Witajcie w moim skromnym ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witajcie w moim skromnym ogrodzie

Post »

U Was też dzisiaj taka paskudna wietrzna pogoda?? :roll: U mnie tragedia, nawet do ogrodu nie idę...
Mariolu pierwszy raz spotkałam się z tą nazwą ;:306 "kurze stopki" a to dobre ;:215
Ewo będę obserwować to oczko, pod folię dałam jeszcze swój stary baner reklamowy, tak dla bezpieczeństwa :;230
Dorotko do raju to wiele jeszcze brakuje.... Jak ja bym chciała mieć już wszystkie drzewa i krzewy duże. Teraz jest tak łyso i mnie to wkurza. Cóż pozostaje mi czekać ileś tam lat :roll:
Lucynko a bo wszyscy macie już pięknie kwitnące tulipany i inne cebulowe a u mnie póki co jedna kępka narcyzów. Muszę cierpliwie czekać na swoją kolej ;:204
Edytko prawda, że fajna nazwa :;230 Dziękuje, jest mi bardzo miło ;:196 a miałam tylko jedną malutką kupkę tych stopek i tyle się namnożyło.
Alinko spore wyszło to oczko, ja chciałam mniejsze, ale M. poniosło... Dla mnie za duże, boje się o mojego łobuza, ale już mam w głowie "piękną" barierkę, chociaż na 2-3 lata, tak dla bezpieczeństwa. Aparat przekłamuje, w realu byś zobaczyła chwast na chwaście :evil: Nie wyrywam, posmarowałam tą nowością w sztyfcie i czekam czy to w ogóle warte ponownego kupienia :;230
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Paulino, nie taki skromny ten ogród :wink:
Piękne roślinki tworzą fajny klimat ;:3
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Paulinko :wit
Ale pracujesz,zmieniasz ;:215
a przy oczu ta kaczuszka i rybki są de best!! ;:333
Magnolia piękna :D Moja też pomału się rozwija .
Szpaler prymulkowy wygląda ślicznie ;:63
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Paulinko - wiosna nie tylko tulipanami czaruje. Jest tak dużo pięknej zieleni o różnych odcieniach, żółci, a nawet rozmaitych odcieni szarości, nie mówiąc o pierwszych kwitnieniach, że aż chce się żyć i oddychać pełną piersią. ;:215
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p

Post »

Aga dziękuję ;:196 Z roku na rok mi tych roślin przybywa, pewnie zakładając następny wątek napiszę "witajcie w moim buszu" :;230 :;230

Aniu tą magnolią jestem zachwycona, to tegoroczny nabytek już z kwiatkami, oby i za rok mi pięknie zakwitła. A ja lubię takie pierdołki w ogródku jak rybki, sztuczne żabki ;:306 Zawsze wygrzebuję na starociach ;:215

Lucynko kochana, masz rację. Cofam to co napisałam i u mnie wiosna na całego. Widać ją po drzewach, krzewach. Uwielbiam wiosnę pod każdym jej względem ;:196 Chyba wiosną jest najwięcej radości po szarej zimie, gdy się dostrzeże coś kwitnącego :wink:

Zanudzę Was trochę fotkami, bo w tym roku postanowiłam robić dużo zdjęć ogrodu, bo z zeszłego nie mam praktycznie wcale... Mężulek zrobił mi nową ozdóbkę, ale schnie z farby więc w najbliższym czasie pokażę Wam jaka z niego zdolniacha ;:215 ;:215 Teraz truję o pergolę, bo ta kupiona zielona, ten łuk z marketu, uwierzcie mi, że po 2 sezonach rozlatuje się i szkoda nawet tych 30zł. Badziewie... Drżę przy każdym wietrze...
Koniec gadania, teraz fotki :heja

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p

Post »

Ładnie, coraz ładniej i bardziej kolorowo :D
Zauważyłam pełne tulipany w pąkach, czy to te z biedrony? Ja mam takie żółte z czerwonymi brzegami płatków.
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p

Post »

