Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

No i zaś Martusia ślicznotkami sypie. ;:oj ;:oj cudne widoczki przylaszczki same w sobie biją pięknem a jakie cudne sasanki...
Martuś zadziej bywam ale nadrabiam każde zdjęcie podziwiając, wiele mam wysyłek i to mnie opóźnia by się relaksować takimi cudnymi widoczkami. :tan Miłego czwartku. ;:196
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Martuniu sasanki masz boskie ;:167 szczególnie ta ostatnia, powiedz proszę gdzie kupujesz takie cuda?
Nigdy nie zwracałam uwagi na fiołki ale gdy zobaczyłam w jednym ze sklepów internetowych ile jest wspaniałych odmian to nagle mi się spodobały :lol: Jeszcze muszę pochwalić narcyzy w takich ilościach wyglądają cudownie ;:215
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Kontakt:

Post »

Fiołki różowe i kremowe łał nigdy nie widziałam takich.Sasanki super ja kupiłam ciemną .Narcyzy i pierwiosnki piękne
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Martuś cudowna wiosna :tan
Sasanki powaliły mnie na kolana szczególnie ta różowa ;:108
Cudowne łany narcyzów ;:138
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Marto.
No kochana zaskakujesz mnie. Fiołków w różnych kolorach jeszcze nie widziałam. ;:215
Co miałaś na myśli pisząc sangwinaria czyli przylaszczka?
Wiosna się rozkręciła i już masz dużo kwitnień ;:215 . :wit ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś sasanki piękne, ;:oj a różowa też mnie zauroczyła, wygląda jak z tiulu, takie delikatne płatki. Chyba zachoruję na sasankowe szaleństwo. ;:204 Nawet nie wiedziałam, że tyle kolorów fiołków i pierwiosnków jest. ;:3
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
joannamm
500p
500p
Od: 27 lut 2013, o 20:20

Post »

Witam :wit i pozdrawiam :D
Piękny ogród, oglądam i podziwiam. Tyle ślicznych kwiatów aż dech zapiera.
I takie dorodne, wypasione. Ach można pomarzyć ;:63
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Marto dołączam się do zachwytu nad sasankami, a szczególnie nad tą jasnoróżową pięknotką. Pewnie nie uwierzysz ale moje kudłate zwinięte sasanki dopiero co wyszły z ziemi :roll:
Miło popatrzeć na Twój ogród pełen kwiatów nawet na wiosnę ;:215
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ależ wspaniałe kępy narcyzów. Jak ja lubię te kwiaty, ale one u mnie kwitną tylko w pierwszym roku po zakupie, a potem to już mam tylko szczypiorek. Bardzo żałuję, bo taki widok jest imponujący ;:333
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Wiosenka u Ciebie już bogata Martuś ;:138 narcyzy w dużych ilościach, sasanki ;:oj ...U mnie w tym roku sasanki nawet też się udały bo one u mnie niezbyt chętne były po inne lata... :)

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Martusiu ..dawno u Ciebie nie byłam .. ;:196 Wiosenka w końcu przyszła i niech już tak zostanie ...

Malinki u mnie już pokazały listki , może będzie kilka owocków z tych co obcięłam ;:3

Buziaczki i pozdrowienia .
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Przyjechały dzisiaj do mnie następne róże,część już posadziłam ,a część jutro ,ogród ciągle mnie zaskakuje z tą pracą ,jak mi się wydaje ,że coś popchnęłam ,to zaraz jest następna i tak w nieskończoność, ;:306

Marysiu,sasanki są roślinami krótkowiecznymi i trzeba je odmładzać ,albo wysiewać ,z siewu nie musi powtórzyć cech ,przez podział zawsze powtórzy,ale nie miałam czasu nawet dzisiaj popatrzeć jaką ona ma kępkę,ale jest czas po przekwitnięciu to zrobić,mówisz rozczochraniec ,no jest taka pocięta,dzisiaj też w ogrodzie jak zwykle ,ale ciągle robię nie to co bym chciała ;:223 ,pozdrawiam i dobrej nocki ,wypocznij na jutro ;:196

Kasiu,ja też jestem zajęta wysyłkami ,sadzeniem ,sprzątaniem w ogrodzie i wszystko naraz robię ,też mi źle z tym ,że nie mogę być więcej na forum,,bo padam ,ogród zaczyna być weselszy ,bo coraz więcej jest kwitnień,a zapach hiacyntów i narcyzów roznosi sie dookoła ,jak przechodzę i już mi trochę lepiej ,bo uwielbiam ogrodowe zapachy,pozdrawiam ;:196

