To mój 1-wszy post na forum - witam wszystkich

Mam zamiar na dniach posadzić w swoim ogródku działkowym Antonówkę Śmietankową Półtorafuntową (tę która ma te wielkie pyszne jabłka).
Dużo czytałem o zapylaczach dla tej odmiany i przyznam, że praktycznie nie ma danych o tym w internecie...
W internecie ogólnie jest b. mało odnośnie zapylaczy tej odmiany - wszędzie podawane są zapylacze zwykłej antonówki, a ta śmietankowa 1,5 funtowa to jednak inna odmiana przecież chyba... albo rubryka z zapylaczami jest pusta przy tej odmianie.
Wg danych które znalazłem w jednym miejscu w internecie zapylaczem antonówki 1,5 funtowej jest zwykła antonówka ! Nigdzie indziej nie znalazłem innych zapylaczy tej odmiany. Owszem, dla zwykłej antonówki jako zapylacze jest podane kilka odmian jak np. Oliwka żółta (papierówka) czy James Grieve.
Facet ze szkółki od którego nabyłem moją antonówkę 1,5 funtową śmietankową powiedział, żebym się nie martwił, że antonówka "pyli się praktycznie z każdym" i żebym nie zawracał sobie głowy sadzeniem obok zapylacza do niej.
Chce jednak znać Wasze zdanie jakie są zapylacze konkretnie do odmiany antonówki 1,5 funtowej śmietankowej ????
Będę wdzięczny za podpowiedzi i jakieś wskazówki.
Pozdrawiam