Tak Aga to te z Biedronki. Mam je 2gi sezon, poprzedniego się nie nacieszyłam bo po ulewach mi się zaraz połamały. Ale prze piękne są ;:215
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p

Post »

Są cudne, życzę Tobie by w tym roku było inaczej. U mnie kwitły długo i wzbudzały zachwyt wszystkich bez wyjątku.
Awatar użytkownika
edyta js
50p
50p
Od: 17 cze 2014, o 12:17

Post »

Uwielbiam twoje zdjęcia ;:138 , ten twój ogród ma po prostu charakterek i do buszu jeszcze mu duuuużo brak.
pokaż te eMowe cuda, może teściu mi zrobi bo mój M niestety ma chroniczny brak czasu :;230 .
Pozdrawiam Edyta
Awatar użytkownika
Prymulka
100p
100p
Od: 17 lut 2015, o 22:15

Post »

:wit Jestem u Ciebie nowa :D ale przejrzałam zdjęcia pięknie u Ciebie się pozmieniało. Widać, że ogród ma duszę ;:196
Pragnę i potrzebuje większego ogrodu:)
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Tulipki z B to botaniczne? :wit Piknie ;:215

Drzewo za ławką aż się prosi o róże pnące (jak u Karolacha) ;:333

Łany miodunki z pierwiosnkami cudności- ;:215
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Paulinko, jestem tu po raz pierwszy i bardzo mi się podoba. Galopujesz z pracami ;:433 .Piszesz że u Ciebie wiosna się opóźnia a masz już bardzo kolorowo. Oczko wyszło ;:215 , pomału obsadzisz i rybki wpuścisz, będzie pięknie. Z kulami fajny pomysł, już skopiowałam i moja jedynaczka też już stoi na rabacie.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

I bardzo dobrze, że zaczęłas robić więcej zdjęć
Trzymam Cię za słowo
Ogródek masz coraz piekniejszy.
Wygląda to wszystko rewelacyjnie.
Czy bedziesz coś sadziła do oczka?
Morelka wytrzymała. Pięknie kwitnie
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p

Post »

U mnie sypie śnieg :evil: :evil: :evil: więc mam lenia i zaraz zrobię obchód po Waszych ogrodach :wink:
Aga oby w tym roku tak było ;:215
Edytko wkleję fotkę, wczoraj zrobiłam telefonem, muszę wrzucić na kompa i Wam pokażę :wink:
Prymulko ;:196 witaj. Miło mi Cię gościć w moich skromnych progach. Szkoda, że nie mogę obejrzeć Twojego ogrodu.
Asiu nie chyba nie botaniczne, bo jakieś większe rosną. Fajnie było by tam wsadzić róże, ale chyba niekoniecznie na leszczynie będzie się ładnie reprezentować. Jak bym miała jakąś starą jabłonie to by było bosko.
Danusiu witaj. No może jak popada, to trochę bardziej się zazieleni. A te kule kopiujcie, mi się bardzo podobają. Moja mama wygrzebuje na starociach takie klosze. Muszę po niej zgapić, bo zrobiła tak, że ma 4 druciane pręty, cieniutkie jak druty do wełny i na to ma bombki założone i całość pomalowana na biało. Każda innej długości. Extra to wygląda razem na rabacie. Jak znajdę pręty to zrobię i Wam zaprezentuje.
Gosiu to dobrze, że morelka cała. Mi teraz zakwitła nektarynka a zapowiadają mróz no i u mnie sypie dziś śnieg. Oczko będę oczywiście obsadzać i rybki też mam zamiar wpuścić, ale jeszcze trochę muszę poczekać. Muszę je najpierw dokończyć, bo jeszcze w rozsypce.

I obiecane fotki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

a za płotem u sąsiada kwitną mirabelki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p

Post »

U mnie mirabelki wciąż w pąkach.
Tak sobie patrzę na Twoje fotki i myślę że przyroda powinna być w takim stadium na Wielkanoc. ;:3
Wtedy miałyby swój urok bo takie białe święta były niefajne ;:108
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”