Aniu,nawet nie pamiętam gdzie były kupione te sasanki,ja mam dużo takich fiołków,i fioletowe i malutkie białe wszystkie cudnie pachną,te jasne narcyzy też pachną ,jak koło nich przechodzę,to narcyzy kupione dawno w 4 kg worku i są ciągle piękne,pozdrawiam ;:196

Marzenko,super ,że sie podobają kwiatuszki, to takie pociechy wiosenne,te fiołki cudnie pachną,pozdrawiam ;:168

Ewuniu,zawsze lubiłam sasanki,miałam jeszcze białą.ale w innym niesprzyjającym miejscu i wyginęły,narcyzy kwitną bardo długo ,na święta zerwałam naręcza tych narcyzów w pączkach ,a jeszcze ich tyle kwitnie ,dzisiaj znowu zrobiłam im zdjęcia bo takie cudne,pozdrawiam ;:196

Alu,nie wierzę co piszesz ,że nie widziałaś takich fiołków,są różne odcienie różu, kremu i fioletowe ,które wszyscy znają ,ale mam i białe malutkie pachnące,nie wiem czemu nie zrobiłam im zdjęć,sama nie wiem co miałam na myśli pisząc takie głupoty,pewnie zmęczenie ,bo zawsze piszę w nocy ,a powinnam spać ;:306 już to wycofałam ,dzisiaj zrobiłam sangwinarii zdjęcia takich rozwiniętych w słoneczku ,piękne są i mam ich 7 kępeczek malutkich i w każdej jest kwiatuszek,a pierwiosnków też ma sporo różnych teraz i takie ładne są i dumnie się prezentują,pozdrawiam i dobrej nocki ;:196

Soniu,różnorodność roślin chyba nie zna granic,fiołeczki wszystkie cudnie pachną ,a pierwiosnki też bardzo zdobią ,chociaż wydawałyby się skromne ale takie dostojne ,ze ich można polubić,różowa sasanka to papageno ,taka troszkę inna ,Marysia mówi ,że rozczochrana ;:306 ,pozdrawiam ;:196

Joasiu,witam w moim ogrodzie ,muszę Ci powiedzieć że wszystko zaczyna się od marzeń,,a potem to ciężka praca i jest ,a czas tak nieubłaganie leci ,a roślinki rosną w tym czasie,pozdrawiam i zapraszam znowu :wit ;:168

Beatko,może inne odmiany ,ja dzisiaj znalazłam jeszcze 2 sasanki malutkie i też dopiero będą kwitły,nawet nie wiem jak,u mnie teraz to pustawo w ogrodzie ,te same miejsca,jakże różnią sie od siebie w ciągu roku,pozdrawiam ;:196

Wandziu,moje narcyzy już są stare,kupiłam w 4kg worku,w jakimś markecie ,miały być różne ,są 2 odmiany ,ale tyle lat kwitną nieustannie,sa do flakonów całymi wiechciami i dalej ich tak dużo :tan ;:168

Maryniu,już coraz lepiej kwitną roślinki,a piwonia Fan Tan ma duże pączki więc dołączy zaraz do kwitnących ,sasanki to takie trochę kapryśne roślinki ,albo im się spodoba i cudnie rosną ,albo sie nie spodoba i nie rosną ;:185 ,pozdrawiam ;:168

Wiolu,wiosenka troszkę nam daje do wiwatu,albo grzeje ,albo wieje, lub leje ,lub mrozi,taka niestabilna i nie zdecydowana ,a przecież roślinkom to szkodzi,oj dobrze ,że się zgadałyśmy o tych malinach ,bo przecież za 3 lata to ty powinnaś już soki robić z własnych,ale trudno się mówi ,pozdrawiam i buziaczki posyłam,napiszę na pw jutro ;:196
Awatar użytkownika
joannamm
500p
500p
Od: 27 lut 2013, o 20:20

Post »

Witaj Marto :wit
Wysłałam do Ciebie pw. proszę o odpowiedź również na pw.
Pozdrawiam Asia
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martuś już niebawem zwolnimy tępo. ;:196 ;:196 Miłego spokojnego dnia...
A miałam pytać Baptysja się pokazała?
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Martuś ;:196 jeszcze raz do znudzenia, Cię zacałuję. Śliczności do mnie przyszły i już cieszą oczy :tan
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”