Myślałem,ze na podstawie zdjęcia nie wiem kwiatów, liści można ustalić odmianę

Leningradskij Velikan i Nimfa są u mnie słodkie. Z ruskich mam też Morenę, ale ta już słodka nie jest, choć ma fajny aromat.MrPomO pisze: jakoś nie przemawiają do mnie rosyjskie odmianya są jakieś słodkie odmiany rosyjskie ?
Też tak myślałem. Są jakieś drobne różnice w kształcie liści. Jak znajdę chwilę to pstryknę jakieś fotki. Półki co to wszystkie wyglądają bardzo podobnie. Różnica jest jeszcze taka że jedne się osypują inne nie. Skłonność do osypywania mają głównie stare rosyjskie odmiany. Polskie raczej nie. Nie wiem czy atut to polska odmiana ale też teraz kwitnie.boggi pisze:vaster ja te jagody dostałem od kolegi z Rzeszowa a on nie wie co to jest, jak z kolei lubię wiedzieć co mam i tak oto mam błędne koło
Myślałem,ze na podstawie zdjęcia nie wiem kwiatów, liści można ustalić odmianę
Co do wojtka, skoro jeszcze nie kwitnie, to nie wiem czy będzie owocował wtedy co rosyjskie.MrPomO pisze:Myślałem nad kupnem Wojtka,Jolanty i może jeszcze Zojke podobno owocują w tym samym czasie co rosyjskie ale nie dam ręki uciąć
Kiedyś juz to pisałem ale widzę, że muszę przypomnieć:MrPomO pisze:jakoś nie przemawiają do mnie rosyjskie odmianyAquaforta pisze:Najwcześniejsze są rosyjskie- kup ze trzy krzaczki, każdy innej "nazwy" i za rok zobaczysz jak wcześnie startują z kwitnieniema są jakieś słodkie odmiany rosyjskie ?