Monika witaj

. Dziękuję za takie miłe słowa. Zapraszam częściej.
Zuza ojj tak. Mój Syringa ma dwa podejrzanie wielkie pąki. Szeptałam im słodko żeby kwiatowymi były

.
Dorotko niestety nie mam. Zrobię przy najbliższej okazji.
Anitko ja mam bez pod blokiem. U siebie na 4 piętrze czuję intensywnie jego zapach. Wieczorami najbardziej pachnie. Na działce przy drodze rośnie też jeden wielki okaz. Następne są fioletowe u rodziców na podwórku, kolejne u wuja- białe. A kawałek dalej na dziko rośnie taki bez... tworzy autentyczną ścianę. Ma z 5 metrów szerokości i ze 3 wysokości. Ma tyle kwiatów.. a zapach taki że ah..
Jola no i wszystko jasne. Zastanawiałam się czy dziury robisz w tych doniczkach tylko

.
Ewcia Ty się ze mnie nie podśmiewuj. Tylko drukuj podsumowanie

. Żebyś mnie potem nie zawstydziła jak mi kasy braknie

.
Słuchaj, jeden patyczek ma pąki

. Wywaliłam już część patyczków. 3 szt Moonlight, 4 szt Polar Bear sobie najlepiej radzą. Została też 1 szt. Dolly, 1 szt Vanilia Fraise i 1 szt Silver Dolar. Mam nadzieję że się utrzymają. Jak tak, to jak na pierwszy raz myślę, że poszłoby nieźle. Co ciekawe.. z wody żadne się nie przyjęły. Kiedy radzisz je zadołować, czy może posadzić?
Ilonko piękna ta Twoja magnolia. Muszę ją w przyszłym sezonie koniecznie dokupić. W tym sezonie obiecałam sobie, że już koniec z zakupami. To co już zamówiłam niech przyjeżdża, posadzę i z głowy. Jesienią tylko kilka cebul i finito.
Soniu miałam do wyboru też prosty pień, ale jakoś ta wpadła mi w ręce.
Aga dobrze że się przyzwyczaili. Na mnie wciąż dziwnie patrzą

.
Dorfi taki intensywny żółty to chyba nie istnieje. Tylko taki biały wpadający w żółć. Kremowy.
Madziu nie pasuje Ci kolorystycznie czy po prostu taka dziwna krzyżówka? No też na to raczej nie zdecyduję. Kiedyś mi to po prostu przeszło przez głowę.
Polar Bear ma pąka kwiatowego.

Po selekcji patyczków, zostało tylko tyle.

W zeszłym roku zastanawiałam się, co to za czarne kulki na liliach. Teraz tak ładnie kiełkują.

A tu paczuszka z clematiskami

. I gratisową wierzbą Sekka.

Widać że będą kwiaty

.