląda to połączenie tulipanów z hiacyntami, zdjęcie w mgle ekstra i te pełne żonkile w których zakochałam się u mojej synowej cudowne, dzbanuszki na kamieniach skąd ja to znam
, po prostu ślicznie, cieszę się, że Cię znalazłam (bo bez linku w poprzedniej części można się na prawdę zagubić) i w dodatku udało mi się załapać na 2 stronę, co w moim wykonaniu jest raczej awykonalne 

- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Bardzo dużo cebulowych u Ciebie już zakwitło - są piękne
. Te białe tulipany jakoś zapadły mi w pamięci z ubiegłego roku. Nie dowierzałam, że teraz mogą kwitnąć dwa sezony, a jednak
.
Kostka wygląda świetnie; czekanie ma czasem 'moc'
. Wiosna pełną parą zagościła w Twoim ogrodzie. Mam nadzieję, że 'obiecane' przymrozki nie zaszkodzą naszym roślinkom
.

Kostka wygląda świetnie; czekanie ma czasem 'moc'

Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- Mufka
- Od: 11 lut 2009, o 20:02

Wandeczko, jesteś niesamowita ! Takie piękne widoki nam zafundowałaś

Jak zawsze ślicznie, perfekcyjnie i z wdziękiem

Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Wando pozwól, że i ja będę podziwiać Twój ogród, bo wszystkie wymienione w pierwszym poście rośliny są bliskie i memu sercu.